10 найпоширеніших фінансових помилок: частина 2

🔍 Продовжуємо розглядати фінансові помилки, які можуть позначитися на вашому фінансовому майбутньому. Якщо ви пропустили першу частину, радимо ознайомитися з нею, щоб бути в курсі всіх можливих помилок.

Тепер давайте продовжимо розглядати ще п'ять фінансових помилок, які можливо уникнути у майбутньому.

6️⃣ Неправильне зберігання грошей: Тут не можна кидатися з крайності в крайність: зберігати все на одному довгостроковому депозиті або ж тримати гроші під подушкою. Часи домашнього зберігання великого капіталу в минулому. Подібний вид заощадження підійде для невеликої заначки, для великої суми вибирайте тільки банківські послуги. При цьому дотримуйтесь таких принципів: укладайте кілька депозитних договорів; вибирайте вигідні умови зберігання. Оформляйте договір на гнучкі терміни, щоб в потрібний момент можна було зняти депозит.

7️⃣ Життя з зарплати на зарплату: не маючи достатньої фінансової «подушки», ви стаєте вразливими перед непередбаченими ситуаціями. Збережіть резерв для фінансової безпеки та запобігайте негативним наслідкам.

8️⃣ Погашення боргів за рахунок заощаджень: Хоча це може здатися розумним кроком, погашення боргів із заощаджень може призвести до втрати накопичень та створити ризик повернення у заборгованності.

9️⃣ Неінвестування в пенсію: відсутність інвестицій в пенсійні рахунки може призвести до недостатніх коштів на похилому віці. Якщо ваші гроші не почнуть працювати на вас до пенсії, можливо, що ви ніколи не зможете припинити роботу. Відкладання коштів на період пенсії має важливе значення для комфортного виходу на пенсію.

🔟 Нехтування фінансовим планом: планування є основою успіху. Люди проводять незліченну кількість годин перед телевізором або прокручуючи стрічки своїх соціальних мереж, але про виділення декількох годин на тиждень для своїх фінансів не може бути й мови. Ви повинні знати, куди вам слід рухатись. Приділіть трохи часу плануванню своїх фінансів.

💡 Запам'ятайте, що кожна правильна фінансова дія сьогодні перетвориться у фінансовий успіх у майбутньому. Уникайте поширених фінансових помилок та продовжуйте розвиватися в сфері фінансів

📈Розумійте ризики та знаходьте вигідні можливості разом із єІнвест! Підписуйтесь та будьте крок наперед у фінансовому світі!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається