4 цікавих (немертвих) українських соцмереж

Чи ви знали, що на друкарні всі особливі українські соцмережі не закінчуються? Тоді заглибимось трохи глибше в цю тему.

1 — Друкарня

Лого друкарні

Тут все більш-менш зрозуміло. Зайшов, почитав, щось написав. Всі ми тут сидимо та активно користуємося. Олдам я нічого нового не розповім, а от новеньким можна. Отже, легенда говорить:

Давним-давно старійшини дамбання Бомбасу поділилися стародавньою таємницею, яку передавали з покоління в покоління тисячами років. Великі творці друкарні використали це в добрих цілях, тому при натисканні десяти оплесків в будь-якому дописі є шанс, що на території так званої росії може статися бавовна. Я вірю, що вам пощастить)

2 - Rork

Лого Rork

Тут уже щось новеньке (для мене точно). Отже, задум простий, як двері. Ти читаєш книги й тобі хочеться відстежувати свою швидкість? Ось тобі програма, яка покаже твою швидкість прочитання та приблизний час для закінчення книги. Потрібно зареєструватися, відзначити початок сесії, а потім кінець. Начебто, все просто і зрозуміло

До чого ж тут соцмережа? Насправді це теж не складно пояснити. Всі публічні книги показуються в спільній стрічці під час читання. Можна ставити реакцію до кожного такого автоматичного поста й підписатися на цю людину. Ця функція допомагає взяти книгу та самому почати поглинати інформацію.

Ще трохи про каталог в додатку. Щоб не потрібно було шукати (або й робити) фотографію обкладинку та якось показати популярність книг було створено збірник з різноманітними творами. Ось вам і українською, і англійкою, та хоч японською. Дисклеймер: Але ви не зможете читати її з додатка, він створений лише для легшого додавання книги та подальшого відстежування свого прогресу.

3 — Social.Net.Ua

Стрічка Social.Net.Ua

Часто бачив порівняння друкарні з твіттером (і сам цим грішив), але все-таки в цих двох соцмереж є різниця в довжині дописів. Чесно скажу, що у твіттері я не сиджу, але приблизно розумію, як там працює контент.

Отже, чому я про це сказав? Social.Net.Ua це набагато ближча заміна для людей, які люблять читати “короткочити”. Соцмережа працює та живе. Я не знаю скільки людей користується нею (я знайшов і це понад 11,5 мільйонів акаунтів), але нові дописи появляються постійно.

Англійська теж є

Якщо ви думали, що тут існує лише українська мова, то ви трохи помиляєтесь. Річ у тому, що англійська стоїть на рівні з українською, тому різноманіття ви точно отримаєте.

4 - Whabe

Офіційний тікток Whabe

Як і написав сам засновник в коментарях “Ми це нова українська мережа, яка побудована на виборі, ми будуємо ком’юніті, яке буде допомагати обрати, ти допомагаєш обирати іншим, а інші тобі”.

Звучить цікаво, чи не так? Тоді поговорімо детальніше про задум. Ми часто зіштовхуємося зі складним для нас вибором: що приготувати, що одягнути, куди піти й тому подібне. І тут появляється Whabe, за допомогою якого ви зможете перекласти цей вибір на інших користувачів. В цьому й вся фішка.

Я нічого не можу сказати про функціонал та зручність, бо додаток доступний лише на IOS (має з’явитися цього місяця на Android). У всіх же інших все добре та стабільно.

Післямова

Я старався знайти щось не банальне та давно закрите, а справжні діючі соцмережі, де ви можете провести час або вирішити якусь свою забаганку чи проблему. Надіюсь, що вам сподобався мій вибір.

Це все. Не забувайте про легенду з першого розділу та про можливість підписатись, щоб дізнатися більше цікавого (будуємо культурну імперію). Ні на що не натякаю, але знизу ще є buymeacoffee.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мелодист або Таки Роман
Мелодист або Таки Роман@Falsend

Любить писати щось цікаве

3.8KПрочитань
8Автори
101Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Відбиток смерті

    Всім знайомий той момент, коли вас проймає неочікуваність та жах. І особливо це стається, коли смерть зачіпає близьких.

    Теми цього довгочиту:

    Божевілля
  • Божевільні види мистецтва

    Я думаю більшість з нас пробувалися в різних видах мистецтва: малювання, писання прози та віршів, творення музики та будь-що інше. Тому хочу показати вам витвори мистецтва, якими можна захоплюватися або ненавидіти, але ніхто не заперечить, що для них потрібна справжня впертість.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Я не маю ні одної ідеї та як проходить звичайний день автора з Друкарні

    Таки всім привіт. В кожному своєму дописі я розповідаю вам щось про друкарню, її авторів та свої думки. Сьогодні ж в нас трохи неординарний допис про самого себе. Не знаю, чи моя особистість та буденність комусь цікава, але я вирішив перевірити цю тезу.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво

Вам також сподобається

Коментарі (12)

Поставила 10 оплесків для наближення бавовни :) Ще з українських є Sl8: https://sl8.online/invite/QA4Nzh

Вам також сподобається