Вивчення цієї 1 навички змінило мою фінансову долю

Справжня історія від мільйонера Cameron Scott

Я заробив 7 цифр у бізнесі. Але правда в тому, що мій бізнес не є особливо інноваційним.

Є сотні, якщо не тисячі людей з такою ж бізнес-моделлю. Багато з них намагаються звести кінці з кінцями, у деяких справи йдуть нормально, у деяких - добре, а деякі просто розоряються.

Я знаю це, бо спілкувався з десятками людей у своїй сфері - багато з них думають, що у мене є якийсь секретний соус, кращий продукт, краща технологія, кращі маркетингові воронки і т.д. - але це не так.

Що у мене є, так це навички, які я розвинув протягом майже десяти років щоденної практики.

Вміння, яке ставить мене на голову вище за моїх конкурентів, які ухиляються від цієї діяльності.

Розумієте, не має значення, яким бізнесом ви займаєтеся. У вас може бути найкраща ідея у світі - якщо ви не можете її продати, ніхто її не купить.

Я потрапив у сферу продажів у 21 рік. У підлітковому та юнацькому віці я блукав навколо, намагаючись розпочати кілька (невдалих) бізнесів. Бізнес з виробництва футболок, контент-агентство, маркетингове агентство в соціальних мережах, інтернет-магазин безпластикових пляшок для води, компанія з продажу торгових автоматів...

Жоден з них не спрацював, багато з них не заробили жодної копійки. Але чому? У тих самих місцях були інші бізнеси, які працювали, деякі з них отримували мільйонні прибутки.

Тепер проблема для мене ясна як день. Вона полягала в тому, що я не вмів продавати.

Як природжений інтроверт, я відчував себе некомфортно під час продажів. Я відчував себе настирливим, намагаючись продавати людям. Я опирався продажам і намагався дозволити моєму продукту чи послузі говорити замість мене. Це не спрацьовувало.

Так було доти, доки я не влаштувався на роботу у відділ продажів, щоб заробити трохи грошей.

У мене нічого не виходило. Але я став одержимим бажанням стати кращим.

Продажі були найближче до підприємництва, яке, як я знав, було моїм справжнім покликанням - робота за комісійні та контроль над доходом, який я міг би отримати, приваблювала мене.

Я розглядав продажі як спосіб скоротити процес створення багатства.

Моє знайомство зі світом продажів було болючим. Я чітко пам'ятаю, як мене лаяли потенційні клієнти по телефону, посилали до біса і казали, що мій продукт чи послуга - відстій.

Це були чистісінькі "продажі з рукопашного бою". Я обдзвонював холодних потенційних клієнтів по кілька разів на день, день у день. Це було бойове хрещення. У перший місяць я не здійснив жодного продажу, і тоді я звернувся до книжок.

За рік я прочитав десятки книг про продажі. Від сучасних гуру, таких як Грант Кардоне та Джеб Блаунт, до піонерів старої школи продажів, таких як Зіг Зіглар та Френк Беттгер. Я навіть прочитав всю роботу Джордана Белфорта ("Вовк з Уолл-стріт"), намагаючись дізнатися про продажі все, що міг.

Я поглинав стільки знань, скільки міг. А потім цілими днями, щодня, займався продажами.

Потім я проводив усі вихідні у пошуках клієнтів і будував план продажів на наступний тиждень, тож у мене був повний календар.

І раптом я почав отримувати результати.

Мій квантовий стрибок від того, що я був невдахою в продажах, до того, що я став об'єктивно великим, означав, що я нарешті мав упевненість, щоб дати підприємництву ще один шанс. Я насолоджувався усвідомленням того, що можу не лише розробити чудовий сервіс, а й мати відсутній шматочок пазлу - продавати та залучати клієнтів.

Я звільнився з роботи і одразу ж почав працювати над своїм бізнесом. Це було у 2018 році. Мені знадобилося трохи більше 5 років, щоб стати мільйонером.

Сьогодні у мене є команда, клієнти по всьому світу, 7-значний портфель нерухомості і свобода працювати з будь-якої точки планети, а також фінансова безпека.

Я завдячую всьому цьому навчанню продажам.

Найцікавіше те, що я зовсім не був природженим продавцем. Я був просто людиною, яка усвідомила, наскільки цінною є ця навичка, і стала одержимою бажанням стати кращою в цьому.

Це означає, що якщо ви прочитали цю статтю і думаєте, що ніколи не зможете стати майстром продажів - повірте мені, ви не будете гіршими за мене.

Моя порада для тих, хто починає займатися підприємництвом? Спочатку влаштуйтеся на роботу у відділ продажів. Подивіться на це як на своє стажування в бізнесі.

Навіть за 6 місяців навички, які ви отримаєте, будуть безцінними на вашому шляху і слугуватимуть вам все життя.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

622.3KПрочитань
11Автори
464Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається