Turnip Boy Commits Tax Evasion review: A leek to the past | Shacknews

Платформи: PlayStation 4-5, Xbox One-Series, Switch, Windows, MacOS, iOS, Android, Linux

Прайс: від 99 грн до $5,99 в залежності від знижки та платформи

Жанр: Action/Adventure

Час: 2-4 години

Оцінка: 8/10


Щоб створити гарну, якісну і цікаву гру, зовсім не обов’язково винаходити велосипед, робити гру на 100 годин та навалювати 100500 різних механік. Іноді достатньо просто взяти вже існуючі механіки, придумати свій стиль і просто зробити все якісно та на гідному рівні.

Вся суть гри в одному скріншоті

Turnip Boy Commits Tax Evasion — саме така гра. Вона зроблена з душею, без зайвих понтів та на базі вже існуючих ігрових механік. Але зроблена якісно і круто, тому кожна хвилина цієї гри — це справжня насолода.

Тож розриваємо чек про сплату податків та біжимо досліджувати світ Turnip Boy Commits Tax Evasion!


Сюжет та світ

Події гри відбуваються в світі, населеному розумними антропоморфними фруктами, ягодами та овочами. Ми граємо за Ріпохлопця, який не хоче сплачувати податки. За це мер Цибуля віджимає в нас хату і каже що поверне її лише тоді, коли ми відпрацюємо свій борг. І тепер нам потрібно виконувати завдання мудацького мера, а по ходу справи знайомитися з іншими рослинами та розкривати таємниці світу.

Наша Ріпа дуже не любить будь які документи. Тож треба знищити їх всі!

РАПТОВО, сюжет в цій грі на 2 годинки доволі крутий. Тут є і плоттвісти, і таємничий лор і просто купа смішних та тупих діалогів. За ці пару годинок ми дізнаємося буквально все про цей світ, де живе наш ГГ.

Також слід відзначити що це в першу чергу мемна та весела гра. Розробник не засцяв додати в діалоги різних приколяс і мем-контенту, але все це виглядає дуже гармонійно і зовсім не перетворюється в крінж-фієсту, як це буває в деяких іграх. на нас чекає багато різнорівневого гумору: від зовсім тупих жартів і мемів, до чорного і бридкого гумору.

Наш Ріпохлопчик та ще паскуда

Тож що в сюжетному і наративному плані гра на гідному рівні, вона цікава і дійсно весела.


Графон і саунд

Візуал — відмінний. Піксельарт виглядає яскраво і гармонійно. Знову ж таки: тут нема чогось інноваційного (а дещо майже спізжено), але мальовка приємна.

Як Зельда, але про Ріпу

Музичка якісна, веселенька та чітко підходить під атмосферу гри. Місцями вона дещо дурнувата, але чіпляюча, що її хочеться наспівувати поки бігаєш туди-сюди по квестах.


Ґеймплей

В основі це більше адвенчура, ніж екшн. Бігаємо з видом зверху, можемо зробити ривок вперед, можемо атакувати чи юзати предмет. Керування дуже просте і зрозуміле і в цілому гра досить легка.

Жарти буквально в кожному куті

Експлорінг

Більшу частину гри будемо бігати по локаціям, базікати з різними персонажами чи розгадувати простенькі пазли. Окрім основної сюжетки тут є достатньо сайд контенту. Досліджуючи світ та виконуючи сайд-квести ми отримаємо різні прикольні капелюхи, документи для знищення, а також додаткове ХП.

Капелюхи теж смішні, як і все в цій грі

Світ доволі “щільний” тож бектрекінг зовсім не нудний та займає максимум 2-3 хвилинки. Але навіть в такому маленькому світі на нас чекають десятки смішних персонажів та колектіблів. Через те, що гра не довга, збирати всі колектібли дійсно приємно і ненапряжно. Процес просто не встигає набриднути.

Бійки

Бойова система проста як 5 копійок: можемо атакувати, зробити ривок щоб нас не вдарили, і інколи юзати різні об’єкти навколо. В ході гри ми отримаємо парочку здібностей та 1 апгрейд зброї, тож ніякої глибокої системи від гри чекати не треба.

Бос_в_джокузі.гіф

Боси теж доволі легкі і з ними впорається навіть дитина. Вороги і боси тут скоріше розповідають історію світу, ніж представляють якусь загрозу. Тим не менш, хоч все і простенько, але працює ідеально. В екшн складовій гри нема ніяких кривих моментів, вона відчувається і керується приємно. Тож видно що бойовку робили не “щоб було”, а дійсно зробили якісно.

Роуглайт?!

Якщо в основній грі екшена мало, то після проходження нам РАПТОВО відкриють роуглайт режим. Тут нам треба битися з все більш сильними ворогами на нескінченному потязі, отримувати декілька простеньких паверапів, та заробляти квиточки, за які ми зможемо купити ще більше КАПЕЛЮХІВ.

Нажаль, отримати можна лише 4 паверапи за ран

Ніякої глибини в цьому режимі нема, але це непогана додаткова розвага на годинку, яка йде на користь грі та дозволяє трошки насолодитись екшн-складовою.


Вердикт

Turnip Boy Commits Tax Evasion — це маленька, але дуже крута гра що принесе лише приємні емоції. По грі видно, що вона зроблена З ДУШЕЮ, а ще — зроблена дуже і дуже якісно. Так, тут нема нічого інноваційного та “вау оце так придумали”, тому на 10/10 вона не тягне. Але вона достатньо відшліфована та наповнена цікавим контентом, що просто важко до чогось докопатись. Саме так і повинні виглядати гарні мемні ігри, а не бути якимсь трешем та лайном.

Взяти по знижці за 100 грн — саме те. Дуже рекомендую!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.5KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Гарний огляд! Я побачила, що зараз розробляють другу частину серії. Як думаєте, чи є сенс просити українську локалізацію? https://steamcommunity.com/app/2097230/discussions/0/3944650879129948159/

Вам також сподобається