Static Dress — Rouge Carpet Disaster (Redux) Про звук, спільні роботи, текст, обкладинку, назву

3 моменту релізу дебютного синглу Static Dress постійно набирали обертів. Спочатку EP «Prologue...», гастролі, зйомки відео, і потім дебютний альбом «Rouge Carpet Disaster». Завдяки йому аудиторія зросла, як і самі учасники колективу. Вони підписали контракт з лейблом Roadrunner Records, а в травні 2023 року прийняли рішення переробити «RCD».

Static Dress on X: "one month of rouge carpet disaster.  https://t.co/4kxcjFkyB2 https://t.co/Gpcelb1wl6" / X
«Відколи ми випустили альбом, його продають нонстопом. Я не думаю, що хтось з команди очікував такого результату», — сказав Оллі Епплярд в інтерв'ю з Rock Sound.

Ось чому й довелось підписувати контракт з лейблом, адже вони потребували підтримки.

«Я самостійно боровся з багатьма речами, але зверху ще багато чого навалилось, і я просто не справлявся. Потрібно було дозволити цьому продукту розтанути, розуміючи, як багато він значить для людей, або просто рухатись далі», — додав співак.

Коли у Оллі Еплярда запитали, чи кінець певної історії, створеної ним, означає кінець Static Dress, він відповів:

«О ні. Вона може продовжуватись. Я просто почну нову серію. Це нагадуватиме "Чорне дзеркало" або "Американську історію жахів". Якби ми випускали погані пісні, які я б не нізащо не опублікував, кожен мініальбом став би новим сезоном. Я завжди буду винаходити щось нове, підійімати планку й робити різні речі. Я не маю татуювань і пірсингу, адже в будь-який момент можу змінити свій образ. Хочеться не вкорінювати певний образ, а постійно змінюватись. Бути тим, ким я хочу».

Не зраджуючи своїм моральним цінностям Оллі та КО повністю переробили матеріал з «Rouge Carpet Disaster», що кардинально відрізняється від дебютного альбому... Ну майже.

Про звук

Хоча «RCD» вийшов всього рік назад, «Rouge Carpet Disaster (Redux)» дає змогу виконавцям переглянути старий матеріал і представити себе новій аудиторії.

«Хотілось дати йому нове життя», — підкреслив вокаліст.

За словами Оллі, він хотів довести серйозність колективу, який здатний писати солідну рок-музику. Однак їх експериментальність зрозуміли далеко не кожен.

«Людям не вистачило нашого гострого, ексцентричного звуку. "Redux" дозволив нам це зробити. Завдяки йому ми багато чого навчились», — зізнається співак.

Фактично, вони отримали другий шанс почати все спочатку. Хоча було так багато речей, які вони планували додати, від змінених форм пісень до реміксів. Але й без того Static Dress показали свою експериментальну сторону.

«У "Redux" є багато пісень, з яких можна прибрати вокал і тоді вийде зовсім інша пісня. Можливо у тій самій тональності, з тією ж прогресією, але деякі з них зовсім інші».
Static Dress - Courtney, Just relax ft.world of pleasure (Official Music  Video) - YouTube

Наприклад, перший сингл — «Courtney Just Relax» —найбільш наближений до оригіналу, оскільки тут перезаписані барабани, гостем став World Of Pleasure, її краще відшліфували й зробили важчою. Все інше - буде знайомим для тих, хто чув першу версію. А ось щодо інших пісень для Redux: вони абсолютно не схожі на попередні.

Static Dress unveil stunning new version of such.a.shame | Kerrang!

«Such.A.Shamе» схиляється до джазу. Хоча оригінальна версія надихалась групами Kings Of Leon, Taking Back Sunday i Paramore, цією запиленою американською атмосферою. Переважно це госпел (жанр в музиці), зі своєю темрявою та смутком. Так Олі передав свій біль через розлуку, розповів про жаль й емоційну війну.

Своєю чергою ідея для Redux- версії з'явилась після відвідування місцевого джазового клубу, який цінує інтимність і справжню музику понад усе.

Static Dress - Di-sinTer (GLITTER REDUX) (Official Music Video) - YouTube
«Я уявив собі комфортне, миле місце у спотвореному світі, де всі гниють. І як на мене, найкраще супроводження для такої картини — саундтрек з простим, джазовим фортепіано», — Оллі Еплярд.

Лірично «Such.A.Shame (Smoking Lounge Redux)» поєднує відоме з невідомим. Щось, що має сенс, метафору, де люди знаходять власні ідеї. А не кліше, на кшталт «Мене покинули, я засмучений».

Зазвичай у піснях описується життєва ситуація, зі створеним персонажем.

«Вони агресивні, сумні або жорстокі, бо це не тільки про нас».

Тут важлива дистанція, оскільки пісня фактично нічого не означала б для шанувальника, якби автор розповів її сенс.

Static Dress - Di-sinTer (GLITTER REDUX) (Official Music Video)

Di-sinTer (Glitter Redux) замінює метал, розриває основну структуру пісні і використовує її частини для створення мрійливого світу з шугазною мелодією. У закодованих повідомленнях йшлось про невдалий експеримент, який ймовірно є невідомою сутністю з відео.

Static Dress вирішили переробити Rouge Disaster Carpet, керуючись емоціями, адже ще є багато чого дослідити.

«Ми не дуже вміємо просувати щось, а тим паче кричати "який у нас крутий матеріал". Тож замість відео для Тік Ток чи Інстаграм ми створили щось знайоме, але інше. Це дозволило нам експериментувати зі звуком, з яким ми раніше не стикались. Так ми орієнтуємось, куди рухатись далі». «Як цікаво жити у світі, де люди виглядають як учасники хеві метал колективу, хоча звучать інакше. Я ось думаю, чи можна зробити навпаки. У нас просто в планах вийти за звукові й візуальні території, щоб зробити щось цікаве».

Про колаборації

Static Dress - ​vol.2 Lyrics and Tracklist | Genius

У «Rouge Carpet Disaster» є лише одна спільна робота — пісня Di-sinTer 3 King Yosef. Але «Redux» став по-справжньому "спільною" роботою. Static Dress запросили Loathe, World of Pleasure та інших людей, щоб ми звернули на них увагу. Наприклад, у пісні «Welcome In» з'явився Віл Гоулд з Creeper у ролі маніакального дресирувальника з цирку. Доволі експериментально, так?

Про текст

STATIC DRESS unveils 'Rouge Carpet Disaster (Redux) Volume 2' EP -  IDIOTEQ.com

Головна тема «Rouge Carpet Disaster» — це смерть у Голлівуді. Як гламурні фільми 80-тих і смерть на червоній доріжці. Щось схоже на настільну гру детективного жанру «Cluedo». Вперше цю гру видали у Великій Британії компанія з Лідса, звідки й походить колектив. Отож, отримуйте яскравий Лос-Анджелес 80-тих, схожий на сукню з блискітками, що стікає кров'ю.

Відтак, альбом має ретельно продуману історію, тож було дивним повертатись до тексту так швидко. Хоча Оллі схиблений на контролі усього. «Redux» дав можливість викреслити, змінити, переосмислити текст, який не ніс у собі сенсу.

«Близько 30% тексту про те, що сталось зі мною в реальному житті, а потім навколо цього будується історія. Повертаючись до цих моментів, маєш змогу побачити їх під іншим кутом зору. Мені важливий особистісний ріст, у креативному плані й індивідуальному», —Оллі Епплярд.

Про обкладинку

Rouge Carpet Disaster (Redux) - Album by Static Dress - Apple Music

Минулого року гурт покинув басист Коннор Рейлі, але вони досі близькі друзі. Оскільки на оригінальній обкладинці «Rouge Carpet Disaster» зображений Коннор, який стрибав на ліжку, Оллі шукав спосіб, як ще раз залучити Коннора до «Redux». Відтак його тіло знову з'являється на обкладинці альбому Static Dress, бо якщо ти не в групі, це не означає, що ти не його частина.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

418Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається