Львівське ґран прі та його пам'ять

Зараз, з повернення українськомовних трансляцій Формули 1, фанбаза автоперегон в Україні значно зросла. І звісно, українці почали шукати, що ж було в Україні колись, пов'язане з їхнім улюбленим спортом. І звісно, рано чи пізно вони доходять до легендарних перегон – Ґран прі Львова.

Ґран прі є справді легендарним. Починаючи з факту, що це одна з перших вуличних трас світу(проєкт був запропонований за рік до ґп Монако) і закінчуючи неймовірною складністю. Усі 4 рази змагання проводилися на трасі Львівського трикутника з аудиторією від 26000 до 70000, що для тодішнього населення 320000 доволі багато. Участь у ньому брало безліч вже тоді визнаних конструкторів: Порше, Альфа-Ромео, Мерседес та інші. Та і пілоти, котрі були вже тоді визнаними ставили собі за челендж проїхатися тут. Саме челендж, адже траса була не проста: покриття бруківкою, різкі передади висоти, круті повроти і звісно колії робили її складнішою навіть за те саме Монте-Карло. 100 кіл дистанції, 3041 метр довжиною та 16 поворотами. От стільки тривало це випробування для гонщиків та видовище для глядачів. Але, нажаль, після гонки 1933 ґран прі скасували: брак коштів, та криза, яка накрила Європу та США, торкнулася і змагання.

Проте про гонку пам'ятають. Щорічно, починаючи з 2010, у Львові проводиться фестиваль ретеро автомобілів – Леополіс ґран прі. В програму входить не тільки виставка найрідкісніших стародавніх авто, а й заїзд по легендарному треці. Все ж саме задля пам'яті про гонки в місті лева і створили фестиваль.

Сподіваємося, що в майбутньому світові ґран прі повернуться не тільки в вигляді пам'яті, а в етапі в Україні у календарі Формули 1.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Сонік
Сонік@arrii_aa

Футбол, формула1, та творчість

27Прочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається