Страждання

02:28 на годиннику. Мій солодкий сон переривається виттям сирени за вікном. Втомлені очі розплющилися, руки потягнулися до телефону, а рот злісно шепотів прокльони.

- Зараз ще гуртожицьке оповіщення увімкнуть… - думала і водночас писала в чат гуртожитку, де вже зібралися всі інші страждаючі, я.

- Не увімкнуть, вахтерка спить! - заспокоїли мене і я, повіривши, лягла знову спати.

Мене обманули. Тільки я почала повертатися в чарівний світ сновидінь, як голос з системи оповіщення хрипло закричав «Чутно…? Увага, увага! Повітряна тривога! Спускайтеся в укриття! Мене чутно…? Ало ало! Повітряна тривога, всі спустіться в укриття!!».

Я вилаялася. Ніч зіпсовано.

Ранок теж зустрів мене геть не співом пташок – звуки перфоратора з поверху вище переривали тишу в кімнаті. Я намагалася не звертати уваги і відчайдушно боролася зі своїм організмом, водночас вмовляючи його дати мені доспати мої законні години попри галас, але все було марно!

Знову вилаялася. Ще більш втомлені очі зачаровано дивилися в стелю, висловлюючи весь свій біль німою тугою.

Минуло декілька хвилин чи годин, а може й цілі місяці… і я нарешті змусила себе встати. Віддзеркалення викликало жалість і смуток, а попереду була ще пара, що передбачувала увімкнені камери. Життя безжально чавило мене, ніби я – той тарган, що не встиг сховатися від кровожерливого мешканця гуртожитку.

День проходив ліниво. Їсти можливо й хотілося, але сил на усвідомлення цього бажання не вистачало. Я лежала на ліжку і трохи рюмсала через сумні тиктоки. Звуки ремонту згори не припинялися.

Через деякий час, ближче до четвертої, я зібрала всю волю в кулак і почала готувати суп. За вікном світило сонечко, дерева милували око своїм цвітінням і зеленим листям, а я, попри захоплення такою картиною, відчувала деяку журбу – хотілося вийти на вулицю і відчути всю казковість весняного повітря на собі, але втома, лінь і брудна голова давали про себе знати. Зрештою, в мої плани сьогодні не входила зайва витрата грошей, а обійти цей момент, виходячи з гуртожитку в цивілізацію, я не могла.

Але раптом в моїй голові виникла думка, що перевернула все – насправді ж, цей день здається мені невдалим, бо я хочу його таким бачити. Достатньо лише захотіти і мої страждання припиняться, а на заміну їм стане гарний настрій та радість від ще одного прожитого дня.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Ольця
Ольця@olha

намагаюся намагатися

464Прочитань
20Автори
27Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • здатися?

    Часом хочеться просто опустити руки і покірно тонути в усьому цьому лай...

    Теми цього довгочиту:

    Художній Твір
  • 450. Поставши з попелу

    450 день повномасштабного вторгнення. Мої особисті переживання. Емоційна складова

    Теми цього довгочиту:

    Війна
  • Герой-глядач

    Я просто знову залишу тут своє дз зі стилістики, мені нема чого додати

    Теми цього довгочиту:

    Українське Кіно

Вам також сподобається

Коментарі (6)

Доволі життєствердна позиція вкінці . Якщо це був не якийсь сарказм , то це дуже і дуже чудово ! Захоплююсь подібною радістю.

Вам також сподобається