Військові злочини та «Іскандери»: темний слід 448-ї ракетної бригади

Бригадне шикування на честь переозброєння бригади на ОТРК Іскандер, 2019 рік

Ракетна бригада з Курська, що переозброїлась з «Точок-У» на «Іскандери»; та причетна до воєнних злочинів в Україні. Що про неї відомо?

Як завжди, спочатку трохи загальної інформації, що можна легко знайти за першим запитом в будь-якому браузері. 448-а ракетна бригада імені С. П. Непереможного (скор. 448 рбр, в/ч 35535) - тактичне з'єднання Сухопутних військ російської педерації, що дислокується в Курській області і перебуває у складі 20-ї гвардійської загальновійськової армії Московського військового округу збройних сил ерефії.

Прапор 448 Ракетної Бригади

Історія формування та озброєння

Ракетне з'єднання, дислоковане в Курській області, сформоване 1 липня 1986 року в Групі радянських військ у Німеччині (ГРВН) з окремих ракетних дивізіонів, виведених зі складу дивізій. Ракетна бригада перебувала у складі 3-ї армії з пунктом постійної дислокації в селі Борн. У 1993 році бригада передислокована в Курськ до складу 20-ї гвардійської армії, яка також раніше перебувала у складі ГРВН.

На основному озброєнні з'єднання, з самого дня його заснування і до 2019 року, перебували тактичні ракетні комплекси(ТРК) 9К79-1 «Точка-У» виробництва Воткинського машинобудівного заводу.

Бойове застосування «Точки-У», що переувбала на озброєнні бригади було помічене під час знищення військових об'єктів бойовиків під час першої та другої чеченських кампаній. На 2018 рік 448-а ракетна бригада залишалася єдиним ракетним з'єднанням з ТРК «Точка-У» в лавах ЗС ерефії. З листопада 2019 року з'єднання переозброєно на оперативно-тактичний комплекс (ОТРК) «Іскандер-М».

ОТРК Іскандер, фото ілюстраційне

Указом президента російської педерації № 444, від 2 серпня 2021 року, 448-й ракетній бригаді присвоєно ім'я С. П. Непереможного. Це перший у росіянській історії випадок, коли армійському з'єднанню Сухопутних військ присвоєно ім'я не воєначальника, а конструктора. Для справки, Сергій Павлович Непереможний (13 вересня 1921, Рязань - 11 квітня 2014, Москва) - радянський конструктор ракетного озброєння, доктор технічних наук, професор.

Полігон бригади та структура

Основними навчальними полігонами, в яких військовослужбовці бригади відпрацьовують бойові навички, є «Капустін Яр» і Лузький артилерійський полігон.  

Ракетний комплекс «Іскандер-М» і реактивна система залпового вогню «Смерч» під час військово-наукової практичної конференції з керівним складом ракетних військ і артилерії Сухопутних військ на полігоні Капустин Яр. Фото 2019 року

Бригада може одночасно завдати ударів на відстані до 500 км по 24 цілях, серед яких: пункти управління угруповань військ, дивізіони ППО, авіація на аеродромах.

Основні ТТХ ОТРК Іскандер

«Іскандер» - це не просто ракети, а цілий ракетний комплекс, тому крім 12 пускових установок у кожну ракетну бригаду входить:

·       12 транспортно-заряджальних машин;

·       11 командно-штабних машин;

·       14 машин життєзабезпечення (для проживання особового складу в польових умовах);

·       1 машина регламенту і технічного обслуговування;

·       1 пункт підготовки інформації;

Плюс до цього набір навчальних засобів, набір переносних автоматизованих робочих місць, комплект арсенального устаткування і військовий запас балістичних(Іскандер-М) і крилатих(Іскандер-К) ракет.

Разом виходить 51 машина (включно з пусковими установками).

Військові злочинці

ГУР оприлюднило список всіх вищих офіцерів бригади, що причетні до скоєння війсьових злочинів на території України. Далі цитата:

Військові злочинці - військовослужбовці 448 ракетної бригади, які вчиняють військові злочини проти народу України:

Ілюстраційне фото на сайті ГУРу

§  Полковник МАРТИНОВ Дмитро Миколайович - командир військової частини №35535, 24.01.1976,  

§  Підполковник КАРАМИШЕВ Ігор Іванович - заступник командира військової частини 35535,Підполковник РЯБЕЦЬ Святослав Сергійович - заступник командира військової частини 35535 з військово-політичної роботи, 24.02.1978, 79508768926, Курськ вул. Зоряна будинок. 17 кв. 102, уродженець Одеси

§  Підполковник ПОЛУШИН Роман Миколайович - начальник штабу - заступник командира бригади

§  Підполковник ЛИСЕНКО Андрій Володимирович - заступник командира бригади з озброєння - начальник технічної частини

§  Майор АРХИПОВ Роман Анатолійович - начальник продовольчої та речової служби тилу (ПВС)

§  Майор КОНДРАТЬЄВ Олексій Олександрович - начальник служби ракетно-артилерійського озброєння технічної частини (РАВ)

§  Майор ЯРОВЕНКО Олексій В'ячеславович - начальник автомобільної служби технічної частини(АС)

§  Майор медичної служби МІРЗЕХАНОВ Рамідін Рауфович - начальник медичної служби, 15.10.1982

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Безбашений Сталкер
Безбашений Сталкер@Gamer_from_BGG

Один з "тих самих геймерів"

631Прочитань
0Автори
8Читачі
На Друкарні з 6 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається