Схожість між Billie Eilish і  Sleep Token

Новий альбом Billie Eilish так нагадує This Place Will Become Your Tomb від Sleep Token. При чому не тільки на рівні обкладинок, а й тем, в які заглиблюються виконавці. Тема ідентичності, захованої за дверима.

Обох, як ви бачите, огортає вода, поки вони подорожують свідомістю. Протистоять самому/самій собі. Знаходяться в утробі, себто місці, в якому можна відродитись.

У тій воді вони тонуть. Спочатку. Лише спочатку. Бо далі як сутність з обкладинки Sleep Token, так і Billie Eilish мають винирнути. Тому обкладинки мають певну подвійність: вони знищують себе, але разом з тим мають можливість відновитись.

Щоправда, у Sleep Token це Vessel — один з головних персонажів усіх їх альбомів — який розпадається на дрібні частини. Його фігура розмита, ніби він є полоненим свого розуму, тобто тоне у своїх думках. Намагаючись відпустити кохану. Прийняти власну трансформацію.

Тоді як двері на обкладинці альбому HIT ME HARD AND SOFT — це портал, перехід з одного стану в інший. Дозволивши собі відкрити двері для самоаналізу, вона немов би залишає позаду стару ідентичність. Це навіть дещо нагадує Nirvana та їх Nevermind, де вода символізує чистоту дитинства і втрату невинності.

На цьому схожість, звісно, не закінчується. Наприклад, пісня LUNCH розкриває тему оральної фіксації, яка неодноразово з'являлась у  піснях Sleep Token. А ще говориться про відверте вираження сексуальних бажань («I could eat a girl for lunch»). Vessel, правда, говорить не тільки про оральне задоволення, а й про кусання чи поглинання («biting, devouring»), особливо у піснях Vour, The Offering, Rain, Take Me Back To Eden і Jaws.

Обидва, так чи інак, показують свою інтимну сторону, жагу контролю, підкорення. Щось досить таки складне і не зовсім зрозуміле. Щось між задоволенням і болем, бажанням і відмовою. А вода — як символ трансформації. Як смерть і відродження водночас.

Адже в альбомі «This Place Will Become Your Tomb» дно океану буквально може бути гробницею («Tomb») або маткою («womb») для переродження. Вода, попри свій масштаб, має десь закінчитись. Тож цей простір, наче суспільні обмеження. І ми розуміємо, що саме в цьому місці, через ці обмеження, народиться Vessel. Теж саме й з Billie Eilish. Вона готова трансформуватись, відкритись, показати справжню себе. Стати сильнішою, впевненішою, пройти крізь двері, тобто крізь портал. Потрапити у щось невідоме. У світ з новою ідентичністю. У світ власних сексуальних бажань.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

516Прочитань
9Автори
11Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • My Chemical Romance — Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys (концепція альбому)

    The Fabulous Killjoys - група чотирьох підлітків, які базувались в одному із закладів у зоні 6. Їхній лідер Party Poison, якого грає Джерард Вей (Майкі Вей Kobra Kid, Френк Ієро Fun Ghoul, Pей Торо -Jet Star).

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як комікс про бунтівників врятував My Chemical Romance

    «The Black Parade» зарекомендував My Chemical Romance як колектив, який вміє дивувати. Проте здавалось, ніби це лише частина грандіозного плану. Вокаліст MCR Джерард Вей повільно, але майстерно прокладав дорогу для гурту, якою вони успішно крокували й будували власну історію.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Як перестати боятись смерті (концепція альбому The Black Parade)

    Чи потребував світ чергового рок-альбому? Ну може й так, а може й ні. My Chemical Romance принаймні не збирались випускати ще один постхардкорний альбом, а планували пройтись світом чорним парадом, що деякі безчестиві люди прозвали маршем на смерть.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається