Навія - небезпечна міфічна істота, яка обожнює сміятися

Ось вам вже третій довгочит на тематику нашої міфології та демонології. Якщо вам цікава подібна тематика і ви вперше зіткнулися з моїм профілем, то раджу прочитати і такі роботи:

5 цікавих фактів про Мавок, які ви не знали

Ломота - істота української міфології, яку краще не зустрічати

Інколи вам траплялися люди, які несподівано починали вести себе наче божевільні? Ірраціональна поведінка, небезпечні різкі рухи, хворобливий погляд і багато чого іншого частенько спостерігається в людей. чия психіка була зломленою чи підірваною. В сучасному світі такі випадки достатньо часті, особливо серед людей що вигорають на роботі, стикаються з масою проблем та не відбувають підтримки. Звичайно ж, левова доля припадає на психічне здоров’я, здатність людини тримати моральний та психічний удар.

Але це в сучасному світі є спеціалізовані клініки, лікарні та психологи, що здатні вирвати людину з “предбожевільного” (не знаю, чи можна так казати, але таке формулювання ідеально підходить) стану, повернути назад до спокою та нормальному способу мислення.

Знову ж, лише завдяки ШІ вдалося створити необхідний образ.

На жаль, в наших предків таких неймовірних ресурсів не було, а доведена до божевілля людина ставала жертвою містичної істоти Навії.

“Він збожеволів - то є Навія постаралась” - говорили про людей в минулому, коли ті сходили з розуму.

Навія - це унікальна, характерна виключно для української міфології, істота, яка буквально наганяла на людей божевілля.

Згадуючи різні повір’я із Заходу України, можна говорити, що це істота, яка схожа на літню жінку. Має худі довгі (непропорційно до тіла) руки. Але найбільший страх викликав її божевільний сміх. Це істота, яка постійно сміється. Її очі завжди закочені до чола (виникає враження, що сліпа, бо зіниць майже не видно).

Навія на думку ШІ (за описом істоти який мається)

Зазвичай її мерзотний сміх чують лише ті люди, хто знаходиться за кров від божевілля. Іншими словами, якщо людина справляється з проблемами, має стійку психіку, то і чути регіт цієї старої баби чути не буде.

Надзвичайно страшним є і той факт, що ця істота завжди залишається один на один із людиною. Не дарма ж кажуть, що в самотності легше всього довести себе до божевілля. Тобто, навіть серед натовпу, якщо людина зламається, то регіт Навії буде чути лише одна вона. Для останніх навколо нічого не зміниться.

Для більшості людей вона невидима, виникає лише перед тими, кого дуже сильно розривають внутрішні муки. Картинок в мережі цієї істоти я не знайшов, тому буду орієнтуватися на ШІ.

Ще одна варіація цієї істоти від ШІ

Ще невеличкий цікавий факт - Навія вважається однією з доньок Мари (до неї ще черга не дійшла, обов’язково напишу) та рідною сестрою Ломоти, яку згадував напочатку цього довгочита.

Було цікаво? Якщо так, поаплодуйте кілька разів, буду вдячний, а я далі готувати вам ще щось цікавеньке)))

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

21.2KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Дууже цікаво!

Вам також сподобається