Діди Формули 1, та настільки Алонсо ще далеко до них

Зараз ф1 це спорт для молоді. Починати потрібно з дитинства, і на пенсію йти десь у 35 це вже як звичай. Та колись, давніше, пілоти залишалися в найвищому класі гонок набагато довше. Тож трішки тексту про трьох найстаріших учасників вікендів Формули 1 і скільки ще Алонсо має їздити, щоб перевершити їх.

3. Артур Леґат. У віці 54 роки та 232 дні він взяв участь в Ґран прі Бельгії 1953 року. Це була його лише друга, та впринципі і остання гонка в формулі 1. Він не показав якихось результатів та не фінішував в очках жодного разу.

2. Філіпп Етанселін. Уже будучи 55 літнім він змагався в останньому Ґран прі – Французькому в 1952 році. Крім того він брав участь у першій гонці класу Формули 1 в Британії 1950 року. За кар'єру в цьому чемпіонаті він здобув лише 3 очки, але має іншу нагороду, не менш важливу – перемогу в 24 години Ле-Ману в 1934 році.

1. Луї Хірон. Монегесак взяв участь в домашньому ґран прі у віці лише на 101 день старше Філіппа. Він також починав ще з першої гонки чемпіонату в 1950. За час участі у Формулі 1 він 1 раз був на подіумі та здобув 4 очки. Проте, якщо говорити про участь у гоночному вікенді, то тут він ще сідав за болід там у старшому віці: Луї брав участь у практиці Ґран прі Монако 1958 року, коли йому було вже 58.

Тож підсумовуючи, щоб увійти в топ три даного рейтингу Фернандо Алонсо потрібно ще більше ніж 10 років. Цікаво буде подивитися, чи зможе гонщик у сучасних умовах протриматися так довго.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Сонік
Сонік@arrii_aa

Футбол, формула1, та творчість

25Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається