Для успішного просування інтернет-ресурсу необхідний продуманий план. Існує безліч шляхів і способів досягнення ТОПу видачі, але не кожен є чесним і безпечним.

Білі методи SEO-просування, тобто дозволені, гарантують планомірний прогрес без ризиків. Своєю чергою, заборонені методи (сірі та чорні) змушують вдаватися до ризикованих дій, що можуть призвести до накладення фільтрів. Як наслідок, ресурс втрачає свої позиції та опиняється в «чорному списку» системи. Вибратися з такого становища в рази складніше, ніж просто користуватися «законними» способами.

Суть білих методів SEO просування

Білі методи SEO-оптимізації сайтів спрямовані на те, щоб ресурси створювалися для користувачів і приносили максимум користі. Пошукові системи дуже цінують інтернет-майданчики, які зручні у використанні та містять корисний контент.

Google не відкриває нам усіх аспектів швидкої та ефективної розкрутки. Такі заходи необхідні для збереження органічної видачі без безпосереднього впливу на неї. Оптимізаторам відомий лише певний перелік параметрів, які впливають на ранжування. Цей список було вироблено шляхом проб і помилок, детального аналізу на основі наданої інформації від пошукових систем.

У SEO-колах укоренилися такі терміни як «біле», «сіре» і «чорне» просування. Вони повною мірою відображають суть тих чи інших методів розкрутки. Якщо раніше чорне СЕО використовували частково безкарно, то на сьогодні пошукові системи змогли побороти його. В арсеналі в оптимізаторів є чисті білі методи та менш чисті - сірі.

Компоненти білого SEO

Допустимі білі способи розкрутки працюють на довгострокову перспективу. Така оптимізація спрямована на створення ідеального з усіх боків сайту: як з погляду пошукових систем, так і на думку користувачів.

Контент

Основним параметром, за яким оцінюється ресурс, є контент. Він має бути корисним і містити відповіді на запитання користувачів. Обов'язковим критерієм є унікальність текстів, зображень і відео. Найкращим варіантом буде використання авторських статей у супроводі якісних картинок і роликів. Статті мають бути оптимізовані, тобто містити ключові слова, за якими користувачі потрапляють на сторінки через видачу. Потрібно виключити варіант, коли текст переповнений ключовими словами. Пошуковики не оцінять це, та й текст стає нечитабельним. У гонитві за бажаними позиціями не забувайте про те, що ресурс має бути орієнтований на користувачів.

Щоб зібрати робоче семантичне ядро, необхідно проаналізувати конкурентів і на основі отриманої інформації просувати сторінки за тими чи іншими запитами. Не завжди є сенс розкручуватися за найпопулярнішими фразами. Є ризик, що за великою кількістю конкуруючих сайтів вас буде дуже складно знайти. За необхідності створюються окремі сторінки і на них розміщуються тексти з цими ключовими словами. Якщо інформація на сторінці повністю відображає суть запиту і при цьому є унікальною, то пошукові системи обов'язково оцінять старання оптимізатора і підвищать сайт у видачі.

Посилальна маса

Один з основних білих методів розкрутки будь-якого сайту є посилальний профіль. Нарощуючи кількість лінків, що ведуть на сторінки вашого ресурсу, ви залучаєте трафік і покращуєте поведінкові фактори. Цей аспект просування дуже важливий для пошукових систем і застосовується під час ранжування. Використання посилань - це досить ризикований метод просування, оскільки можна потрапити на неякісного донора, який зіпсує вам статистику. Така ситуація може статися, якщо на сайті-донорі розміщено величезну кількість посилань, що ведуть на інтернет-майданчики невідомого походження. Щоб уникнути цих помилок, потрібно звернутися в авторитетну біржу посилань, де для вашого ресурсу підберуть відповідні майданчики під розміщення лінків.

Внутрішня SEO оптимізація

Без жодного сумніву, white-SEO має на увазі чистий код (що не містить зайвих модулів та інших непотрібних елементів, які гальмують завантаження сторінок). Необхідно регулярно звертатися до верстальника, який буде підчищати непомітні оку компоненти сайту, але не менш важливі.

Необхідно правильно налаштувати файл robots.txt, звернути увагу на URL-и сторінок, попрацювати з навігацією. Усі ці дії спрямовані на полегшення роботи пошукових ботів, які перевірятимуть ресурс. Чим зручнішим і продуманішим буде ваш інтернет-майданчик, тим швидше пройде індексація. Також варто звернути увагу на такі елементи:

  1. title, description, метатеги;

  2. виконати кешування сторінок;

  3. оптимізувати зображення, які довго завантажуються;

  4. розробити зручну структуру та ієрархію сторінок;

  5. приховати непотрібні сторінки від ботів.

Це основні поради, які допоможуть вам здійснити просування чесно та ефективно.

Висновки

Білі методи SEO-оптимізації сайтів дають можливість планомірно і без ризиків просувати ресурс. Як показує практика, немає сенсу вдаватися до згубних для сайту чорних і сірих методів. Біла розкрутка повною мірою покриває вимоги пошукових систем, які віддають перевагу зручним, інформативним майданчикам із природною статистикою ПФ і якісними зовнішніми посиланнями.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Dmytro Shevchuk
Dmytro Shevchuk@dshevchuk

SEO-спеціаліст

106Прочитань
131Автори
6Читачі
На Друкарні з 24 липня

Більше від автора

  • Як розкрутити інстаграм-магазин

    Хочете розкрутити Instagram-магазин? Відкрийте для себе ефективні методи, як залучити більше підписників, збільшити продажі та підвищити впізнаваність бренду.

    Теми цього довгочиту:

    Instagram
  • Тетяна Лукинюк очолила Google Україна: нове обличчя компанії

    Тетяна Лукинюк призначена директоркою Google Україна. Її багаторічний досвід зміцнить позиції компанії та сприятиме розвитку технологій в Україні.

    Теми цього довгочиту:

    Google
  • Що таке мета-теги та як їх використовувати для SEO просування сайту

    Дізнайтесь, що таке мета-теги, їхні типи та як правильно використовувати їх для покращення SEO вашого сайту та залучення більше трафіку.

    Теми цього довгочиту:

    Seo

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається