У чому проблема Telegram?

“Телеґрам” - застосунок, що їм користуються ніби всі.

А якщо ні?

Гадаю, ви знаєте, що “телеґрам” – насамперед російський застосунок.

(Якщо ні, то докладніше ви можете почитати у Google).

Його засновником є росіянин Павєл Дуров, що народився у санкт-петербурзі й закінчив там санкт-петербурзький державний університет.

Павєл Дуров

Також він має старшого брата - Нікалая Дурова. З ним він заснував “Telegram”, а також “Вконтактє”. Сам Павєл був генеральним директором ВК.

Зараз Павєл перебуває у ОАЕ і заробляє величезні гроші.

Що ми знаємо на цей момент:

  • Павєл Дуров - засновник Телеґраму

  • Він є росіянином

  • Він навчався у росії

  • Він є засновником і колишнім генеральним директором мережі Вконтактє

Так а що щодо іноземців?

Європейці та американці не користуються телеґрамом, більшість навіть гадки не має, що є така соціальна мережа. У них є достатньо інших соціальних мереж. Зокрема, популярним є “Snapchat”.

“Telegram” популярний у пострадянських, східних державах та країнах Азії. Зокрема у: Азербайджані, білорусі, Вірменії, Ефіопії, Йорданії, Казахстані, Камбоджі, Киргизстані, Молдові, “росії” та Україні.

Сам проєкт зареєстрований у Дубаях, що його вирішив створити Дуров після того, як московська влада забрала у нього Вконтактє.

Зараз сам Павєл стверджує, що він повністю за свободу слова та приватність. Проте, приватність всіх даних є дуже сумнівною.

Незважаючи на це, Дуров вважає себе героєм, який “відмовився давати доступ до даних російській владі”, бо він “за свободу слова”.

Ходімо далі. Що ж розробник думає про Україну?

Якщо ви стежите за моїми постами, то знаєте, що за маминою лінією я веду свій родовід із Києва. Її дівоче прізвище Іваненко – українське, і досі у нас багато родичів, які живуть в Україні. Тому цей трагічний конфлікт має особисте значення як для мене, так і для Telegram. Деякі люди сумнівалися, чи не є Telegram менш безпечним для українців, тому що я колись жив у Росії. Дозвольте мені розповісти цим людям, як закінчилася моя кар'єра в Росії.

Отже, для Павєла війна в Україні - “трагічний конфлікт”, який “має для нього значення”. Яке “значення”? Ну, і, звісно ж, відома нам маніпуляція про “у мене, взагалі-то, родичі в Україні”.

Підбиймо підсумки:

  • Застосунок - російський

  • Засновник - росіянин, для якого війна - “трагічний конфлікт

  • Приватність і конфіденційність - сумнівна.

  • Застосунок популярний у країнах Східної Європи, пострадянських країнах та у країнах, що підтримують росію зараз (або “нейтральні”).

Що ж робити?

Є інші соціальні мережі, схожі на цю:

  • Viber

  • WhatsApp

  • Discord

Це основні альтернативні соціальні мережі від мене, якими цілком можна замінити “телеґрам”.

Я закликаю принаймні поступово відмовлятися від цієї мережі. Якщо вам дуже-дуже потрібні новини, які є тільки там і ніде більше - читайте там.

Однак, якщо ви будете обирати соціальну мережу для звичайного спілкування - обирайте що завгодно, але точно не “телеґрам”.

Хай спочатку “телеґрам” для вас стане просто джерелом новин. А згодом, я певна, буде вже легше від нього відмовитися. (Це для тих, кому дуже складно це зробити)

Бо якщо ви обираєте телеґрам для цього, то чому вже не сидіти у “ВК”?

Я досі не можу зрозуміти, чому більшість новин саме там і сподіваюся, що згодом вони почнуть з’являтися у інших соціальних мережах, що не є російськими (щонайменше, у Viber вже таке є).

Пишіть свої думки у коментарях.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Сухоносова Аліса
Сухоносова Аліса@sukhonosova_a

224Прочитань
1Автори
6Читачі
На Друкарні з 9 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (24)

Viber має білоруське коріння, а what's up купу дір в безпеці та незручність використання на різних платформах

Вам також сподобається