Шотландець у вашому домі

Власний досвід життя зі скоттіш страйтом.

А це мій Макс, чотири кілограми суцільної краси

Максу аж дванадцять рочків, і він веселий та активний кіт.

Загальні особливості породи: трохи вкорочена морда, це ще називають “милий вираз\baby-face”, надгнучкий хребет, шотландці можуть стрибати на задніх лапках без усякого зусилля, складені, наче прищулені вушка (у більш відомого різновиду породи — скоттіш фолд\висловушка), невеликий розмір - кіт до 5 кг, лагідний, спокійний та доброзичливий характер і високий інтелект. Колір будь-який, є довгошерсті (хайленди) та короткошерсті, очі золоті або мідні (і це не гарні епітети, дійсно такі очі). У сріблястої та золотистої шиншили допускаються зелені очі.

Страйт (прямовухий) використовується для схрещення з фолдами, щоб народжувались здорові кошенята, бо два фолди дають хворі суглоби та хворе серце. Вибираючи собі шотландця, помацайте хвостика, бо хвостик має бути прямий та рівний. Заломи (кривий хвіст) — ознака хворих суглобів, таким тваринкам не можна розмножуватись.

А тепер — і як з таким лордом (або леді) жити. Макс в мене дійсно спокійний, на людей не шипить, не кусається, не дряпається. І постійно ходить за мною хвостом. Йому завжди треба мене бачити. Це саме та порода, яка піднімає дикий крик, коли хазяї приймають ванну чи йдуть у туалет без них! До лотка був вже привчений, саморобну дряпку з килимом теж швидко освоїв. Але зачинені двері — він буде на них стрибати чи дряпати, поки не відчинить та не подивиться, що ж там таке.

Якщо у вас на дверях ручки, що можна відчинити натисканням донизу — шотландець пролізе! Якщо у вас пральна машина з горизонтальним заповненням — виймайте з неї шотландця перед пранням! Якщо шафа з одягом не зачиняється на ключ — усі речі будуть у шерсті.

Якщо ви, не знаючи, що наробили, купили оті м’ячики з дзвіночками всередині — мої вам співчуття. Шотландець вміє гратись самостійно. Гірше того, коли улюблена іграшка зламається — вам треба буде купляти нову, бо вам будуть приносити того м’ячика і жалібно янчати, щоб ви погрались та зробили так, щоб знову задзвонило. Купіть вашому лорду чи леді іграшку з міцними стрічками, щоб протрималась довше, бо швидка реакція, гострі кігті та страшні зуби роздеруть пір’їнку в день.

Чесання (грумінг) шотландці люблять, у них щільне блискуче хутро. А от на руках, як і їх родичі-британці, сидіти не дуже люблять. Зате влягтись коло хазяїв та нявкнути, щоб погладили — це їх фішка. І муркотання, як трактор — теж.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дарія Кононенко
Дарія Кононенко@Kononenko

882Прочитань
26Автори
32Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається