Сьогодні хотів би поділитися способом заробітку на YT Shorts і ні, це не клікбейт. Заробляти по 300$ за тиждень на коротких відяшках - дуже не складне завдання. Однак як же все таки можна заробляти з YouTube Shorts?

Давайте почнемо відразу зі способів заробітку на Shorts, яких сьогодні у нас три. Кожен із них - для різного типу контенту, вибирайте будь-який.

Перегін трафіку

Один із найпоширеніших способів заробітку на Shorts - банально збирати аудиторію і переганяти її, наприклад, у Телеграм-канали. Це доводиться робити, тому що на YouTube Shorts немає реклами, тому багато хто переганяє трафік у свої канали Телеграм, де реклами продавати можна тонною.

Просто так говорити про підписку на свій телеграм-канал не потрібно, тому що це не буде прибутково. Ми радимо давати якусь мотивацію, щоб люди не заходили до вашого Телеграму, бо ви їх попросили, а тому що вони захотіли і їм потрібно туди зайти, щоб дізнатися якусь корисну інформацію тощо.

Не кожен контент підійде для перегону трафіку, наприклад звичайні перезаливи з тіктока навряд чи приведуть вас до мільйона підписників у Телеграмі, але якщо ви робите авторський контент, то вам буде не складно перегнати трафік.

Продаж каналів

Цей спосіб заробітку на Shorts якраз-таки підходить тим, хто не хоче знімати авторський контент, а просто перезаливати якісь ролики з тіктока. Ви просто фармите підписників і перегляди, а далі продаєте такі канали.

приклад такого каналу

Де продавати канали?

В інтернет-просторі існує мільярд бірж для продажу. Навіть у тому ж телеграмі є море таких каналів, де ви можете виставити своє оголошення з продажем каналу.

У пошуку в телеграм можете написати "Ютуб Біржа" і вибрати абсолютно будь-яку, і спробувати розмістити свій канал там.

Нижче наведено декілька популярних майданчиків для продажу YouTube-каналів:

  1. Accs-Market

  2. Empire Flippers

  3. SideProjectors

  4. Trustiu

  5. Fameswap

Монетизація Shorts

Останній, і напевно найбільш обговорюваний спосіб заробітку Shorts - монетизація.

З 1 лютого 2023 року YouTube почав платити за перегляди на коротких відео. Уже зрозуміло, що контент має бути авторським, бо на канали з перезаливаннями вам монету навряд чи дадуть.

Для того, щоб стати учасником партнерської програми необхідні такі критерії:

  • 1000 ПІДПИСНИКІВ

  • 10 МІЛЬЙОНІВ ПЕРЕГЛЯДІВ Shorts або 4000 годин звичайних відео.

Скільки платитимуть - поки що невідомо, проте можна припустити, що непогано, тому що YouTube всіляко намагаються закопати TikTok, перегнавши звідти весь трафік.

Креативні ідеї для шортс

А тепер низка цікавих ідей, які допоможуть пробудити ваше натхнення на початку.

  • Уроки. Ця тема завжди популярна. На сайті є сотні тисяч людей, які роблять щось гірше за вас, а головне – хочуть навчитися вашій навичці. Радіть навіть якщо ви не експерт.

  • Огляди. На мистецьку літературу, певні заклади. Але найтрендовіше – фільми та комп'ютерні ігри.

  • Анпакінг. Тема не втрачає популярності, розпакування цікавих товарів, особливо в подарункових версіях, привертає особливу увагу.

  • Slow motion. Щоб ви не знімали, уповільнена зйомка може перетворити типове відео на епічний ролик.

  • Списки рекомендацій. Що подивитися, що почитати і таке інше.

  • ТОПи. Найкращих, найгірших фільмів, серіалів, аніме чи книг.

  • Реакція. Відмінна ідея для повноцінних відео, але погана для Shorts. Однак, якщо ви записуєте свої реакції на будь-що, ви завжди можете зробити захоплюючу нарізку за найцікавішими моментами.

  • Челенджі. Відмінне просування по хештегу, до якого прив'язаний обраний челендж.

  • Меми. Вони завжди актуальні, особливо якщо ви «елітний мемолог», який знає, як відрізнити якісний «англійський» мем від другосортної сировини.

Як збільшити перегляди YouTube Shorts

Знову ж таки, у цьому випадку часто працюють загальні рекомендації щодо збільшення переглядів у сервісі:

  • дотримуватись періодики публікацій, не застоюватися;

  • намагатися не виходити за правила сервісу, "жовтий долар" песимізує видачу;

  • активно просуваємо нові відео через «Спільноти», публікуємо коментар із посиланням;

  • постійно змінюємо довжину відео, пробуємо 10-20-30-60 секунд;

  • намагаємось просувати як канал, так і окремі відео в паралельних соціальних мережах, рекламуємо новину про вихід роликів у TikTok;

  • звертайте увагу на статистику переглядів, вибирайте ролики з найкращими показниками, аналізуйте ключові слова з опису, довжину, характер відео.

ВИСНОВОК

Заробіток на YouTube Shorts вже зараз може порівнятися з альтернативою через звичайні відео сервісу. Тільки їх просувати набагато складніше. А для деяких категорій, як арбітраж трафіку, YouTube Shorts навіть зручніше. Тож не гайте часу і починайте заробляти!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Бізнес. Ідеї. Стартапи
Бізнес. Ідеї. Стартапи@businessidea

Підписуйтесь на Телеграм

750.6KПрочитань
11Автори
567Читачі
Підтримати
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Непогано, проте знаючи системи рекомендацій в ютубі…

Вам також сподобається