Платформи: Steam, Switch, X-Box, PlayStation.

Ціна: $10-12 без знижки, $2-5 по знижці.

Жанр: Action/Adventure/Twin Stick Shooter.

Оцінка: 12/10.


Wuppo – це просто дивовижна гра, в якій гарно абсолютно все. Це справжній шедевр, котрий чомусь просто не хайпанув і все. І сьогодні я розповім вам про дивовижний світ та прикольний геймплей цієї гри і сподіваюся, що вам вона теж сподобається!

Врубаємо останню складніть Insane, обираємо версію для мазохістів на PlayStation (про це буде далі), та занурюємося у фантастичний світ Wuppo!


Сюжет та світ

Гра починається з того, що ми – вум-ледацюга, що живе в своє задоволення в Вумхаусі (щось типу общаги). Наш вум ніфіга не робить та тіки жере морозиво. І от ми йдемо за черговою порцією морозива, несемо її до своєї хати, та заляпуємо все навколо. Коменданту Вумхауса це не подобається, бо ми його вже задовбали своїм свинством і він тупо викидає нас на мороз прямо з балкону.

Лобі Вумхаусу
Лобі Вумхаусу

Що робити? Шукати нове житло! І всю гру нашою ціллю буде саме пошук нової хати, а походу діла ми будемо знайомитися з десятками унікальних персонажів, робити квести, битися з чудернацькими ворогами та розгадувати різні загадки. Але не тому що нам треба врятувати світ чи чогось добитися, а просто тому що ми натикаємося на різні події шукаючи нову оселю.

Спочатку здається що ніякого сюжету в грі нема, але потім все розганяється НАСТІЛЬКИ, що просто офігєваєш. В грі неймовірна кількість діалогів та дуже багато унікальних NPC. Причому діалоги балансують на грані милоти, крінжу та смішної тупості. Гра постійно заставляє посміхнутись!

Світ і лор – це одна з найсильніших сторін Wuppo (хочи всі сторони цієї гри піздаті). Це не просто якесь фентезі чи фантастика. Це інший всесвіт зі своїм лором і законами.

Базікати з NPC доведеться багацько
Базікати з NPC доведеться багацько

Наприклад, кожна істота в світі складається з фнуйсту, плампу і ногерту. Пламп – це "мозок", що зберігає інформацію та може розвиватися, але він не може існувати без оболонки. Ногерт - це матерія з якої створено буквально все, від каменів до вумів. Фнуйст це джерело енергії що не може існувати без плампу. Фнуйст ніколи не зникає, але якщо на нього посвітить сонечко, то фнуйст потрапить до іншого виміру – кренкторіуму, де з нього зроблять нову істоту.

І дуже велика кількість речей у Wuppo – це отакі видумані терміни із смішними та важковимовними назвами. Тут нема вовчків, котиків, вампірів, демонів чи ельфів. Але тут є вуми, фнакери, блуссери, кнефти та сплекхакери. Тут нема магії чи суперможливостей, а є, наприклад, вміння кидатися грязюкою як характерна риса раси.

Вивчаємо лор з кінострічок
Вивчаємо лор з кінострічок

Довго та багато розповідати про сюжет та лор Wuppo – це просто злочин. Бо кожен повинен відчути це сам та насолодитися цим дивовижним світом.


Графон і саунд

Wuppo – це чудернацький артстайл, що викликає тіки позитивні емоції. Це не «дитяча гра», не кіслотна дивина і не піксельарт типу ретро. Це абсолютно унікальний стиль до якого навіть непотрібно звикати і який на 100% відображає всю дивакуватість світу навколо.

6 секунд атмосфери великого міста

Музика теж відмінно підходить під атмосферу: веселенькі та дуркуваті мелодії з гри засідають в голові надовго і гарно доповнюють ігровий процес.


Геймплей

Експлорінг

На перший погляд може здатися, що Wuppo – це метройдванія. Але це зоооооовсім не так. Дійсно, тут є зв’язаний цілісний світ, платформінг, секретики і т.д. Але прогресія тут зовсім інша. Якщо в метройдваніях ми зазвичай отримуємо якісь апгрейди, що відкривають нові локації та дозволяють пропилососити старі містяки, то в Wuppo НЕМАЄ НІЯКИХ АПГРЕЙДІВ для прогресії.

В грі є міста, печери, та навіть таємничі руїни
В грі є міста, печери, та навіть таємничі руїни

Вся прогресія – це знання, діалоги та розгадування пазлів. Треба пройти в нову локацію? Для цього треба поговорити з одним персонажем, найти один ітем, виміняти його на інший, застосувати перший ітем в потрібному місці а потім знайти ще один ітем що дозволить нам пройти далі. Значну роль тут грає те що ми знаємо, що ми маємо та як ми це використовуємо, а не ПУК ПУК ТРІПЛДЖАМП ТЕПЕР МОЖУ ДОСТРИБНУТИ ДО КНОПКИ ТА ВІДКРИТИ ВОРІТА У ЗЛИЙ ПАЛАЦ ЗЛА ТА ВБИТИ БОСА.

Мапи в нас також в грі немає. Зовсім. Так, світ не дуже великий (гра проходиться за 8-12 годин без 100% сайд контенту), але нам доведеться запам’ятовувати локації, персонажів, а не тупо бігати по відміткам на мапі.

В Wuppo діє повноцінна система дня і ночі, зміна погоди та ігровий годинник. Хочеш поїхати в місто? Чекай поки відправиться потяг
В Wuppo діє повноцінна система дня і ночі, зміна погоди та ігровий годинник. Хочеш поїхати в місто? Чекай поки відправиться потяг

Дуже цікаво реалізована система апгрейду ХП. Якщо в багатьох платформерах ми тупо знаходимо паверап і наше хп прокачується, то в Wuppo HP – це буквально Happiness, тобто радість. Звідки взяти радість? Взаємодіяти зі світом та допомагати іншим персонажам. З’їсти тортика, спросити у іншого персонажа як у нього справи, допомогти челіку не боятися, проїхатися на атракціоні – отакі невеличкі дії дають нам радість.

Також нам доведеться тикатись у всі кути щоб знайти найцінніший коллектібл – кінострічки. Якщо ми віднесемо їх до персонажа з програвачем, то зможемо дізнатись більше лору цього дивовижного світу!

Нафіг ваш лор, краще проїхатись на атракціоні
Нафіг ваш лор, краще проїхатись на атракціоні

Досліджувати світ Wuppo просто цікаво. Не заради нової пушки та +10 ХП чи щоб качнути собі 300 левелів. А тому що світ живий, прикольний та яскравий.

Екшон

Що робити в Wuppo окрім триндіння з NPC та біганини по локаціях? В нас є:

·     Трохи платформінгу.

·     Бійки зі звичайними ворогами.

·     БОСИ.

Чому боси капсом? Тому що в Wuppo майже немає звичайних ворогів. Вони зустрічаються досить рідко і якось зв’язані з подіями в світі. Тут нема тупо лісу де тупо бігають вовчки та тупо кусають тебе за бочок тупо тому що ну хз просто так вони ЗЛІ. Тут нема 10 видів гоблінів просто для того щоб тобі було з ким битися та набити експу.

Один з перших босів гри

Справжній екшон починається саме на бійках з босами, яких тут два десятки. І на найвищому рівні складності боси реально дають пездюлів. Всі вони унікальні, дивні та навіть дурні. В них унікальні механіки та мувсети, тому доведеться дещо постаратись щоб завалити їх усіх.

Як з цим справлятися? Розстріляти зі своєї жувачної пушки! Саме тут в нас РАПТОВО і з'являється твін-стік шутер. А ще пушку можна апгрейдити та навіть отримати іншу круту зброю. Тобто екшон-аспект доволі продуманий та вельми якісний.

А ще в грі можна свистіти.

ЧЕЛЛЕНДЖ

«А де складність?!?! Виглядає як весела та прикольна гра, але щось не видно, щоб тут був якийсь хардкорний двіж!». Так, любий читачу, я розумію твоє обурення. Але якщо ти хочеш отримати всі ачівки – будь готовий до повного розйобу.

По-перше, боси на найвищій складності просто знищують. Треба запам’ятовувати мувсети та вчитися гарно грати, щоб їх перемоги.

А ще після проходження гри нам відкривається режим бос-рану. І ОТУТ ПОЧИНАЄТЬСЯ МЕГА-ДВІЖ!

Якось так
Якось так

На всі ачівки нам потрібно:

1. Пройти бос-ран менш ніж за 25 хвилин (і це досить складно).

2. Пройти бос-ран без апгрейдів зброї та покупки хілок.

На високій складності це ДУЖЕ СКЛАДНО, особливо прохождення без хілок і апгрейдів. Але гравці в стімі чи на свічі доволі просто виконають це завдання, просто поставивши ізі складніть.

Тож тепер ми преходимо до PlayStation-версії, яка є найскладнішою з усіх. Справа в тому, що розробники віддали гру видавцю, а видавець найняв челіків на аутсорсі, що зробили версію для PlayStation та зникли. І PS-версія не отримувала деяких важливих патчів, як наприклад ВИБІР СКЛАДНОСТІ БОС-РАНУ. Розробники прямо сказали, що апдейтів PS-версії НЕ БУДЕ бо в них тупо нема до неї доступу.

Анлакі, чо
Анлакі, чо

Бос-ран за дефолтом на харді і в нас є тіки 1 хілка. А ще бос-ран крашиться одразу після проходження))))) Тому при моєму першому проходжені декілька років тому в мене ЛЮТО ПРИГОРІЛО коли після купи траїв мені вдалося побити бос-ран за 23 хвилини, а АЧІВКУ НЕ ДАЛИ.

Доречі, платина у Wuppo є лише у 0,1% гравців))
Доречі, платина у Wuppo є лише у 0,1% гравців))

Через 2 роки ентузіасти винайшли способи отримати ачівки навіть після крашу гри, та навіть найшли експлойт на підвищення ХП в бос-рані. Але все одно пройти бос ран без апгрейдів та додаткових хілок – НЕЙМОВІРНО складно. там дуже багато рандомних факторів, через які можна здохнути тіки так. В мене досі нема цієї ачівки, але думаю що десь за місяць траїв по 1-2 рази на день я її все ж таки візьму.

Тож з точки зору складності Wuppo зможе підігріти попецького навіть найхардкорнішим гравцям.


Вердикт

Якщо ви не грали в Wuppo – ви маєте пограти в Wuppo. На цьому все.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Кежулам вхід заборонено
Кежулам вхід заборонено@nocasuls

Найкращий канал про ігри

2.4KПрочитань
16Автори
70Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • 🦆Що таке QuackQuack? Нова гра у Telegram, заробіток TON. Catizen та Squidtg прощавайте.

    Все більше набирають обертів ігри P2E, у Telegram. Багато людей мріють грати та заробляти. Це все стало можливо завдяки Telegram та блокчейну TON. Спочатку такі проекти як - Squidtg, потім Catizen, настав час і QuackQuack. QuackQuack - гра для заробітку TON та інших бонусів. NFT

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Pillars of Eternity - The Game of the year 2022

    До кінця 2022 року жодна гра не змогла мені забезпечити таких неймовірних вражень. Тому, дивно чи ні, для мене грою року у 2022 році стала саме старенька ізометрична Pillars of Eternity, яку Obsidian створили ще у далекому 2015 році за допомогою коштів, зібраних на Kickstarter.

    Теми цього довгочиту:

    Pillars Of Eternity
  • Hamster Kombat: нові комбо-карти: як отримати бонуси

    Сьогодні в грі Hamster Kombat у вас є можливість виграти до 5 мільйонів монет, правильно вибравши комбо-карти. Це щоденна подія, яка може значно прискорити ваш прогрес у грі.

    Теми цього довгочиту:

    Hamster Combat

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • 🦆Що таке QuackQuack? Нова гра у Telegram, заробіток TON. Catizen та Squidtg прощавайте.

    Все більше набирають обертів ігри P2E, у Telegram. Багато людей мріють грати та заробляти. Це все стало можливо завдяки Telegram та блокчейну TON. Спочатку такі проекти як - Squidtg, потім Catizen, настав час і QuackQuack. QuackQuack - гра для заробітку TON та інших бонусів. NFT

    Теми цього довгочиту:

    Криптовалюта
  • Pillars of Eternity - The Game of the year 2022

    До кінця 2022 року жодна гра не змогла мені забезпечити таких неймовірних вражень. Тому, дивно чи ні, для мене грою року у 2022 році стала саме старенька ізометрична Pillars of Eternity, яку Obsidian створили ще у далекому 2015 році за допомогою коштів, зібраних на Kickstarter.

    Теми цього довгочиту:

    Pillars Of Eternity
  • Hamster Kombat: нові комбо-карти: як отримати бонуси

    Сьогодні в грі Hamster Kombat у вас є можливість виграти до 5 мільйонів монет, правильно вибравши комбо-карти. Це щоденна подія, яка може значно прискорити ваш прогрес у грі.

    Теми цього довгочиту:

    Hamster Combat