Російські КАМАЗИ для НГУ: Як національна гвардія спонсорувала російській ВПК

Спекотне літо та тяжка весна 2014 року стали для Національної гвардії бойовим хрещенням. Ті хто ще недавно були “псами режиму” які мали придушувати революцію самі стали борцями за європейське майбутнє української нації у війні на Сході.
Вже під час “Євромайдану” внутрішні війська МВС мали великі проблеми з транспортом, майбутні гвардійці “позичали” автопарк у ЗСУ та ДСНС.

Техніка ВВ МВС спалена протестувальниками. Також в придушенні революції гідності брав участь автопарк ЗСУ, зокрема, 169 НЦ.

Новостворена Національна гвардія потребувала нові “колеса”, тому вже весною 2014 року МВС звернулись до вітчизняних та іноземних виробників автомобілів - КрАЗа, МАЗа, Iveco, Богдан-моторс та, як ви вже побачили в назві, російського КАМАЗ.
Рішення про закупівлю було прийнято в кінці липня 2014 року, коли військова частина 3078 (Батальйон охорони та забезпечення ГУ НГУ) підписала з ТОВ “Торговий Дом КАМАЗ"” угоду про постачання 29 автомобілів на суму 27.7 млн гривень. Партія включала в себе один КАМАЗ-4326, три — КАМАЗ 43114, п’ять — КАМАЗ 65117, двадцять - КАМАЗ 43253. Закупка проводилась без відкритих торгів, по переговорній процедурі, з посиланням на нагальну потребу забезпечення НГУ автотранспортом в умовах мобілізації.
Як пояснює засновник компанії Валентин Затхей, принцип роботи “Торгового дому КАМАЗ" наступний: з російського заводу "КАМАЗ" на підприємство поставляються автомобільні шасі, а вже на українському підприємстві ("Спецбудмаш") на нього монтуються різноманітні спецнадбудови.
"Автомобільний ряд різний - пожежні сходи, сміттєвози, та інші", - каже він.

Дозібрка КАМАЗів на “Спецбудмаші”

Як мінімум на момент літа 2016 автомобілі все ще були в частини.

Власне один з тих КАМАЗів, зліва
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Краб
Краб@krab

Автор проекту армія минулого

713Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 24 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається