Яким же буде перше доповнення до Diablo 4? Очевидно, платним!

Пройшов XBOX Showcase, де показали вже шосту частину Call of Duty Black Ops (божечки, я ж ще грав у першу), новий Doom, де можна буде літати на драконах, новий україномовний трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2 (і навіть не віриться, що пісня Миколи Мозгового закривала презентацію XBOX) і, звісно, нова Gears of War – це справжній бенгер для тих, хто мав XBOX 360 й грав у перші частини (тобто для мене).

І серед усього цього класного прошмигнуло нове доповнення до Діабло 4 під назвою Vessel of Hatred, або ж Вмістилище Ненависті. Назва і новенький трейлер очевидно відсилають до основного сюжету, де дівчинка Нейрель втекла із каменем душі Мефісто. Відповідно, мабуть, це камінь і є vessel-ем для демона ненависті, а може сосудом є сама Нейрель, чий мозок потроху отруює Мефісто.

Трейлер доречі досить жорстокий. Після презентації навіть повідомили, що для загального показу там трохи прикрутили жорстокість, але у грі буде оригінальна версія (цікавенько-цікавенько). На фоні 90% інших трейлерів, показати кров у трейлері – це уже те, що виділяє.

Сюжет, очевидно, нас веде у третій акт Діабло 2, де посеред джунглів, в Травінкалі та Курасті ми і бились саме із Мефісто. У грі під назвою Діабло, ще досі немає власне Діабло, але за спробу погратись у фансервіс ставлю вподобайку. Насправді варіантів локацій не те, щоб було і багато. Засніжені гори вже були, болото, ліс і пустеля – також. Джунглі – це гарний вибір.

Новий клас

Так, новий клас приходить у серію Діабло – Spiritborn, або ж Монах схрещений із Чаклуном, вміння якого будуть повʼязані із керуванням навколишнім природнім середовищем. Із файлів гри (будь-яке посилання на файли чи коди гри є непідтвердженою інформацією, хоча поки-що, все, що я там побачив, виявилось правдою, навіть імʼя нового класу) дістали такі вміння, як Vine Hook (тобто захоплення лозою), Tree Warden (сторож-дерево, можливо виклик чи щось на кшталт тотему) чи Swarm Cast (випустити рій чогось на ворога, підозрюю). Судячи зі скріншоту, основною його зброєю буде глефа (можливо ще якась древкова зброя). Я підозрюю, що глефа є друручним знаряддям, то, мабуть, ще має бути опція мати зброю в одну руку і якусь куклу-вуду в іншу (всі інші класи мають таку можливість).

Більше інформації на нас чекає 18 липня, де і презентують ігролад за новий клас.

Новий ігровий режим – РЕЙД

Офіційно підтвердили рейди, або ,як їх назвали розробники, Co-op Dungeons. Це я їх називаю рейдами, а також у файлах гри знайшли згадування “чогось” під назвою Khazra Raid (Khazra – це один із уже існуючих босів), але, можливо, розробники не хочуть асоціювати цю нову активність із словом “рейд”, адже для цього треба мати трохи більше, ніж нічого, щоб гравці могли знаходити собі компанію для проходження цього підземелля. Я нагадаю, щоб наразі додатись у групу, треба обовʼязково мати людину у друзях у Battle.net. Це я натякаю на те, що соціальні фічі у грі ще досі відсутні (спробуйте зібрати групу із 4 незнайомців на ту ж Дуріель, і через годину ви зрозумієте, як це “весело”).

Також “рейди” означають те, що цей контент може бути недоступним для тих, у кого немає друзів. І це ж “рейд”, тобто там, мабуть, буде необхідно людей 10-12. А покажіть мені людину, яка має більш ніж одного товариша, хто купив собі Діабло 4. Я вже не кажу про 12. І навіть, якщо уявити, що Бліззард працює над соціальними фічами, щоб можна-таки було знайти собі товаришів у самій грі, то скажіть тепер мені, як часто вам вдавалось зібрати групу із 12 людей в одному місці і в один час? На ваше День народження у сьомому класі? Та на столі мало б бути дійсно щось дуже смачне. Не знаю навіть, якими мають бути нагороди за збір рейду і проходження того підземелля.

Доречі, у файлах гри згадувався тільки один-єдиний рейд. Якось мало, хіба ні? Я вцілому позитивно налаштований. Все ж Діабло 4, на відміну від попередниць, – гра у відкритому світі, тому мати більше можливостей взаємодіяти із гравцями у цьому ж світі – це похвальна спроба. А як не вийде, то й фіг із ним.

Найманці

У гру повертаються найманці – напарники, яких можна наймати (та ну), тягати за собою, вдягати і прокачувати. Офіційно підтвердили, що вони матимуть власне дерево вмінь, чого не було раніше у серії. Буде декілька різних класів, які ви можете бачити на скріншоті.

Очевидно, що найманці покликані підсилити вашого персонажа, а це означає, що гра може стати ще легшою. Тобто ми очікуємо якихось змін до балансу. Оскільки з нерфами Бліззард сильно обпеклись раніше, я не думаю, що вони будуть знижувати рівень сили персонажів, але можливо більше здоровʼя і броні отримають вороги. Подивимось.

Інші приколи

Кожному класу будуть додані нові дошки Парагону, а також, УВАГА, нові активні та пасивні вміння. У файлах гри згадується вміння метання зброї для варвара, що є досить канонічним, чи парирування для розбійника. Це ду-у-уже цікаво, бо раніше, я чув від Бліззард, що вони не хочуть чіпати дерево вмінь, щоб нові гравці, або ті, хто повертаються до гри після суттєвої перерви, не відчували себе позаду у житті.

Крім того, в честь відкриття передзамовлення на доповнення, всім БЕЗКОШТОВНО дістанеться маленький домашній улюбленець, який буде слідувати всюди за вами і підбирати золото та ресурси. І це знову ж таки супер круто. Все ж отой безталланий механічний павук із третього сезону еволюціонував у щось дійсно корисне. Правда цей собака чи кіт (якщо ви вже передзамовили доповнення) руїнить вам некроманта, якщо у вас увімкнений бонус за те, що ви граєте без міньйонів, бо цей песик чи котіта рахується за міньйона. Але цим також можна скористатись і для підсилення, якщо вам за кожного живого міньйона капає якийсь додатковий бонус. Та я впевнений, що вони пофіксять це. Скоро. У шостому сезоні.

Дата релізу та ціна

Добре, тепер найцікавіше. Коштує доповнення 40 американських доларів, що під впливом регіональної цінової політики перетворюються на 30 американських доларів, або 1200 грн. Чи буде доповнення доступне по підписці Game Pass разом із основною грою невідомо, але це була б перемога. Бо 40 баксів – це якось забагато (мені здається стільки коштуватиме доповнення до Elden Ring), але регіональні 30 – звучить уже краще. А крім того, DLC вийде вже 8 жовтня, то можливо через півтора-два місяці можна розраховувати на якісь знижки (чому б і ні). Ультимативна “продай свою печінку” версія доповнення коштуватиме 90 доларів. Але цього разу ви не отримаєте жодних днів раннього доступу, тільки скіни і того ж таки кота-напарника. Хоча нарешті замість коня можна буде обрати леопарда (чи хто там в джунглях живе) і кататись на ньому.


Що мене непокоїть, так це дивна дата релізу. Четвертий сезон, що триває, закінчується 6 серпня, а 8 жовтня – це всього 2 місяці з кінця сезону. Питання: четвертий сезон буде подовжений на 2 місяці чи тема пʼятого сезону буде мати в назві слово “тестування”? А?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Багряний Бабак
Багряний Бабак@crimsonbabak

Поверхнево, але про все

945Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 13 січня

Більше від автора

  • Diablo 4 знову хороша гра?

    Після вдалого релізу, провального першого сезону, набагато кращого другого і нудного третього почало складатись враження, що анонсоване на Blizzcon платне DLC буде дуже складно продати гравцям. Потрібні були зміни. Суттєві. І вони стались!

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Як контролювати власне мислення доводячи ситуацію до абсурду?

    Ось я “не хочу чи боюсь йти до стоматолога полікувати зуб”, значить я міняю на “я хочу йти до стоматолога і полікувати зуб” і що? Відразу побіг? Короче пазл не складався ніколи, тому я не сприймав цей підхід. Довелось самому подумати трохи над цим.

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток
  • Як бути ефективним в креативності?

    Я розумію, слово “ефективність” може мати негативні конотації до цієї романтичної діяльності. Але якщо зовсім трішки змістити кут погляду, то креативність – це все ще процес створення чогось, який, приносить задоволення, але ще цікаво ділитись створеним зі світом. Хіба ні?

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток

Вам також сподобається

  • Огляд Cardboard Town: Збудуй місто мрії з картону

    Cardboard Town – це карткова гра про будівництво міста, яка вийшла на Steam 18 серпня 2023 року (в ранньому доступі з 12 квітня 2023 року). Ця гра була розроблена та видана Stratera Games, інді-компанією з Туреччини.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • На той світ і назад

    Нещодавно “Сафран” видав маньхву “Путівка в Потойбіччя” тайванської художниці Йовдзи. Будучи прихильником видавництва і поціновувачем східних коміксів, я, звісно ж, небарно придбав і прочитав “Путівку”.

    Теми цього довгочиту:

    Комікси
  • BUMP: Як швидко заробити 200 млн монет без вкладень?

    BUMP бот це криптогра, пов'язана з криптовалютним гаманцем Tonkeeper та MMpro Trust. Проект має серйозні наміри щодо розвитку, що знижує ризик шахрайства. У цій грі користувачі можуть заробляти монети BUMP, які з часом зростатимуть у ціні.

    Теми цього довгочиту:

    Bump

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Огляд Cardboard Town: Збудуй місто мрії з картону

    Cardboard Town – це карткова гра про будівництво міста, яка вийшла на Steam 18 серпня 2023 року (в ранньому доступі з 12 квітня 2023 року). Ця гра була розроблена та видана Stratera Games, інді-компанією з Туреччини.

    Теми цього довгочиту:

    Огляд Гри
  • На той світ і назад

    Нещодавно “Сафран” видав маньхву “Путівка в Потойбіччя” тайванської художниці Йовдзи. Будучи прихильником видавництва і поціновувачем східних коміксів, я, звісно ж, небарно придбав і прочитав “Путівку”.

    Теми цього довгочиту:

    Комікси
  • BUMP: Як швидко заробити 200 млн монет без вкладень?

    BUMP бот це криптогра, пов'язана з криптовалютним гаманцем Tonkeeper та MMpro Trust. Проект має серйозні наміри щодо розвитку, що знижує ризик шахрайства. У цій грі користувачі можуть заробляти монети BUMP, які з часом зростатимуть у ціні.

    Теми цього довгочиту:

    Bump