Що робити, щоб завжди були гроші? Частина 1.

💰Якщо ви хотіли б, щоб у вас завжди були гроші, і не доводилось позичати, в першу чергу потрібно дотримуватися деяких правил фінансової поведінки, які є основою для побудови добрих відносин з грошима.

🔍Сьогодні ознайомимо вас з першою їх частиною:

1. Гроші люблять рахунок

🧮Так, гроші потрібно вміти рахувати, це аксіома. На перший погляд здається, що достатньо не витрачати зайвого, але в результаті в кінці місяця ми не знаємо, куди діваються гроші.

📍Можливо, враховувати кожну копійку не варто, але основні статті витрат повинні бути визначені з точністю до 100-500 гривень. Насправді, вміння планувати заощадження і контролювати власні витрати – найкорисніші звички на все життя.

2. Витрати мають бути меншими, ніж доходи

📝Які б не були доходи, потрібно так планувати витрати, щоб залишалась деяка сума грошей для заощаджень. Хочеться витрачати більше – потрібно більше заробляти, але завжди з кожного доходу щонайменше 10% відкладати для створення фінансового резерву.

3. Потрібно мати фінансову подушку

💵Коли ми маємо заощадження, ми відчуваємо себе більш впевнено, стикаючись зі складними ситуаціями в житті. Важливо щомісяця відкладати частину прибутку для створення фінансової подушки.

📌Розмір щомісячних заощаджень залежить від заробітку, цілей, часу та суми, яку необхідно зібрати. Фінансова подушка розміром 3-6 заробітних плат вже дає можливість не боятись звільнення з роботи. Надалі заощаджені гроші можна вигідно інвестувати, щоб отримувати пасивний дохід.

4. Без копійки не буде гривні

📈Щоб гроші водились, розумна економія грошей повинна бути завжди. Навіть коли грошей вистачає, не варто викидати копійки «на вітер». Щодня ми витрачаємо невеликі суми на різні дрібниці, якими майже не користуємось, або просто викидаємо.

💡Лампочки, які світяться серед ясного дня, спалюють копійку за копійкою. З водою, яка капає з погано закритого крана, теж витікають наші гроші.

Тільки на комунальних послугах можна заощадити 100-200 гривень щомісяця, а загальна економія на рік може досягти 2000 гривень. На різні дрібниці, без яких можна обійтись, ми витрачаємо за рік, мабуть, значно більше.

5. Життя в кредит коштує дорожче

🤔Купуючи речі в кредит, ми змушені більше працювати. Кредитні гроші нагадують товар, який ми беремо в оренду і платимо за використання. Крім того, людина з боргами завжди знаходиться в зоні ризику, адже неможливо передбачити майбутнє.

😔Неприємно опинитись в ситуації, коли половина заробленого декілька років підряд витрачається на відсотки за кредитом. Завжди слід порівнювати переваги та недоліки, перш ніж зважитись позичити гроші під відсотки.

Ці прості правила фінансової поведінки допоможуть навчитись планувати особисті фінанси та економити гроші. Якщо бажаєте отримати і 2 частину порад, залишайте реакції до цього допису!

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається