Які є можливі способи інвестування для українців? Частина 2

📍Нещодавно ми розповідали вам, що в сучасному світі існує безліч варіантів для капіталовкладення. Сьогодні ми продовжуємо серію дописів, присвячених опису можливостей для інвестування українцям.

🏠Купівля нерухомості – найбільш безпрограшний варіант, який може принести непоганий прибуток у майбутньому. Єдиний недолік – необхідність наявності достатньої суми грошей – від 20-30 тис. доларів. Хоча ціни на нерухомість і падають, але в сучасних реаліях знадобиться не один рік, щоби ці гроші накопичити.

Якщо ж потрібна сума є – надалі ви зможете здавати нерухомість в оренду і отримувати стабільний щомісячний прибуток близько 5-10 тис. грн., або ж надалі вдало перепродати і заробити.

💎Дорогоцінні метали. Золото вважається інструментом для довгострокових інвестицій. Існують значні періоди, коли дорогоцінний метал падає в ціні. Наприклад, він досягнув своїх піків ще у 2020 р., і після тривалого зниження повторив їх лише цього року. Тому горизонт інвестицій у нього варто визначати щонайменше у 5 років.

🟨Цього року золото привертає більше уваги інвесторів, оскільки з початку січня воно вже подорожчало на понад 10% і випередило ринок акцій. Вгору ціну на шляхетний метал підштовхують підвищення відсоткових ставок центробанками, геополітична напруженість та попит ювелірів.

📌Не забувайте і про те, що дорогоцінні метали — це не лише банківські зливки, а й ювелірні вироби. Так ви не тільки вигідно вкладете гроші, але й потішите себе красивими дизайнерськими прикрасами. До того ж, згодом ціна має зростати. Інвестиції не для всіх, тому що швидко гроші не забрати без втрати частини інвестицій.

🌍Земля. З 2021 року фізичні особи отримали право купувати сільськогосподарські земельні ділянки: одній особі може належати до 100 га. Цей інвестиційний інструмент вже встиг набути популярності.

🔎За даними Мінагрополітики, з моменту відкриття ринку було укладено понад 153 тис. угод на придбання землі з площею понад 344 тис. га. Середня ціна 1 га в Україні становить 39,01 тис. грн. Однак, може досить суттєво відрізнятись, залежно від регіону. Також варто враховувати, що, за словами експертів, чимало угод офіційної статистики проводяться за нормативно-грошовою оцінкою ділянки, і, насправді, варто бути готовим, що вартість землі є вищою: в межах $1,5−2,7 тис. за гектар.

🌟Залишайте реакції під цим дописом, якщо чекаєте продовження цієї серії постів!

🙏єІнвест - піклуємось про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.9KПрочитань
0Автори
49Читачі
Підтримати
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається