The Dirty Youth або Драко Мелфой і рок після Гогвортсу

Важко знайти інший гурт який обріс такою кількістю жартівливих асоціацій з поп культури як The Dirty Youth. Одні жартують що Драко Мелфой заснував після Гогвортсу власний рок-гурт, інші бачать Сакуру, Саске і Наруто і тд. Нас же більше цікавить музика, про неї і поговоримо.

Одразу скажу: ні, тут нема Тома Фелтона. Просто їх басист ну дуже схожий. А більшість жартів з’явились після виходу їх головного хіта “Fight”, про який трошки згодом.

Історія гурту почалась в 2007 році, коли вони почали поступово збирати свій склад. Спершу це були тіки вокалістка з гітаристом. Трохи пізніше через інтернет вони знаходять собі ударника і втрьох починають роботу над першими піснями. Вже в процесі до них приєднується басист (той самий “Драко Мелфой”), а другого гітариста вони собі знаходять аж в 2009му.

Перші 3 роки можна описати як спроби себе хоч якось проявити. Вони самостійно записали кілька пісень як міні альбом і почали їздити з імпровізованим туром по “туалетному контуру” (“Toilet circuit” - назва що об’єднує ряд британських пабів в яких маловідомі інді і рок гурти можуть знайти собі сцену. Якість цих сцен як правило відповідає назві). В процесі тиняння по пабам їм вдалось проскочити також і на сцени кількох фестивалів.

В 2010 вони нарешті записують свій перший повноцінний альбом, а в 2011 виходить сингл “Fight”, який по всім статистичним показникам залишається головною піснею гурту і до сих пір. Та і без статистики, ця пісня своєю шаленою енергетикою привертає до себе увагу як жодна інша.

The Dirty Youth - "Fight"

І власне відео цього сингла і породило цілу купу жартівливих коментарів про зовнішню схожість музикантів з різними персонажами. З того часу частина коментарів на ютубі кудись пропала, але, на щастя, у мене зберігся скрін з з найепічнішими з них:

Цікавий факт: ще до запису їх першого синглу, один з учасників гурту встиг попрацювати сесійним музикантом у Bulets From My Valentine, а пізніше камео одного з учасників булетів з’явилось в одному з кліпів вже The Dirth Youth. Цілком можливо що саме це знайомство свого часу дозволило їм вирватись з трясовини і спробувати себе на більш серйозному рівні.

The Dirty Youth - "Rise Up"

Доволі швидко вони досягли певної стелі свого розвитку. Їм вдалось покататись з турами по Європі і Британії, але найчастіше як допоміжний гурт у когось більш відомого (були “на розігріві”). Якоїсь великої власної популярності їм здобути не судилось.

Серед цікавих історій пов’язаних з цим гуртом вдалось надибати таку: коли вони в 2013 році влаштували концерт в своєму рідному Кардіфі, на який вдалось продати всі квитки, неочікуваними гостями на концерт заявилась поліція, якій хтось з сусідів заявив що там в клубі почався бунт. Видно солд-аути для того клубу і його сусідів не були чимось звичним.

The Dirty Youth - Just Move On

Якщо на початку в звучанні гурту було помітно сильний вплив панку, то з часом його стало помітно менше (що не сказати що пішло на користь, оскільки це було частиною їх початкового шарму), зате стало значно більше експериментів з поєднанням року з електронною музикою. І якщо наприклад "The One" ще має і частинку їх початкової енергетики, і нові експерименти, що дало доволі цікаве і в чомусь унікальне поєднання

The Dirty Youth - "The One"

то вже на синглі “Hurricane” можна помітити певне “опопсівання”.

The Dirty Youth - Hurricane

Примітно що альбом 2018 року “Utopia” гурт зміг випустити завдяки зборам на кікстартері. Але вже в 2021 схоже цей план не спрацював, оскільки окрім анонсу планів на ковідний альбом “Project: 19” і анонсу відповідного збору, все обмежилось тільки одним синглом:

The Dirty Youth - Project: 19

Це по суті історія гурту який яскраво в який момент спалахнув і після того поступово лише згасав. Тим не менш у них є кілька дійсно цікавих пісень характерних своєрідною енергетикою і змішуванням стилів. В поєднанні ж з дещо мемними асоціаціями про Мелфоя, Сакуру і тд ми отримуємо дещо таке, що запам’ятовується і з чого можна поцупити собі в плейлисти пару-трійку композицій.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
РОКова скарбничка
РОКова скарбничка@ROKova_skarbnychka

Про маловідомий рок і метал

1.8KПрочитань
2Автори
35Читачі
На Друкарні з 20 вересня

Більше від автора

  • Mono Inc. Готична симфонія металу чи гурт співаючих барабанщиків

    Здається за весь час ведення цього блогу я не зачепив жодного гурта основним жанром якого є готичний рок чи метал. Думаю час це виправити і у мене є для цього доволі цікавий кандидат. Цікавий як своїм звучанням, так і певними “кадровими” моментами.

    Теми цього довгочиту:

    Рок
  • Попри стереотипи. Ритми танцювального металу

    Важка і танцювальна музика здаються практично природними антиподами, але іноді ці дві стихії зливаються в щось єдине. За роки вишукування різних рок-цікавинок у мене зібралась невеличка колекція таких гібридів і сьогодні настав час нею поділитись.

    Теми цього довгочиту:

    Метал
  • Коли трава була зеленіше. Рок з патлатих 80их. Формуємо плейлист. Частина 4

    Після певної паузи думаю варто повернутись до наповнення плей листу з класичним роком і додати в нього пісні ще кількох гуртів з патлатих 80их.

    Теми цього довгочиту:

    Рок

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається