Таємниці міста троллів. Огляд мультсеріалу Гільда

…а потім її з'їв троль, олень відкусив жопу хлопчику, велетні зійшли на своїй зупинці а мама підробляє маяком. Все це і багато інших пригод можна побачити у Гільді.

Гільда - мультсеріал про невгамовне синьоволосе дівчисько і її друзів, які постійно знаходять собі пригод на жопу. Мальовничий світ, цікаві персонажі і інтригуючі сюжети дають цьому серіалу атмосферу чарівності і характерний стиль. Він мені нагадав той дух містики та пригод, який подарував мені колись Гравіті Фолз. З серії в серію ти дізнаєшся щось нове про цей світ, який наповнений безліччю дрібниць та деталей. Жителі міста не дивуються існуванню тролів, майже в кожному будинку цілком законно мешкає своєрідний домовик, а фантастичні істоти описані у бібліотечних книгах. Це відчуття правдоподібності та жвавості всесвіту дуже підкуповує і в поєднанні з невимушеним тоном оповідання мультфільм занурює в себе з головою і переглядається на одному подиху.

Створення

Гільда (Hilda) - це серія коміксів британського художника Люка Пірсона, яка існує з 2010 року і наразі налічує 6 томів. Комікси розповідають про пригоди синьоволосої дівчинки Гільди у мальовничому скандинавоподібному світі. Велетні, тролі, ельфи - все це тут присутньо і створює мальовничий і цікавий сеттінг для пригод.

Тож не дивно, що, незабаром після випуску перших книг у продаж, до Люка почали звертатися з пропозиціями про екранізацію його творіння. Художник відмовлявся, бо не хотів, щоб його ідею зіпсували паскудною реалізацією, як воно часто буває. Але одного разу його коміксами зацікавилася компанія Silvergate Media. Вони підійшли до пропозиції креативно - Люку прийшла посилка з книгою, оформленою під книгу з коміксів, мініатюрним ельфійським листом та дерев'яною флешкою з пропозицією про співпрацю. І ось, у 2018 році перший сезон серіалу виходить на Netflix, в 2020 році виходить другий а в 2021 році світ побачив повнометражний мультфільм "Гільда і гірський король", який логічно завершає основну історію серіалу.

https://lukepearson.com/ - особиста сторінка Люка Пірсона, де можна ознайомитись з його іллюстраціями

Сюжет и головніе герої

Головна героїня Гільда ​​та її мама Джоанна живуть далеко від інших людей у ​​своєму затишному невеликому будиночку в хащах і, в цілому, задоволені своїм життям. Мама займається своїми справами, Гільда ​​тягається лісом зі своїм вихованцем, лисоленем Живчиком, заповнює свій щоденник, пригодить пригоди, а ввечері вони всі разом п'ють чай і грають у настільні ігри. Загалом, добре проводять час. Однак, через певні неприємності, їх будинок зруйнований і родина переїжджає до міста Троллберг.

Гільда цьому не дуже рада, але все ж таки намагається обжитися в новому для себе місці і знаходить нових друзів.

З ними наша шибайголова продовжила займатись своїми улюбленими справами - втрапляти у халепи і шукати пригоди на п'яту точку.

Графіка

Перша думка, що виникає під час перегляду даного серіалу - "вау, яка тепла і лампова палітра". І це справді так. Мальовка мультфільму хоч і не відрізняється особливою деталізацією, але виконане в дуже приємному стилі і дивитися на неї суцільне задоволення. Також зазначу, що сама по собі анімація дуже плавна та якісна, жодного разу за всі два сезони у мене не виникало до неї питань. Звичайно, вона може комусь не сподобатися і здатись простоватою, але, як на мій смак, то вона чарівна і ідеально підходить мульту.

Лисолень - очевидний фаворит серед створінь цього світу

Музика

Відверто кажучи, музика з Хільди навряд чи настільки зачепить вас, щоб з'явитися у вашому плейлисті - мені самому знадобилося переглянути пару серій, щоб її згадати. Але вона чудово виконує своє завдання – підкреслює та доповнює атмосферу та дух мультсеріалу. А більшого й не треба! Саунд приємний, ненапружений і чудово підходить мультфільму.

Чи дивитись?

Так. Однозначно так. Мульт може комусь здатися "надто дитячим", але й дорослі можуть отримати чимало задоволення від перегляду цього твору. Гільда – легкий, приємний та веселий серіал. І не дивлячись на те, що другий сезон вийшов більш насиченим, обидва сезони і фільм вийшли гідні і заслуговують на вашу увагу. Я гаряче рекомендую мультфільм до перегляду ввечері, укутавшись у коцик і тримаючи в руках кухоль какао або чаю.

Вперед - до пригод
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Абрикос
Абрикос@Blight_Fox

25Прочитань
1Автори
2Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається