Трандуїл - лорд чи король?

Ви не замислювались, чому володарі Лоріену та Рівендолу завжди називаються лордами, але Трандуїл згадується виключно як король? Найцікавіше в цьому те, що у Келеборна, чоловіка Галадріелі, юридично більше прав керувати ельфами лісу. Він родич їх першого короля, який дуже давно правив цим народом. Це був Елу Сінголло, або ж Тінгол, король Доріату, про якого ми згадували в історії з сільмариллами. Келеборн його двоюрідний онук, детальніше в їхню спорідненість я не вдаюся, бо в родових переплетіннях Середзем"я чорт ногу зломить.

Якщо по простому, нащадки одного народу - сіндарів - живуть у двох королівствах: Лорієні та Мірквуді. Келеборн може бути їх лідером по праву крові - він нащадок першого короля. Чисто теоретично Келеборн може прийти до Трандуїла і висловити претензії на його корону. У відповідь Трандуїл би довго сміявся. І справа не в тому, що він узурпував трон. Він не узурпатор, а король за принципом "так склалося". Але його влада він того не менш законна. Саме Трандуїл та його батько піклувалися і керували залишками сіндарів післі всіх історичних катаклізмів, які їх наздоганяли. Також у ельфів дуже сильний інстинкт слідування за альфа-... лідером одним словом. Згадайте, як нолдори пішли за Феанором. Рід Трандуїла заслужив свою владу і авторитет у лісових ельфів, і вони визнають його за короля незалежно від "кровної традиції" передачі влади. Та й хто б не пішов за таким королем (згадуємо Лі Пейса в ролі Трандуїла).

Ще два слова про лордів. Кілкість ельфів у Середзем"ї невпинно зменшувалась, з часом їх стало там мало, ща навіть повноцінну державу вже створювати було ні для кого. Розуміючи, що їх вплив сходить нанівец, Елронд, Келеборн та Галадріель дбали про те, щоб дати гідне життя тим ельфам, що лишилися під їх владою. Титули вже втратили своє значення. Тому всі ці персонажі лишались лордами для своїх нечисленних васалів. До речі, те що Трандуїл зберігає титул короля, свідчить не в останню чергу про його амбіції, хоча він і обмежує себе рамками північного Мірквуду.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Vira Maliy
Vira Maliy@Vira_Maliy

Толкієніст мандрівник косплеєр

584Прочитань
16Автори
25Читачі
На Друкарні з 3 серпня

Більше від автора

  • Бард-лучник і відродження Дейлу

    Сьогодні хочу трохи поговорити про Барда, якому своїм відродженням завдячують два королівства та відновлений Есгарот.

    Теми цього довгочиту:

    Середзем'я
  • Гноми в Ереборі - початок історії

    А ви ніколи не цікавились, звідки в Ереборі взагалі взялись гноми? Бо гноми в горах Середзем”я - це часте явище, але не даність. Там ще можуть бути орки, дракони, назгули, істарі, що шукають пригод на свою голову, і т.д.

    Теми цього довгочиту:

    Серезем'я
  • Що всередині Еребору?

    Сьогодні я ділюся припущеннями моїх читачів про закриті для більшості відвідувачів "нутрощі" Еребору. Ідеї зібрані під час опитування у ФБ групі “Екскурсії Більбо Беггінса” і в результаті у нас вималювався солідний список.

    Теми цього довгочиту:

    Толкін

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається