Radiohead — OK Computer | Що приховано за обкладинкою?

У третьому альбомі британського рок-гурту Radiohead «OK Computer» не знайшлось місця для аналізу старих робіт. Натомість за словами Тома Йорка, він вирішив поспостерігати за суспільством. Мова йшла про швидкість життя, розмитість, як відображення відстороненості, емоційної ізоляції.

На обкладинці розташована ілюстрація Стенлі Донвуда: синьо-сірі, абстрактні зображення, які в одній купі схожі чи то на петлю, чи зігнутий знак питання або навіть рука, простягнута в порожнечу. Що там зображено насправді вдалось розгадати на річницю альбому «OK Computer».

Фанату Radiohead Джордану Магадану вдалось знайти не лише локацію, а й потрібний поверх готелю «Хілтон», звідки й був зроблений знімок. Іронічно, що альбом присвячений тому, як технології розділяють нас. А Магадан зумів завдяки інтернету познайомитись з людьми заради однієї цілі, хоча в житті вони б навряд чи коли-небудь зустрілись.

Як він це зробив?

В інтернеті знайшов форум «AARoads», де люди обговорювали інфраструктуру, і відправив туди ескізи обкладинки. Через 6 годин він отримав відповідь від так званого «roadgeeks» або ж поціновувача доріг. Його звали Майк Роберсон і він за 10 хвилин розгадав 20-річну загадку Radiohead. Вдаватись у жаргон і маніпуляції, які він виконав з фото я не буду. Однак зрозуміло ось що, ця людина любила фотографувати старі дороги та з'ясовувати, де вони були.

Збільшивши масштаб знахідки Роберсона за допомогою Google Earth і вуличних фотографій, Магадан знайшов будівлю з такою ж висотою і ракурсом, що й на обкладинці. Це був готель «Хілтон», де зупинялись Radiohead під час туру 96-го року. Магадан тоді попросив співробітника готелю піднятись на 22-й поверх і зробити знімок. Там були автомагістралі 84 і 91 у Хартфорді, штат Коннектикут.

«Ідеальний збіг», — написав Джордан Магадан у Facebook, публікуючи фото.
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
mak
mak@makmak

417Прочитань
9Автори
10Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Джерард Вей: «Ми стоїмо проти цілого світу» | Історія альбому Three Cheers For Sweet Revenge

    Ніхто й гадки не мав як зміниться світ після релізу 2 альбому My Chemical Romance — «Three Cheers For Sweet Revenge».Ще до виходу альбому — коли у них брали інтерв'ю — вони й близько не нагадували тих зухвалих емо-хлопаків, якими стали після його релізу.

    Теми цього довгочиту:

    My Chemical Romance
  • Static Dress — Rouge Carpet Disaster (Redux) Про звук, спільні роботи, текст, обкладинку, назву

    3 моменту релізу дебютного синглу Static Dress постійно набирали обертів. Спочатку EP «Prologue...», гастролі, зйомки відео, і потім дебютний альбом «Rouge Carpet Disaster». Завдяки йому аудиторія зросла, як і самі учасники колективу.

    Теми цього довгочиту:

    Static Dress
  • Мистецтво бунту. Sex Pistols — God Save the Queen | розбір обкладинки

    Здається Джемі Рід передчував популярність панк-року ще задовго до його популярності. Наприклад, на його картині «Monster on a Nice Roof» зображено гігантського зеленого монстра, що сидить на даху будинку, а навколо його грозові храми. Це ніби пророцтво, де монстр — це панк-рок.

    Теми цього довгочиту:

    Sex Pistols

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається