Як зробити свої природні здібності перевагою у будь-якому бізнесі

Запрошую вас підписатись на мій Телеграм канал, де ви знайдете цікаві статті та новини на тему бізнесу, саморозвитку, технологій та культури.

Якось я почув розмову Уоррена Баффета та Білла Гейтса про те, чому вони займаються тим, чим займаються. Пан Баффет зробив заяву, яка досі резонує зі мною: "Знайдіть те, що ви любите робити і що у вас добре виходить, і ви полюбите свою кар'єру. Мені пощастило знайти те, що я добре роблю, ще в ранньому віці, і з тих пір я не відступаю від цього".

Коли я це почув, я все ще працював на державній службі та був не дуже щасливий. За кілька років до цього я почав задаватися питанням: "Що я справді вмію, і як я можу використати це для служіння іншим?". На перше місце вийшли іноземні мови, сфера бізнесу, саморозвиток та футуристичне мислення. У той час я ще продовжував прцювати в державному органі. Усвідомлення цього змінило моє життя. Я знав, що найкращий спосіб віддати свої найкращі якості світу - це бути корисним для людей, тобто приносити людям пряму користь своїми діями.

Я багато років вивчав сферу фрилансу та саморозвитку у цій галузі. І я часто запитую своїх колег та партнерів про те ж саме: які у вас таланти? Більшість дивиться на мене так, ніби у мене три голови. Чому? Ніхто ніколи їх про це не питав. Більшість людей починають бізнес з однієї причини: необхідність заробляти гроші. Це мислення виживання. Якщо ваша єдина мета ведення бізнесу - заробляти гроші, то в якийсь момент ви перестанете отримувати задоволення від того, що робите, і не будете віддавати максимум зусиль своїм клієнтам.

Я починаю з того, що відкриваю таланти людини, з якою працюю. Коли людина знаходиться в зоні свого таланту, вона має три головні переваги перед іншими:

1. Можливість робити більше за менший час.

2. Більший прояв інтуїції та креативності.

3. Швидше та більш якісне засвоєння нових навичок.

Ці три речі дають вам перевагу над іншими. Коли ви працюєте в зоні свого таланту, ви працюєте, виходячи з того, ким ви є від природи, зсередини назовні. Коли ваша робота залежить від ваших навичок, ви працюєте на основі того, чого ви навчилися.

Тож, як ви відкриваєте свої таланти? Радий, що ви запитали. Згадайте своє дитинство, що для вас було природним? Як ви гралися в дитинстві? До чого вас тягнуло? Які у вас були дивацтва? Ці відповіді мають вирішальне значення для розуміння того, як ви влаштовані. Таланти - це нейронні зв'язки, які сформувалися у вас, коли ви були в утробі матері; ви народилися з певними здібностями. У дитинстві ці здібності проявляються в тому, як дитина грається та взаємодіє з іншими. Деякі діти у віці до 10 років завжди ставали лідерами в групі. Комусь подобалося щось будувати. Хтось любив розповідати вигадані історії. Комусь подобалося, щоб їжа на тарілці не торкалася одна одної. Все це - іскри вашого таланту.

Знайдіть час, щоб подумати про це, а потім ідіть і оцініть себе. Існують різні типи оцінок. Деякі з них базуються на вашій особистості, деякі - на ваших природних здібностях, деякі - на ваших інтересах. Жодна з них не є достатньою сама по собі, тому що ми складаємося з багатьох речей, і здатні проявляти одні й ті ж таланти в різних кар'єрних сферах. Відкриття талантів - це перший крок. Розуміння своєї особистості та інтересів дає вам більш цілісну картину того, як вам подобається працювати, з ким вам подобається працювати і яку справжню цінність ви приносите людям.

Ви є такими, якими ви є. Спочатку з'ясуйте, як ви влаштовані, і тоді ви зможете зрозуміти, як найкраще обслуговувати своїх клієнтів.

Ви заробляєте на життя не тим, що отримуєте. Ви заробляєте на життя тим, що віддаєте. Викладайтеся на повну в тій сфері, де у вас є талант. Не займайтеся бізнесом лише заради заробітку, зосередьтеся на тому, як ви найкраще можете служити іншим, оскільки саме в цьому полягає суть взаємодії людей у суспільстві.

А якщо вам цікаво ближче познайомитись із моєю діяльністю, то запрошую відвідати мій сайт або підписатись на мене в Instagram.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Rodion Shkurko
Rodion Shkurko@rodion.shkurko

Державний службовець

13.4KПрочитань
16Автори
87Читачі
На Друкарні з 23 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається