Російська музика: чому ні?

Після початку повномасштабного вторгнення чимало українців відмовилися від прослуховувань російської музики, водночас даючи можливість розвитку українській, адже тепер на неї значно більший попит. Проте досі лишаються люди, які з тих чи інших причин не припиняють слухати росіян.

Розберемо аргументи для відмови від російських пісень:

1. Спонсорування ворога. Ми часто чуємо про це, але багато хто не надає цим словам достатнього значення, розповідаючи про те, що росіянам прибрали монетизацію (спойлер: це не зовсім правда, грошики їм від вас крапають). Детальніше можна дізнатися з відео "Що не так з прослуховуванням російської музику" на каналі Хочу гратися - перехочеш.

2. Російська музика - частина російської культури. (Тієї, яку вони так вперто хочуть нам нав'язати, зробивши спільною.) Сенси, які закладаються в російську музику, властиві російській культурі і реаліям сьогодення, котрі не мають нічого спільного з нашими. Росіянин не заспіває вам про волю, сміливість, любов до своєї країни або що, але заспіває про те, як естетично гарно жити в розвалених містах, де ти не можеш нічого змінити чи вдіяти, а лише пафосно курити цигарочку на закинутій будівлі з думками про найгірше.

3. Російська музика тоненькою ниточкою з'єднує вас з росіянами, даючи їм додаткову підставу вважати, що у нас є шанси дружити й бути браття. Грубо кажучи - "ми слухаємо одних співаків, нам все ще це однаково подобається, чим ж ми не один народ?".

4. Російська витісняє і не дає розвитку українській. Що більше російської музики ви слухаєте, то менше українських пісень траплятиметься спочатку вам, а потім й іншим українцям (трохи про це теж у відео на Хочу гратися).

5. А вам взагалі не гидко? У нас з ними війна на всіх фронтах (культурному в тому числі). Невже вони заслуговують вас?

6. У нас є неймовірна кількість справді вартих уваги виконавців. І ні, це не ваньки-встаньки та навіть не виключно давновідомі співаки великої сцени. Обираючи слухати росіян та аргументуючи це нібито тим, що української музики мало, ви робите від'ємний внесок в її розвиток, а також ображаєте наших неймовірно професійних і справді якісних за своїми роботами творців та творчинь! Тож натомість величезна кількість тих, хто потенційно міг би вам сподобатися, лишається в тіні московитів.

Додаю також список виконавців, яких сама слухаю і рекомендую до прослуховування: dity inzheneriv, tember blanche, the unsleeping, rohata zhaba, odyn v kanoe, скажи щось погане, the feelz, renie cares, zwyntar, відчай, epolets, лівінстон, паліндром, схожа, мало, mistmorn, 12дітей, sad novelist, поживна цінність, U:LAV, malvy, headachee, робаний йот, Vivienne Mort, Hate Optimists, Сум, самозванці, adm:t, Inshe, SOYA, квіткіс, promsonya, Pur:pur, entely, sadsvit, ризиковий план, re-read, stereopalto, alekkksa, morgendie, доки є чим дихати, halepa, настрій не дуже, ba.latskii, тонка, BaWN, Мертвий півень, анастимоза, LATEXFAUNA, хейтспіч, Кімната Гретхен, Omana, кицям сняться сни, teeNsad, левко, Ann Kovtun ТОЩО.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ольця
Ольця@olha

намагаюся намагатися

464Прочитань
20Автори
27Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • здатися?

    Часом хочеться просто опустити руки і покірно тонути в усьому цьому лай...

    Теми цього довгочиту:

    Художній Твір
  • 450. Поставши з попелу

    450 день повномасштабного вторгнення. Мої особисті переживання. Емоційна складова

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Герой-глядач

    Я просто знову залишу тут своє дз зі стилістики, мені нема чого додати

    Теми цього довгочиту:

    Українське Кіно

Вам також сподобається

Коментарі (6)

Привіт , твій лонґрід чудовий , настільки ,що в ньому 2 пункти під номером 3 😅, мені дуже сподобалося твій останній абзац з Українськими виконавцями , справді скарб

Вам також сподобається