Ваш досвід має значення: як своїми ідеями підкорити українську спільноту?

Зміст

Ви коли-небудь замислювалися над тим, що у вас є унікальний досвід, знання і талант, які можуть зацікавити інших людей? Можливо, ви добре розбираєтесь у своїй професійній сфері, знаєте як допомогти знайомим у розв'язання побутових проблем, або ж просто маєте улюблене хобі й готові про нього говорити годинами. Ці знання та досвід можуть бути корисними для багатьох людей і зараз настав час, коли про себе можна і варто заявляти. Як це зробити? Який майданчик обрати? Про що розповідати? Саме про це ми будемо розмірковувати в цьому довгочиті.

Автор: Thomas Mowe. Опубліковано на Unsplash
Автор: Thomas Mowe. Опубліковано на Unsplash

Який ти лідер думок?

Ви, мабуть, чули про лідерів думок – осіб, які мають авторитет в певній сфері та здатні впливати на думки інших. Але чи знаєте ви, що кожен з нас може стати такою людиною? Лідер думок – це не той, хто народився з вродженими навичками монтувати відео для YouTube, чи вчився на факультеті ТікТоку. Це той, хто вміє користуватись новими можливостями та якісно ділитися своїми думками чи досвідом на певну аудиторію. В першу чергу — це набір навичок, які цілком можливо освоїти.

Проте, як же стати такою особою? По-перше, слід зрозуміти, що кожен з нас має свою унікальну сферу знань або вмінь. Можливо, ви прекрасно розбираєтеся в економіці, програмуванні, літературі або комп’ютерних іграх, а може, ви просто вмієте захопливо ділитись історіями з життя. Головне – знайти свою сферу та навчитися розповідати про неї цікаво та доступно.

Час працювати на українську аудиторію

На жаль, українська спільнота почала формуватись не так давно і тільки починає свій розвиток, але гарна новина в тому, що вона ще не має великої кількості лідерів думок та популярних експертів. До того ж повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави змусило українців замислитись над тим який контент вони споживають і якою мовою. Суспільство поступово усвідомлює, що більше не хоче його споживати від росіян. Тому українська спільнота готова підтримати нових авторів та контент мейкерів. Користувачі все частіше шукають якісний та цікавий контент українською мовою, і якщо ви зможете задовольнити цю потребу, то отримаєте велику підтримку та визнання серед української аудиторії.

Також, створюючи контент українською мовою, ви допомагаєте його поширювати в Інтернеті та сприяєте формуванню національної ідентичності, що сьогодні для всіх нас дуже важливо. Завдяки вашим публікаціям зростає кількість україномовних сторінок, а разом з тим зростає і кількість сайтів, що захочуть мати український переклад вмісту. Ваш внесок в розвиток української мови та культури може бути невеликим, але він безумовно важливий для майбутнього нашої країни. Тож не зволікайте і почніть ділитись своїм досвідом та знаннями з українською аудиторією вже сьогодні!

Контент — ключ до успіху

Сьогодні існує безліч платформ для блогінгу, на яких ви можете розвиватися, ділитися своїми знаннями та досвідом. Знайдіть ту, яка найкраще підходить саме вам та вашій аудиторії. Ми ділимо популярні в Україні платформи на 2 категорії за типом контенту:

  • Текстовий — Друкарня, Фейсбук, Твіттер, Телеграм-канали.

  • Візуальний — Ютуб, Інстаграм, Тік Ток та ін.

Це умовний розподіл. Звичайно, на Фейсбук можна додавати окрім тексту ще фото та відео, а в Інстаграм писати пости. Та важливо розуміти, що у цих платформ в широкому сенсі зовсім різна аудиторія й для неї при створенні контенту потрібно робити акцент на різних речах.

Спробуйте створювати контент на кожній з цих платформ з дослідницькою метою. Прислухайтесь до себе, щоб зрозуміти який вид контенту вам комфортніше створювати і яку аудиторію ви хочете зацікавити. Також ви можете поєднати візуальний та текстовий контент і вести платформи різного типу. Для цього потрібно більше зусиль та часу, але це дозволить охопити більшу аудиторію.

Візуальний контент. Плюси, мінуси, підводні камені.

Візуальний контент популярний серед користувачів Інтернету, оскільки має низку особливостей, які приваблюють до себе увагу. Однією з таких особливостей є можливість швидко і легко сприймати інформацію, адже людина здатна легко запам'ятовувати картинки, кольори та форми.

Ще одна особливість візуального контенту — його універсальність. Він може бути використаний на різних майданчиках, тому ним можливо залучати різну аудиторію. Крім того, візуальний контент може бути дуже емоційним. Він здатен викликати різні емоції у глядачів, від радості та захоплення до туги та суму.

Серед недоліків візуального контенту можна виділити його залежність від якості зображення. Низька якість фото або відео може спотворити зміст і призвести до негативних реакцій. Також, створення візуального контенту може вимагати значно більше часу та зусиль порівняно з текстовим контентом, адже щоб створювати візуальний контент треба часто мати вузькопрофільні знання та навички, а через високу конкуренцію вони потрібні відразу.

Підводний камінь в створенні візуального контенту — це неготовність людей говорити на камеру, або викладати свої фото як блогер. Щоб подолати цю перешкоду потрібно чимало зусиль та подолання психологічних бар’єрів.

Текстовий контент. Ви це не усвідомлювали.

Текстовий контент являється основним типом контенту в Інтернеті. Ми цього навіть не усвідомлюємо та за даними компанії Parse.ly текстовий контент становить 73% всього контенту, який споживається в Інтернеті.

Хоча візуальний контент, такий як відео та фотографії, стає все популярнішим, текстовий контент залишається основним типом контенту в Інтернеті, оскільки він може передати детальну інформацію та бути більш доступним для переважної більшості користувачів у світі.

Текст є одним з найзручніших форматів сприйняття інформації. Він дозволяє читачу власним темпом засвоювати нові знання, повертатись до раніше прочитаного і більш детально вивчати те, що він вважає важливим. До того ж текстовий контент можна оптимізувати для пошукових систем, чим активно користуються блог-платформи. Він може містити велику кількість інформації та деталей, що дозволяє глибоко розкривати тему та відповідати на запитання читачів.

Та і тут є свої недоліки. Текстовий контент може бути менш зрозумілим та привабливим для тих, хто віддає перевагу візуальному контенту. Для багатьох людей читання тексту займає більше часу, ніж перегляд відео чи прослуховування аудіо. Це може стати перешкодою для тих, хто швидко втомлюється від читання. Також, написання тексту нерідко вимагає більше часу для створення якісного контенту, хоч і не потребує для цього дорогого обладнання.

Що мотивує людей створюючи текстовий контент?

Для користувачів, які звикли до споживання тільки візуального контенту є справжньою загадкою — яка практична ціль у створенні саме текстового контенту. Отже, ми наведемо декілька популярних відповідей на цю тему:

  1. Розвиток навичок спілкування: створюючи контент для текстового блогу, автор навчається висловлювати свої думки чітко, лаконічно та переконливо.

  2. Розширення професійного кругозору: писати цікаві та корисні статті означає постійно вчитися, пізнавати нові речі та досліджувати свою область. Це робить блогера експертом та збільшує його авторитет у суспільстві.

  3. Покращення самопочуття та впевненості в собі: коли людина відчуває, що її знання та досвід корисні іншим, вона стає більш впевненою у своїх силах.

  4. Професійне зростання та кар'єра: маючи популярний блог, ви стаєте відомішим у своїй сфері діяльності. Це може сприяти просуванню на роботі, отриманню нових контактів та можливостей.

  5. Пасивний прибуток: успішний текстовий блог може стати джерелом пасивного доходу через рекламу, спонсорські угоди або продаж інформаційних продуктів.

  6. Розширення мережі контактів: ведучи блог, автор знаходить однодумців та колег по сфері.

  7. Особисте задоволення: ведення блогу може бути дуже приємним заняттям, особливо коли публікації допомагають іншим людям та відгукуються в аудиторії.

Загалом, ведення текстового блогу може мати значний позитивний вплив на життя та кар'єру. Це допомагає стати більш авторитетним, впевненим у собі, надаючи корисну і цікаву інформацію своїй аудиторії.

До чого тут Друкарня?

Якщо ви хочете здобути визнання української аудиторії, Друкарня може бути помічником на цьому шляху. На платформі, що розроблена українцями для українців, будь-який користувач може вести свій блог в текстовому форматі. Від публікацій про кіно до політики, на Друкарні можна розкрити будь-яку тему, адже платформа не має чітко заданих категорій, а алгоритми рекомендацій допоможе публікації потрапити до стрічки релевантної аудиторії.

Це саме та платформа, де можна поєднати візуальний контент з текстовим, адже інструменти Друкарня має функціональний редактор тексту, де можна не тільки відформатувати свою публікацію (виділити заголовки, зробити текст жирним, курсив), а й наповнити її зображеннями, додати відео, цитати, код, посилання й інший контент. Всі незакінчені роботи можна зберігати в одному місці, прямо на платформі та прописувати менш ніж за хвилину всі потрібні метатеги.

Для чого прописувати метатеги? Що ж, кожна публікація, написана на платформі, ранжується в пошуку Google, що не може запропонувати жодна соціальна мережа. Завдяки цьому, життєвий цикл довгочитів сильно подовжується, а з пошуковика ви зможете залучити до своєї спільноти нову аудиторію без створення власного сайту.

Як подолати сумніви?

Багато людей переживають через свої сумніви, думаючи, що їх сфера нікому не буде цікава або що вони не зможуть здобути авторитет.

Кому потрібне те садівництво? В мережі ж купа матеріалів. Я нічого не розповім нового…

А от і ні! Пам'ятайте, що ваш досвід та знання мають цінність. Люди люблять знайомитися з досвідом інших людей, а не тільки читати сухі поради з першого ліпшого джерела. Щоб подолати сумніви, спробуйте провести дослідження, визначити свою цільову аудиторію та зрозуміти які проблеми ви можете допомогти їм вирішити, опираючись на свій досвід. Ви маєте що розповісти світу, вам лише потрібно зібратись з силами й зробити перший крок.

Почніть з малого: спробуйте написати одну публікацію або зняти коротке відео. Потім погляньте на результат, реакції людей і продовжуйте вдосконалюватися. Не забувайте навчатись та досліджувати, як інші люди діляться своїм досвідом на різних платформах, що працює для них, а що ні. Вивчайте кращі практики та навички, які допоможуть вам бути ефективнішим.


Тож, не соромтеся ділитися своїми знаннями та досвідом. Зверніть увагу на свою унікальність та оберіть платформу, яка найкраще підходить для вас. Пам'ятайте, що ваші знання та досвід можуть стати ключем до успіху не тільки для вас, а й для багатьох інших людей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Друкарня
Друкарня@drukarnia

Офіційний акаунт

3.4KПрочитань
30Автори
526Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (15)

ВІТАЮ З ВІДКРИТТЯМ🎉

Вам також сподобається