Видатне явище в історії журналістики – Penny press

The New York Herald- одна з penny papers

Penny Press - це історичне явище в історії журналістики, яке досліджується в рамках періоду з 1830 по 1860 роки в США. Це був період, коли з'явилася нова форма масової преси - дешеві газети, які коштували один цент.

 

Перші газети, які називали penny papers, з'явилися в Бостоні у 1830 році і відрізнялися від попередніх видань тим, що вони були дуже доступні для широкої аудиторії. Газети були дешеві, легкі для читання та містили більше сенсаційних та емоційних новин, ніж цікаві аналітичні матеріали. Це дозволяло їм залучати більше читачів, і вони стали дуже популярними в широких верствах населення.

 

Одним із найвідоміших видань penny press був "New York Sun", який з'явився в 1833 році. Він мав тираж більше, ніж будь-який інший газета на той час, завдяки своїм сенсаційним заголовкам та фантастичним історіям. Інші популярні видання того часу були "New York Herald", "New York Tribune" та "Philadelphia Inquirer".

 

Penny Press вперше започаткував новий підхід до журналістики, в якому часописи зосереджувались на сенсаційних новинах та відомостях про злочини, скандали та інші події, які були цікаві для широкої аудиторії. Це, в свою чергу, дозволило газетам збільшити свої читацькі бази та збільшити свої прибутки. Таким чином, Penny Press став важливим етапом в історії журналістики, який сформував сучасну форму масової преси.

 

New York The Sun

Закінчення ери Penny Press пов'язується зі змінами в економічному та політичному кліматі, а також з новими технологічними можливостями.

 

У 1860-х роках, з початком Громадянської війни в США, газети знову зосередилися на політичних та соціальних питаннях, а не на сенсаційних новинах. Це призвело до зміни формату газет та збільшення їх обсягу. Водночас, технологічні зміни в друкарстві дозволили друкованим виданням збільшувати тиражі та скорочувати час на виробництво газет.

 

З появою радіо та телебачення в 1920-х та 1930-х роках, газети почали втрачати важливість, а їх читачська аудиторія зменшувалась. З появою Інтернету та нових медійних форматів, таких як блоги та соціальні мережі, значення газет як первинного джерела новин значно знизилось.

 

Закінчення ери Penny Press було пов'язано зі зміною у поглядах читачів на те, що є важливими новинами, а також з розвитком нових технологій та медійних форматів, які забезпечують швидкий доступ до новин та інформації.

Однак, історичне значення Penny Press полягає у тому, що вона стала першим кроком у розвитку масової преси та в чомусь випередила свій час.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
IR
Igor Rosin@igor_rozin

62Прочитань
0Автори
1Читачі
На Друкарні з 3 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається