Інструменти для перекладу існують вже досить давно. Однак, здається, не всі перекладачі користуються ними або знають про їхнє існування. Більшість із цих інструментів використовують професійні компанії, що пропонують послуги перекладу. Інструменти для перекладу життєво необхідні перекладачам для отримання якісного контенту. Ці програми є лише інструментами і не замінюють перекладача в компанії. Незалежно від того, чи надсилаються файли в редагованому форматі, чи ні, ці інструменти завжди використовуються. Інструменти пропонують різні функції для підтримки всього процесу перекладу.

Не можна ігнорувати різницю між перекладом, виконаним без використання цих інструментів, і перекладом, виконаним за допомогою інструментів для перекладу. Якісний контент - це результат роботи досвідченого перекладача над вашим документом за допомогою інструментів перекладу. Це робить роботу простішою, швидшою та точнішою. Якщо ви як перекладач хочете отримати якісний контент, ви не можете ігнорувати використання будь-якого з цих інструментів перекладу. Ще одна важлива перевага використання цих інструментів - узгодженість контенту. Як клієнт, ви не можете розраховувати на те, що вашу роботу постійно виконуватиме один і той самий перекладач, якщо тільки ви цього не попросите. Однак якщо всі перекладачі користуються цими інструментами, послідовність не порушується. Крім того, якщо ваш проєкт великий і над ним мають працювати різні перекладачі, використання цих інструментів підвищить узгодженість. Розглянемо деякі з цих інструментів.

Конвертер ZAMZAR

Це онлайн-інструмент, яким користуються перекладачі. Він безкоштовний і допомагає конвертувати PDF-документи в текстовий редактор Word. Більшість документів, доступних в Інтернеті та надісланих перекладачам, мають формат Portable Document Format, який не можна редагувати. Будь-який файл, надісланий у форматі PDF, має бути конвертований у Word, щоб його можна було редагувати. ZAMZAR - це онлайн-конвертер, який перетворює всі PDF-документи у формат Word.

Він простий у використанні, оскільки вам потрібно лише завантажити файли, і конвертер виконає свою роботу протягом декількох секунд, залежно від розміру файлу. Однак інструмент працює не з усіма типами PDF-файлів, і для деяких з них вам може знадобитися додаткове програмне забезпечення. Хоча його можна використовувати як основний конвертер PDF у Word, він також конвертує інші формати у Word, такі як csv, docx, odt, pub, wks, wpd, wps, pages і csv.

Посилання: https://www.zamzar.com/convert/pdf-to-word/

SmallPDF - об'єднання PDF-файлів

Одна з найнеприємніших проблем, з якою стикаються перекладачі, - це робота з різними PDF-файлами однакових архітектурних стилів. Те ж саме відбувається, коли потрібно обробити відразу кілька файлів великого розміру. Якщо ці файли потребують значної кількості виправлень, це стає ще одним викликом. Об'єднання PDF-файлів - важливий інструмент для перекладачів після конвертерів. Після редагування текстових файлів ви повинні надіслати їх назад клієнту у форматі PDF.

Ви можете об'єднати PDF-файли, а потім конвертувати їх у Word як один документ, щоб легше було вносити правки. Small PDF використовується для правильного керування файлами шляхом об'єднання декількох PDF-файлів.

Об'єднавши PDF-файли, ви можете легко показати різні дизайни в документі без необхідності відкривати і переглядати різні PDF-документи, що є втомливим, заплутаним і трудомістким процесом. Ви також отримуєте легший доступ і заощаджуєте багато місця на своїх пристроях. SmallPDF - це інструмент для об'єднання, доступний для всіх операційних систем. Це означає, що ви можете використовувати його на різних пристроях для всіх своїх документів.

Посилання: https://smallpdf.com/merge-pdf

SmallPDF - Розділити PDF

PDF-документи складніше розділити порівняно з іншими типами файлів. Жоден PDF-документ не можна легко розділити, і якщо це потрібно зробити, вам доведеться скористатися не менш потужним інструментом. Припустимо, у вас є великий PDF-документ, але вам потрібна лише частина всього файлу. Ви можете скористатися SmallPDF Splitter, щоб відокремити потрібні вам розділи документа від основного.

Це економить місце, якщо ви використовуєте пристрій з обмеженою пропускною здатністю або пам'яттю. Це також полегшує швидке надсилання електронною поштою та пришвидшує завантаження. Великі файли, як правило, передаються довше, а це загроза для перекладачів, які повинні перевіряти точність одного документа, перш ніж надсилати його як єдине ціле. За допомогою PDF-розділювача ви зможете пришвидшити завантаження та швидке надсилання електронною поштою. Це також прискорює час завантаження для інших користувачів.

Посилання: https://smallpdf.com/split-pdf

SmallPDF - розблокування PDF-файлів

Підраховуючи корисні інструменти для перекладачів, не можна не згадати про програму для розблокування PDF-файлів. Це один з найважливіших інструментів для перекладачів, який полегшує їхню роботу. Час від часу клієнти надсилають нам заблоковані PDF-файли. Щоб відредагувати або перетворити PDF-файл у версію для редагування, його потрібно розблокувати. Для цього потрібно або знати пароль до документа, або скористатися спеціальним інструментом для розблокування PDF-файлів.

Більшість перекладачів не хочуть мати справу із заблокованими PDF-файлами, і саме тому такий інструмент дуже важливий. Цей інструмент безпечний у використанні, і перекладач може не турбуватися про безпеку завантажених файлів. Програмне забезпечення доступне на будь-якій операційній системі, і до нього можна отримати доступ будь-де та будь-коли. Вам потрібне лише підключення до Інтернету, і ви легко розблокуєте всі свої PDF-файли.

Посилання: https://smallpdf.com/unlock-pdf

SmallPDF - Поворот

У SmallPDF ви отримуєте доступ до численних функцій, які можна використовувати в якості перекладача. З усіх функцій, що використовуються для редагування та перетворення текстових файлів, найважливішою є функція обертання. Ви коли-небудь стикалися з ситуацією, коли у вашому PDF-документі сторінки переплутані? Ви намагаєтеся відредагувати документ, але вам доводиться знову переставляти сторінки? Хоча це здається простим завданням, воно дуже важливе.

За допомогою функції повороту SmallPDF ви можете повертати одну або кілька сторінок у будь-який час. Ви також можете переставляти сторінки у будь-який спосіб. Ви можете тимчасово повернути сторінки або повернути їх назавжди і зберегти файл.

Посилання: https://smallpdf.com/rotate-pdf

SmallPDF - eSign PDF

eSign - важливий інструмент для перекладачів. З його допомогою ви можете створювати цифрові підписи, ініціали та підписувати документи в електронному вигляді. Безпечні та відповідні вимогам електронні підписи використовуються перекладачами для захисту документів і збереження їхньої автентичності. Наприклад, однією з вимог для подорожей сьогодні є наявність перекладеного негативного тесту на COVID-19.

Якщо у вас немає тесту рідною мовою країни призначення, це означає, що вам потрібен перекладач. Ви повинні отримати послуги перекладача від авторитетної перекладацької компанії. Більшість перекладачів використовують eSign для електронного підпису документів і файлів, щоб зберегти їх автентичність. За допомогою цієї функції ви також можете попросити інших підписати ваш документ. Інструмент є надійним і безпечним і відповідає юридичним стандартам eIDAS для електронних підписів.

Посилання: https://smallpdf.com/sign-pdf

OnlineCamScanner

Для офісної та наукової роботи іноді потрібен документ-сканер. Те ж саме стосується і навчальної роботи. Онлайн-сканер документів полегшує офісну та академічну роботу. З його допомогою ви можете сфотографувати документ і поділитися ним з колегами або клієнтами. Іноді ви можете робити нотатки, і вам потрібно поділитися ними.

Онлайн-сканер документів дозволяє швидко, просто і надійно обмінюватися зображеннями документів. Це високоефективний і безпечний сканер документів, який також простий у використанні. Програма також допомагає перетворити кольорові зображення на чіткі відскановані документи в кілька кліків. Сканер допомагає розпізнавати текст на зображеннях.

Посилання: https://onlinecamscanner.com/

Перекладачі потребують цих інструментів, щоб зберегти автентичність, узгодженість і заощадити час під час роботи. Якщо ви хочете краще керувати проєктами, без інструментів для перекладу не обійтися.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається