Valheim - гра, яка підкорила моє серце


Початок

Всім привіт, сьогодні я вирішив розказати про гру Valheim.
Я постараюсь розповісти все, що знаю сам


Загальна Характеристика

Valheim - це багатокористувацька гра в жанрі відкритого світу, що була розроблена і видана шведською студією Iron Gate AB в лютому 2021 року. Гра отримала велику популярність серед гравців і швидко стала однією з найбільш продаваних ігор на Steam.

Valheim відбувається в фентезійному світі, де гравці грають у вікінгів, що виживають від нападів чудовиськ, також битися протів боссів локацій. Гравці можуть досліджувати величезний світ, будувати різноманітні споруди та кораблі, виробляти зброю і броню, вдосконалювати свої навички, збирати ресурси і боротися з монстрами.

Одним з найбільш унікальних аспектів гри є система прогресії гравця. Замість традиційних систем рівнів і досвіду, Valheim використовує систему навичок, яку гравці можуть покращувати, роблячи певні дії, такі як рубання дерева або виготовлення зброї.

Гра також має дуже розвинуту систему будівництва, де гравці можуть будувати будь-що, від простих жител до складних фортець. Крім того, гра має цикл дня і ночі, а також погоду, що може впливати на геймплей.

Valheim також підтримує мультиплеєр, що дозволяє гравцям грати разом і спільно досліджувати світ, будувати споруди і боротися з чудовиськами. Гра є великим успіхом в жанрі відкритого світу і вважається однією з найбільш цікавих ігор 2021 року.


Технічна характеристика з точки зору людини

В цьому розділі буде опис технічної частини: графіка, фізика, інтерфейс

Графіка

Графіка цієї гри незвичайна тому, що вона походить на графіку ігор 2006-2009 років, що може вплинути на враження, але є те, що може цю графіку полипшити, і це світло. Так, звичайне освіщення може зробити все дуже живим.

Один з офіційних трейлерів, в якому ви можете побачити графіку та освіщення

Фізика

Фізика в Valheim - це круто, класно але ці дерев’я, які падають так щоб можна тебе було вбити - це піздець. Це сказав Артур перед смертью

Хо-хо, фізика в цій грі - це один з видів місцецтва. Я серьйозно, ви коли-небудь бачили дерев’я, які падають з метою вбити тебе? Ні? А в Valheim така фигня існує і що б ви розуміли - це жах. Що з пчатку, що в кінці(ігра не доробленна, тому кінцем будемо вважати, той момент часу, в який ви завершили своє проходження) дерев’я будуть врагами для вас. Їх фізика падіння лякає не тількі мене, а й мого друга, але це доволі весело тому, що можна вбити друга, коли він ничого не підозрює. Урон який спричиняє дерево ігроку максимум залежить від броні, яку він одягнув.

Фізика дерев

Також до фізикі можна віднести і прикольні баги з гарпуном(мабуть цей баг вже пофіксили)

Баг з гарпуном

Інтерфейс

Інтерфейс в Valheim дуже зручний, зрозумілий та файно інтегрован в саму гру, так що він лаконично виглядає і як на мене допомгає ще більш погрузитися в цю атмосферу.


Наповнення миру та взагалі все

В цьому розділі я спробую розказати все, що зможу вспомнити та коротенько

Локації

В Valheim інснує 9 з 10 локацій з яких: 6 доробленні, 2 не доробленні, 1 скоріш за все недоробленна і ще 1 локація, якой немає в грі, але згодом її додатимуть:

  1. Луг - сама перша та найлегша локація в якій присутні тварини, грейлінги та Ейктюр, також тут є рослини та гриби.

  2. Чорний Ліс - друга та легка локація, де живуть такі монтсри, які тісно пов’язані з лісом та Еншент(Старий), з металів тут є мідь та олово, також є рослини але грибів немає. З’являються будови по типу погребальних кімнат та печер троля

  3. Болото(московія)- ну тут все ясно, як день, що це сложна локація яка генеруїця на узбережях та створена із води, дерев та склепів в яких є металалом, який можна переплавити в залізо, в болті ви можете зустріти огидних, моторошний монстрів та Массу кісток, рослини, гріби-світлячки(тількі в склепах).

  4. Гора - локація середнього рівня, всі моби агресивні та поф’язані з вовками та драконами, також є кам’яний голем, який є ворогом для всіх та Матір, рослин немає, тільки семена цибулини в сундуках, є тільки дерева і олово, яке лежить під товсти шаром сніга. Також тут можна зустріти печери.

  5. Рівнини - дуже складна локація в якої є тільки ячмінь, льон, дьоготь та дерева, з монстрів тут є різновидні гобліни, бикоящір, смертожав(так, це ті сами комари, які ми розробляємо в біо-лабораторіях), паросток(ця гидота нападає на всіх) та Яглут, з металів тут є чорне залізо, яке падає тільки з гоблинів, з побудов тільки аванпости гоблинів, із генерацій: спавнер поростків.

  6. Туманні землі - остання повністю доробленна локація, яка вважається самою цікавою та складною, поперше, ви побачити дуже сильний туман, який можна розвіяти тільки за допомогою світляка, з мобів: різновидні шукачі(муравей з крилами), кліщ, г’яль, двергі(всі дверги пасивні пока ти або їх не вдариш, або поки ти не вкрадешь екстрактор двергів), заєц та Королева, металу тут нема замість нього тут є ейтр, з рослин гриби йотунів, та волшебні гриби. За допомогою ейтра можна оволодіти магєю. Існує два ейтра:

    1. Це мана, яку можна здобути з’ївши їжи, яка дає ейтр

    2. Це шарики, за допомогою яких можна робити броню, зброю та майстерні.

  7. Океан - напівдоробленна локація в якій можна зустріти змеїв та левіафанів(острови, які заросли хітином, через декілька хвилин після того, як ви на нього зберетись, він почне тонути).

  8. Пепельні Землі - недороблена локація, в якої є тільки суртлінги та вогнеметал

  9. Далекий Север - це недороблена локація в якійй просто сніг, дерева, айсберги та льодовики


Боси

Боси Valheim. зараз існує 6 з 10 босів в Valheim:

  1. Ейктюр - перший самий легкий бос, має 3 вида атаки, післе перемоги випадають його рога з якіх можна зробити кірки

  2. Еншент - другий легки бос, має 3 види атак, після перемоги випадає ключ, за допомогою його можна відкривати склепи в болоті

  3. Маса Кісток - третій складний бос, має резист до більшості видів урона, окрім дроблячого, після перемоги випадає кістка “дужка“, яка допомогає знайти олово в горах

  4. Матір - четвертий середній бос, дракон, атаки спрямовані на площу та далекобійність, післе перемоги випадають сльози з яких можна зробити майстерню тощо.

  5. Яглут - п’ятий дуже складний бос, атаки мають дуже велику площу та урон, післе перемоги випадає темне ядро, яке допоможить зловити світляків

  6. Королева - я ще сам не пройшов цього боса тому, щосу сказати неможу(вибачаюсь)


Все Інше

тут я розповім про все те, що не має достатньо інформації для окрімого розділа

Їжа - це назамінна частина в грі, тому що вона дає дповнительну стаміну та здоров’я, також можна сварити медовухи які дають або резисти, або хіл, або стаміну.
Рибалка, як на мене, дуже скучна механіка гри.

Можна приручати кабанів, вовків, бикоящерів та покупати яйця і тим самим розводити курок.

Торговець зустрічається в лісу. В нього можна купити: удочку, нживу, пояс “мегінгьорд“, яйце, тощо.

Вегвизори - маленькі камені з красними символами,які вкажуть де знаходиться бос. Також є рунні камні - вони великі з красними рунами, вони забезпечують тебе інформацію про історію мира.


Кінець та Підсумки

Що ж мої котики, я сподіваюсь цей довгочит був цікавим, та й просто в мене є надія на те, що вам сподобалось читати.

Я розповів все, що знаю. Валхейм - дуже красива й жива гра, яка є прикладом відмінного виживача і тому я хочу щоб якомога більше людей знали про неї.

Якщо є якісь недолікі, ошибки в пунктуації/орфографії пишите, а якщо хочете підтримати то можете клацнути вподобайку, а також можете це зробити матеріально

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ЗДОРОВА
ЗДОРОВА@zdorova

58Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Крутецько, а вона є на плойці?

Вам також сподобається