TECH WEEKLY: Чи вирішило останнє оновлення Ferrari їхні проблеми всередині сезону?

У Сінгапурі Ferrari проїхала кваліфікацію та гонку з оновленим переднім антикрилом, яке було не лише складовою розробки, але також мало особливу цінність для вуличної траси з високою притискною силою.

Дивлячись на зображення нової версії крила поряд з попередньою, можна помітити, що візуальна зміна ледь помітна, хоча ефект може бути значним. Два верхніх закрилки більш навантажені на внутрішніх кінцях по обидва боки від носової чатисни, з більш агресивною геометрією закрилків, і менш навантажені на зовнішніх кінцях біля торцевих пластин. Головний інженер Ferrari, Джок Клер, пояснив ідею, що лежить в основі цих змін:

Це просто переміщення енергії всередину. Це дозволяє нам трохи збільшити кут нахилу крила, що в Сінгапурі, ймовірно, потрібно, тому що ви маєте максимальну задню притискну сила і захочете досягти балансу.
Раніше на деяких трасах з високою притискною силою ми були трохи загнані в кут, тому що нам не вистачало притискної сили у передній частині, тож тепер переднє крило стало трохи потужнішим ефективнішим. Несуттєво, але саме той факт, що воно трохи покращило свої властивості, дало нам трохи більше можливостей.

Вся справа в тому, щоб мати достатню притискну силу спереду, щоб збалансувати болід на тих трасах, які вимагають великого заднього антикрила. Якщо розглядати характеристики крила лише ізольовано, то воно буде створювати більш ефективну притискну силу, чим більше відношення розмаху середньої частини крила до його зовнішньої частини.

Зовнішні кінці, де зустрічаються кілька різних повітряних потоків, створюють набагато більший опір для створення притискної сили, ніж внутрішня частина. Тому тут завжди доводиться йти на компроміс з ефективністю.

Але є й інші наслідки, окрім безпосереднього створення притискної сили крила. Слід крила впливає на аеродинамічні характеристики боліда нижче за течією. При посиленні роботи внутрішньої частини крила (шляхом зміни форми закрилків для створення більшої різниці тиску між їх нижньою і верхньою поверхнею) необхідно бути дуже уважним, щоб переконатися, що потік позаду не впливає негативно на характеристики днища. 

Верхні 2 закрилки оновленого крила більш сильно навантажені на внутрішніх кінцях по обидва боки від носової частини, і менш сильно навантажені на зовнішніх кінцях біля кінцевих пластин.

Ferrari задоволені тим, що їм вдалося покращити цей аспект аеродинамічних характеристик за рахунок того, що вони описують як ʼширший полярний діапазонʼ, який технічною мовою означає різні кути нахилу боліда при переході від руху прямо до проходження поворотів.

Ми можемо очікувати, що це крило буде використовуватися навіть на більш традиційних трасах, і це, в поєднанні з характеристиками нового днища, представленого в Монці, дасть більш чітку відповідь на питання, чи були подолані труднощі Ferrari в середині сезону на таких трасах.

Джерело: https://www.formula1.com/en/latest/article/tech-weekly-has-ferraris-latest-update-cured-their-mid-season-struggles.13Vk6KJZDgHvcpp3qe16Ys

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Pro F1
Pro F1@f1_UA

Формула 1 Українською

300Прочитань
13Автори
10Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається