Триґендери, панґендери та ґендерквіри

Хто вони? Пояснення від чайоманів.

Обкладинка: Триґендери, панґендери та ґендерквіри.

Триґендер

Триґендерні люди відчувають три ґендера одночасно або переходять між трьома в різний час. Ці три ґендери можуть бути будь-якими ґендерами, як бінарними, так і небінарними. Триґендерна особа може змінювати вираження однієї статі на іншу залежно від настрою чи ситуації цієї людини. Хтось, хто ідентифікує себе як триґендерний, може відчувати, що його ґендер є поєднанням кількох ґендерів, які відбуваються одночасно. Триґендер підпадає під загальну категорію мультиґендер (багато ґендерів) і іноді ґендерфлюїд (ґендерна ідентичність змінюється час від часу). Його також можна вважати типом ґендерквір або небінарної ідентичності, яка виходить за межі прийнятої бінарної гендерної системи, приблизно так, як це можна побачити в культурах, які визнають право індивідів визначати своє власне почуття. Триґендерний прапор був створений невідомою особою 4 липня 2015 року або раніше.

Панґендер

Це ґендерна ідентичність в небінарному спектрі ідентичностей, при якій людина відчуває в собі множину ґендерних ідентичностей, або одночасно всі ґендерні ідентичності, у яких вона перебувала протягом свого життя, або всі, які існують в її культурному просторі.

Панґендерні люди можуть змінювати ідентичності з часом або відчувати, ніби вони мають одну всеосяжну ідентичність, яка є статичною/незмінною. У них може бути три або більше ґендерних ідентичностей, які змінюють одна одну або існують паралельно.

Панґендер дуже широкий і неспецифічний, що означає, що існує незліченна кількість ґендерів без максимального обмеження. Бути панґендером означає відчувати весь нескінченний ґендерний спектр, який може мати людина.

Ґендерквір

Це парасольковий термін, який має схоже значення з терміном небінарний, та інколи використовується для опису бінарних цисґендерних і трансґендерних людей в ЛҐБТ+ спільноті, які відчувають, що мають незвичний чи ненормативний досвід щодо їхньої ґендерної ідентичності. Іноді використовується для опису людей, які вважають, що мають неформальне відчуття з приводу своєї ґендерної ідентичності. Воно також може використовуватися для опису будь-якої ґендерної ідентичності, відмінної від чоловічої та жіночої, тобто поза ґендерною бінарною системою. Концепція ґендерквірності загострює увагу на тому, що відмова від бінарного розуміння ґендерної ідентичності не зводиться до комбінації чоловічих та жіночих рис у рамках окремої особистості.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

3.9KПрочитань
3Автори
51Читачі
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається