Whitley's Guide - Carrack

https://cdn.fleetyards.net/uploads/model/store_image/30/d7/486e-324a-4e54-aa95-1c62ec7b36b3/large_Carrack-e22d3980-dba2-4e13-9269-20040c4feab9-d833f4ce-1ae3-43c9-8458-13d7da63d51e.png

Ця стаття вперше з'явилася в Jump Point 8.2.

Сюрприз

Понад століття Anvil Carrack лишається найвідомішим символом дослідницької справи людства. Відкривачі у "Карраках" розширили межі людської цивілізації та зробили незліченну кількість захопливих відкриттів, які поглибили наші знання про всесвіт. Однак у 2822 році саме існування корабля стало шоком для системи. Спостерігачі за аерокосмічною галуззю були розгублені, коли Carrack вперше з'явився на військовій базі МакАртура в Кіліані: як через вражаючу природу корабля, так і через цілковиту таємничість його появи. Хоча для військових немає нічого незвичайного в таємному фінансуванні розробки космічного корабля, це настільки складна і дорога справа, що на неї йдуть лише тоді, коли це може вплинути на баланс сил. Це був перший в історії Флоту спеціальний дослідницький корабель розміром з корвет, і він, здавалося, з'явився на світ повністю досконалим і готовим до служби. Ходили чутки, що за "Карраком" ховається якась зловісна таємна мета — припускали, що це замаскований корабель радіоелектронної боротьби або що він несе на борту потужну бомбу нового типу. За жодним з цих припущень не було правди: скасування засекреченості в першу чергу мало на меті приховати потребу в цьому кораблі. 2815 року крейсер Флоту ОЗІ "Carraway" зник разом з усім екіпажем під час виконання завдання з картографування незвичних передач, виявлених у щільному астероїдному полі системи Тохіл. Ситуація стала ганьбою для Адміралтейства, яке раніше сперечалося про доцільність військових кораблів у дослідницьких місіях. Втрата військового корабля була представлена як нещасний випадок, а застереження про те, що його екіпаж не був підготовлений до завдання, були фактично приховані. Компанія Anvil Aerospace отримала контракт без проведення тендеру на таємну розробку спеціального дослідницького корабля, який міг би і замінити, і посилити місії, які в даний час виконують кораблі цієї галузі. Перебуваючи у секретності, що зберегло корабель від драматизму, що традиційно супроводжує створення кораблів, Карраки Флоту ОЗІ відразу ж розпочали те, що переросло у більш ніж столітню дослідницьку кампанію. Військові Карраки здійснили сотні відкриттів, серед яких повні описи незліченних супутників, комет, стрибкових пунктів та астероїдних полів, і вони й досі випускаються та активно використовуються. Створений як дослідницький апарат, Carrack оснащений бортовим обладнанням та станціями для членів екіпажу, що дозволяє проводити поглиблені дослідницькі місії, зберігаючи при цьому низький рівень помітності та необхідну продуктивність для роботи в особливо небезпечних і незвіданих регіонах космосу.

ЦИВІЛЬНА СЛУЖБА

Carrack одразу привернув увагу галактики як ідеальне поєднання військової міцності та привабливого, повнофункціонального дизайну космічного корабля. Протягом місяця після виходу першої моделі на службу до Флоту ОЗІ компанія Anvil Aerospace отримала понад чотири тисячі запитів від організацій та приватних осіб, що хотіли б мати свій власний корабель. Anvil розпочала клопотати перед військовими про дозвіл на цивільні продажі після укладення у 2825 році початкового 18-місячного контракту. Першою відповіддю була несподівана відмова через секретність оригінального процесу проєктування. Хоча керівництво Anvil вважало це рішення помилковим і збиралося домагатися його перегляду, зрештою, в компанії не хотіли ставити під загрозу свій статус головного контрактора для таких проєктів, як Hornet. Зрештою, лише після звільнення офіцерів, які засекретили інцидент з "Карравеєм", та кількох десятиліть очікування, уряд поступився. У 2933 році Anvil Aerospace нарешті отримали дозвіл на розробку цивільної версії "Карраку". Однак Флот ОЗІ висунув кілька вимог, зокрема, щоб програмне забезпечення сенсорів було переписане з нуля, а кораблі виготовлялись на інших потужностях, окремо від військового варіанту. Розробка розпочалася негайно, але швидко відстала від графіка. Процес переписування ПЗ виявився складним, перед командами постали проблеми з адаптацією стандартних метрик корабля (включно з такими, здавалося б, простими речами, як розміри вантажної рампи) до цивільного устаткування. Потенційних власників закликали вносити завдаток на першу хвилю цивільних кораблів, оскільки очікувалося, що перша серія буде не надто масовою. Але виникло щось на кшталт "каракоманії", під час якої на ринку купувалися і продавалися місця у черзі на отримання майбутнього корабля (ф'ючерс, по суті - пр. пер.). Покупці уважно стежили за розробкою цивільної версії, попри різні затримки в термінах. Перший цивільний Каррак, пізніше названий "Sonny Boy" своїм екіпажем, був переданий власникам 21 лютого 2938 року, і цей день фанати корабля щорічно святкують як неофіційний "День Каррака". Цивільні кораблі Carrack та їхні екіпажі швидко стали символом героїзму людства - космічних мандрівників, відданих благородній (і прибутковій) меті дослідження, а не комерції чи обороні.

КАПСУЛИ ІСТОРІЙ

Ці записи містять короткі історії окремих видатних дослідників на Карраках. Їх не можна вважати вичерпними і вони не охоплюють всієї історії багатолітніх досліджень цієї моделі кораблів, що розтягнуло б статтю на цілий том. Зауважте також, що Флот ОЗІ не дає офіційних назв карракам; натомість, їм дається позначення R - "Research" або S - "Survey", за яким слідує числовий код. Перша цифра "1" в номері судна вказує на класифікацію розміру (65 м або більше), а наступні цифри - на порядковий номер. Інформація про карраки, що призначені для спеціальних та/або розвідувальних цілей, як правило, засекречена.

R-11 ("UEES Carrack") - перший корабель, що зійшов з конвеєра у 2823 році та отримав неофіційну назву "Carrack" від своєї команди в перші роки активних розвідувальних робіт Флоту (R-12, через проблеми з інструментами та обладнанням, приєднався до R-11 лише у 2825 році). R-11 увійшов в історію, провівши перше дослідження зовнішньої крижаної хмари в системі Кіліан зблизька, закартувавши тридцять сім окремих точок, що було частиною зусиль Флоту ОЗІ зі створення нового типу системи раннього попередження для військового комплексу в Макартурі. З того часу жодних додаткових досліджень хмар не проводилось, що вказує на те, що розроблена система, можливо, не була життєздатною.

S-1132 ("GQ Twelve") - Каррак Спостереження №132 був прийнятий на службу в 2831 році та був призначений для виконання місій дальньої розвідки вздовж кордону з імперією Сіань на колишній "Лінії Перрі". Останній раз корабель виходив на зв'язок за позивним, присвоєним йому для останньої операції в 2836 році, - "Good Queen Twelve", а його останнім повідомленням був сигнал до маяка під час патрулювання зовнішнього кордону системи Осіріс. Не отримавши двох наступних запланованих повідомлень, організатори місії відправили пошуково-рятувальний корабель, який не знайшов жодних слідів S-1132 у передбаченому для нього районі. Лише через тридцять років повністю неушкоджений Carrack був знайдений на супутнику в системі Індра. Всі системи корабля виявилися справними, а запаси їжі та медикаментів були майже нетронуті - але жодних слідів від членів екіпажу.

Bocaccio - дослідницький Carrack, збудований у 2940 році, є відомим кораблем доктора Лоррейн Кент. "Бокаччо" та його екіпаж прославилися виявленням низки решток історичних суден завдяки поєднанню досліджень архівів, спостережень експертів і простого везіння, як це описала сама Кент. Серед знахідок - покинутий колоніальний транспорт 22-го століття "Зефір", крейсер "Брейнтрі" та уламки "Спайдеркэт". Сьогодні Кент та її команда приділяють більшість свого часу пошуку та поверненню залишків військових кораблів за межами Сонячної системи, що залишилися після минулих конфліктів.

Gronald’s Hope - судно було цивільним "Карраком" 2948 року випуску, яке невдовзі після запуску в експлуатацію отримало незвичайний вирок від Адвокасі - знищення на місці. Гроналдс Гоуп" було поміченено при вході в систему Келлоґ через три дні після публікації розпорядження і його успішно перехопив загін пілотів-найманців. Подробиці про причину відданого вироку так і не були оприлюднені, хоча є припущення, що уряд отримав свідчення про зараження членами екіпажу "Каррака" якоюсь формою невідомої досі хвороби.


Джерело для перекладу: Whitley's Guide - Carrack

Переклад для @starcitizen_news

Якщо маєте бажання підтримати переклад новин і отримати невеликий стартовий бонус у вигляді 5,000 UEC, можете зареєструватися за моїм реферальним кодом STAR-Z5BG-SFF2 на сайті гри Star Citizen.

Список джерел
  1. Оригінальна стаття "Whitley's Guide - Carrack"
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Star Citizen Україна
Star Citizen Україна@starcitizen

Переклади та зведення новин

1.7KПрочитань
5Автори
30Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Star Citizen Live | Історія оповіді

    Під час сьогоднішнього показу ви матимете чудову нагоду дізнатися про людей та історію, завдяки яким Star Citizen стала можливою - про це розкажуть наративний директор Дейв Хеддок та асистент наративного директора Вілл Вайсбаум, які поділяться подіями з ранніх днів розробки.

    Теми цього довгочиту:

    Star Citizen Live
  • Inside Star Citizen: Провід до Стрибкових пунктів

    Готові до стрибка? Цього тижня, у 200-му епізоді Inside Star Citizen, ми зробимо один маленький крок до системи Пайро і навіть більше: подивимось на стрибкові пункти, покажемо як ними користуватись і що змінилось з моменту їх першого показу.

    Теми цього довгочиту:

    Inside Star Citizen

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається