Як перейти на віддалену роботу

Зміст

Останнім часом особливою популярністю стала користуватися віддалена робота. Більшість людей дуже часто замислюються над тим, щоби почати заробляти дистанційно.

Особливо сильно це питання торкнулося тих, хто ходить на свою роботу через силу, не відчуваючи до неї великої любові. Та й думки про перевагу вільного графіка, роботу з будь-якої точки світу, з можливістю подорожувати і при цьому заробляти, так надихають людей, що вони готові схопитися зі свого офісного крісла, написати заяву про звільнення та негайно почати підкорювати простори фрілансу.

Більшість співробітників згодні працювати віддалено навіть за меншу оплату, адже у великих містах на одну дорогу до офісу може йти до кількох годин, а година сьогодні – дуже цінний ресурс, і виходить, що він витрачається марно.

Віддалена робота дуже комфортна та зручна, оскільки всю діяльність можна виконувати, не виходячи з дому та не підлаштовуючись під жорсткі графіки компаній.

Щодо умов війскової години, то тут віддалена робота взагалі вважається справжнім трендом, оскільки для виконання своїх обов'язків не потрібно щодня їздити до багатолюдного офісу та наражатися на загрозу.

І це справді вихід для мільйонів людей у ​​всьому світі. Тим більше, що тепер будь-яка людина може офіційно перебувати в штаті за трудовим договором, дистанційно обіймати певну посаду та за всіма правилами підкорятися роботодавцю.

Закон щодо переходу на віддалену роботу

Термін «віддалена робота» за своїми назвами прирівнюється до «дистанційного», тому обидва ці поняття є вірними, але більш правильним все ж таки буде назва «дистанційний вид діяльності».

Співробітники на віддаленні абсолютно також дотримуються всіх трудових угод, як і в офісі.

Вважається, що за відсутності постійного роботодавця вид діяльності називається фрілансом. Такі поняття здебільшого поширені серед самих віддальників, оскільки у законодавстві таких концепцій немає.

Як можна перейти на віддалену роботу?

Для того, щоб здійснити перехід на дистанційну систему, спочатку потрібно дізнатися на своїй поточній роботі, чи можна перейти на віддалений формат.

Насамперед, необхідно поговорити зі своїм керівництвом і пояснити причини, з яких ви вирішили розпочати роботу віддалено. Наприклад, вам не подобається витрачати кілька годин на довгу дорогу від дому до офісу і дана робота в цьому випадку – єдине правильне рішення.

Якщо такий варіант здійснити цілком реально, слід обговорити всі деталі цього переходу. Якщо ж такої можливості немає, вам варто подумати над подальшим розвитком у рамках цієї кампанії.

Як правило, люди переходять на режим віддаленої роботи безпосередньо в Інтернеті. Під час пошуку вакансій можна звертатися безпосередньо до самих роботодавців, оскільки часто може виявитися, що на даний момент у вибраній компанії відповідних вакансій немає.

Також можна написати керівництву листа з описом своїх ідей та пропозицій із зазначенням про те, чим будете корисні саме ви. Існує велика ймовірність, що компанія захоче працювати з вами на певних умовах, незважаючи на те, що у вашому напрямку жодних вакансій немає.

Тому не варто стерегтися, наоборот, потрібно виявити найбільшу активність та відкрито пропонувати весь спектр своїх послуг.

Як працівникові перейти на віддалену роботу ще?

Можна також надсилати відгук на вакансії з діяльністю, що знаходиться в офісі. Наприклад, ви знайшли потрібну роботу, в якій конкретно зумовлено, що вона офісна і знаходиться за такою адресою.

Можете сміливо відгукуватися і писати листи, де вам слід докладно розповісти про свій повний професійний досвід та додати відповідні докази з поясненням, чому саме ви повинні опинитися на цій посаді та чим будете корисні для компанії.

Але при цьому необхідно уточнити, що ви живете в такому місті і готові дуже продуктивно працювати на віддаленій діяльності. Як правило, на такий листок можуть звернути увагу навіть великі компанії, але тільки в тому випадку, якщо фахівець справді цього заслуговуватиме.

Все частіше замовники, роботодавці, організації та різноманітні компанії переходять на віддалену роботу, при цьому не обмежуючись своїм містом. Вони згодні платити пристойні гроші, навіть якщо ви будете жити у віддаленій глибинці. Можна навіть не зупиняти свій вибір тільки в Україні, тому що в мережі є дуже багато зарубіжних майданчиків, наприклад, для заробітку на фрілансі.

Формати віддаленої роботи

Види дистанційної діяльності такі:

Повна зайнятість

Коли співробітник при повному видаленні не знаходиться в офісі, а працює безпосередньо з дому. Для появи в компанії роботодавець повинен буде оформити командування. Такий формат найбільше підходить копірайтерам, маркетологам, продажникам, програмістам для різних компаній у будь-яких містах.

Тимчасова зайнятість

Тут співробітники можуть перебувати на дистанційній роботі близько півроку, а решту годин для них обов'язково перебування в офісі, на своєму робочому місці. Така діяльність підходить для тих, хто проживає в іншому регіоні чи місті, а також у разі надзвичайних ситуацій, таких як спалах COVID-19.

Комбінована діяльність

За такою зайнятістю співробітники одночасно можуть працювати як вдома, так і в офісі, а також можуть чергувати своє перебування там і там. Плюс у тому, що тут є можливість виграти кілька днів, витрачених на їзду від роботи додому та поступово перейти на віддалення навіть не маючи жодного досвіду у роботі.

Як перейти на віддалену роботу без досвіду?

Ще буквально кілька років тому ніхто й уявити не міг, що можна буде працювати віддалено. Ця діяльність була привілеєм висококваліфікованих та обраних спеціалістів.

Але зараз усе змінилося кардинальним чином, і тепер зовсім необов'язково мати освіту чи досвід для того, щоб почати заробляти у Мережі пристойні гроші. Для цього достатньо вибрати потрібне напрямок та перейти на режим віддаленої роботи.

В Інтернеті і сьогодні дуже популярними та затребуваними професіями є:

  • менеджери з продажу;

  • клієнт-менеджери;

  • модератори;

  • контент-менеджери у соціальних мережах;

  • копірайтери;

  • менеджери маркетплейсів;

  • рекрутери;

  • більд-редактори;

  • оператори у кол-центрах;

  • тестувальники;

  • куратори у онлайн-школах;

  • оператори підтримки;

  • менеджери з роботи з блогерами.

Усі ці види діяльності не вимагають будь-яких спеціальних навичок та знань, їх можна освоїти за короткий проміжок години або після відвідування різних курсів.

Зовсім інша справа – шукати роботу за фахом. Якщо, наприклад, учитель, можна віддалено прокачати свій скілл у роботі викладачем.

Чому вчителі переходять на віддалену роботу?

Багато викладачів шкіл почали все частіше замислюватись про перехід на дистанційний формат роботи. Це пов'язано насамперед з тим, що останнім часом на вчителів випадає величезне навантаження у вигляді академічних годин та написання великої кількості різних звітів.

Плюс велике навантаження нервної системи, т.к. умови праці, які часом бувають просто нестерпними, призводять вчителів до серйозних нервових зривів.

Сьогоднішні технології дозволяють працювати індивідуально з кожним учнем, а якщо вчителі мають ще й досвід репетитора, то це буде додатковим плюсом до його діяльності. І матеріальним, зокрема.

Переваги дистанційної роботи вчителем:

  • зручність роботи з дому;

  • можливість проводити заняття лише з тими учнями, які справді хочуть навчатися та шукають нових знань;

  • відсутність постійних звітів до вищих інстанцій;

  • самостійне планування власного графіка;

  • використання власних методик та індивідуальний підхід, оскільки це творча робота;

  • вищий заробіток, ніж у школі;

  • робота у комфортних умовах;

  • економія на транспорті;

  • наявність вільної години на сім'ю;

  • можливість роботи з будь-якої точки світу;

  • спокійні нерви та повне задоволення від дистанційної роботи.

В Інтернеті, окрім роботи вчителя, та маючи досвід у певній сфері діяльності, також можна знайти чимало цікавих професій.

Хочу перейти на віддалену роботу за фахом – варіанти професій із досвідом

У Мережі існує великий перелік різних посад, які стосуються вузькоспеціалізованої діяльності, отже, їх можуть обіймати люди, які мають спеціальні знання. Сюди належать психологи, бухгалтери, економісти, ріелтори, юристи, трейдери та відеомонтажери.

Зараз багато різних завдань може виконуватися дистанційно. Тому сьогодні стають дуже популярними ті люди, які мають якісь експертні знання та вміють вигідно собі «продати».

Такі люди завжди будуть з високою заробітною платою, тому дуже ефективно та популярно проходити онлайн-навчання з різних напрямків, а також напрацьовувати навички та піднімати свій професійний рівень. Все це стане в нагоді в житті.

Які професії можна опанувати, якщо ви готові навчатися?

Коли людина прикладає зусилля, і навіть займається техніками самоосвіти, може зробити практично все. Це залежатиме лише від поставлених термінів. І тут йдеться про такі професії, яким є можливість навчитися і щільно увійти в них за дуже короткий час: від трьох місяців до одного року.

У деяких випадках при влаштуванні на роботу від співробітників знадобиться документ про закінчення спеціальних курсів, які вони пройшли та освоїли головні пункти за цими спеціальностями:

  • верстальник;

  • контекстолог;

  • таргетолог;

  • веб-дизайнер;

  • SMM-фахівець;

  • IOS-розробник;

  • тестувальник ПЗ.

Але в деяких випадках, навіть маючи досвід та необхідні знання, при віддаленій роботі можна зіткнутися з деякими труднощами.

Мінуси віддаленої роботи

Враховуючи всі переваги та позитивні якості дистанційки, все ж таки є деякі «підводні камені». Хоч їх і небагато, про них варто згадати.

Для багатьох співробітників режим віддаленої роботи з незвички може виявитися великим стресом і деякі можуть відчуватися не дуже комфортно за відсутності колективу або вдалині від нього.

За статистикою, близько 30% співробітників, які перейшли на віддалення, відчуваються незатишно у своєму новому становищі, тому роботодавцям було б дуже потурбуватися про підтримку корпоративного духу.

Також потрібно усвідомлювати, що така робота вимагає від працівників великої мотивації та внутрішньої організованості. Тому потрібно навчитися не відволікатися від роботи та встановити для себе чіткий графік, намагаючись завжди його дотримуватись.

Може спостерігатися нестача спілкування з людьми наживо, а в деяких випадках він супроводжуватиметься відчуттями пригніченості та самотності.

Також доводиться постійно готувати собі на роботу щоразу, коли так сильно хочеться полежати перед телевізором. Адже ситуація у компанії апріорі схиляє до робочого настрою, а вдома саме навпаки.

До мінусів можна віднести і неможливість переключитися з робочого режиму в режим відпочинку, тому що, перебуваючи вдома, досить важко визначити, що робиться дуже багато роботи. Тому, щоб реально відпочити, рекомендується частіше влаштовувати собі перерви, виходити на вулицю, зустрічатися та спілкуватися з друзями наживо.

Також варто звернути увагу на власний одяг. Якою б затишною та домашньою вона не була, вона не може сприяти високій ефективності праці. Незважаючи на те, що ви знаходитесь вдома, слід привести собі і свій зовнішній вигляд у порядок як чоловікам, так і жінкам. Якщо зберігати діловий образ, то якісь робочі моменти буде вирішуватися набагато швидше та простіше.

І найголовніше, не можна забувати про відеоконференції та різні переговори, які цілком несподівано можуть виникнути в ході роботи. Адже ви не заперечуватимете, що якось не дуже добре перебувати на переговорах з діловими партнерами у домашньому халаті?

Як почати працювати фрілансером?

Після того, як знання здобуті, а навички освоєні, допускається приступати до своєї нової діяльності. Рекомендується брати замовлення поступово, поки тільки у свій вільний час, поєднуючи віддалену діяльність з головною роботою, з якою не потрібно поспішати звільнитися. Краще трохи почекати, коли нова діяльність приноситиме такий же заробіток, який був в офісі.

Знову ж таки, кожна людина повинна підходити до такого рішення з власних міркувань. Якщо, наприклад, ви розумієте, що більше не можете ходити на свою роботу з тих чи інших причин, а віддалена діяльність покриває ваші мінімальні витрати, то, в принципі, нічого боятися можна сміливо йти.

Якщо ви серйозно плануєте перейти на фріланс, слід усвідомлювати, що перші замовлення – це вже і є ваша повноцінна робота. Тому тепер не можна забувати про замовлення, підводити роботодавців або не укладатися у відведені терміни.

Людина починає працювати на свою репутацію та клієнтську базу саме з перших своїх замовлень. Завжди розраховуйте свою годину та можливості, і беріть стільки роботи, скільки зможете зробити насправді та здати вчасно.

Можна попередньо подбати про свої фінанси і перед переходом на віддалення відкласти якусь частину грошей від основної зарплати, щоб у разі будь-яких непередбачених обставин у вас завжди були відкладені кошти. Можливо, вам і не доведеться їх витрачати, зате з ними буде набагато спокійніше.

Як організувати місце для роботи?

Люди, які працюють віддалено, зазвичай самі обладнають собі місце роботи. Для цього добре підійде будь-яка кімната або її частина, а також частина балкона, частина спальні або половина вітальні. Також під робоче приміщення можна задіяти бібліотеку, якщо вона є. В ідеалі це стіл, зручний стілець чи крісло, потрібна канцелярія та лампа.

Кухонний стіл тут мало підійде, оскільки за ним ви приймаєте їжу, проводите більшу частину години зі своєю батьківщиною або просто відпочиваєте, попиваючи ароматний чай.

Перед тим, як розпочати роботу, попросіть своїх домочадців, щоб вони вам не заважали та не турбували через дрібниці. Не варто також запускати до кімнати свійських тварин, які також можуть відволікати.

Влаштовуйте собі перерви стільки разів, скільки вважаєте за потрібне. Віддальники мають спеціальну техніку, яка називається «метод помідора». Потрібно робити паузу протягом п'яти хвилин через кожні півгодини безперервної роботи. А ще рекомендується довше відпочивати після виконання завдань через кожні дві години.

Можна вигадати якусь власну мотивацію і постійно чимось нагороджувати собі за виконану роботу. Найголовніше – постаратися вибрати роботу до душі, щоб вона подобалася, надихала та піднімала настрій.

Віддалена робота є своєрідним випробуванням, але за умови правильної її організації своєї зацікавленості ситуацію завжди можна обернути на свою користь. А успіх завжди буде залежати від вас самих - чи зможете ви отримати якусь вигоду, або, наоборот, зазнаєте лише одні збитки.

При великому бажанні і належній завзятості, а також при прагненні постійно розвиватися і вдосконалюватися ви точно зможете знайти для себе улюблене діло, яке приноситиме хорошу і догідну оплату. Не треба чекати завтрашнього дня, намагайтеся розкрити свій потенціал та діяти вже сьогодні.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Заробіток. Крипта
Бізнес. Заробіток. Крипта@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

452.9KПрочитань
11Автори
386Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається