Як і навіщо чесати кота

Шерсть на столі, шерсть в обіді, шерсть у повітрі та на одязі… Такі реалії життя з котиками. Але! Щоб тої шерсті було менше, а тваринка не блювала нею по всій хаті чи не отримувала безоар у власному шлунку, можна і треба вичесати вашого пухнастика!

І це треба робити з чотирьох-п’яти місяців, коли дитяча шубка кошеняти вже змінюється на доросле хутро і починається вилинювання. Доросле хутро кота складається з шерсті, яку ми бачимо та визначаємо колір тварини та підшерстку, який і літає по хаті восени та навесні, якщо кіт чи кицька живе на вулиці чи у селі, де на тварину впливає погода, та щодня, якщо це суцільно хатній улюбленець і вулиці не знає. Линька - це ще й засіб терморегуляції, чим тепліше у хаті чи надворі, тим інтесивніше летить підшерсток. Якщо шерсть випадає так, що видно шкіру - бігом до ветеринара разом з улюбленцем! Так не має бути.

А тепер - чим. Звісно, можна і гребінцем з частими зубами, але він більше підходить для розчісування сплутаної шерсті та ковтунів, особливо у довгошерстих порід, чим для щоденного вичесування (фото для прикладу).

Є спеціальний різновид щіток - пуходерки, з вигнутими сталевими щетинками. Для короткошерстих порід пуходерка чудово вичісує линялий підшерсток, не чіпаючи верхній шар шерсті. (фото для прикладу)

Фурмінатор ( FURminator) - це торгова марка та різновид пуходерки з лезом. Її використовують тільки на довгошерстих породах тільки у період ліньки! Інакше ви поголите кота чи кицьку, і тварина може замерзнути чи захворіти від стресу! (фото фурмінатора для прикладу, зверніть увагу на леза!)

А для краси та блиску верхнього шару шерсті можна використати щітку з прямими зубцями (фото щітки для прикладу).

І переконайтесь, що щетинки не травмують шкіру тварини, бо треба чесати двічі на день: спокійну тварину, по шерсті, від голови до хвоста, ніжно та обережно. Десять рухів щіткою з кожного боку. Живіт чесати ще ніжніше. Ідеально після кожного сеансу давати тварині щось смачненьке, щоб тварина не боялась щітки, а чекала вичесування.

Як приємне доповнення до вичесування, можна дати вашому пухнастику мальт-пасти (мальтпаста, malt-soft, malt paste), ця харчова добавка проти безоарів продається у зоомагазинах в тюбиках. Не більше, чим на одну фалангу пальця, бо може прослабити котячі кишки. (фото мальтпасти задля прикладу)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Дарія Кононенко
Дарія Кононенко@Kononenko

882Прочитань
26Автори
32Читачі
Підтримати
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається