“ Аби не москаль” або деградація українського націоналізму

Вітаю . І так, в цій статті я хочу розглянути питання українського націоналізму , а скоріше його занепад і деградацію . Але з усім по порядку .

Витоки

Як повноцінна ідеологія український націоналізм з'являється у 1900 році з виходом брошури “ Самостійна Україна “ Миколи Міхновського де була сказана як на мій особистий погляд головна фраза “ Україна для українців” .

В тому ж таки 20 столітті існувала організації українських націоналістів ( ОУН) , яка базувалась на ідеях Донцова а пізніше Сціборського . Про цю організацію ви і так мабуть все знаєте : Поразка у визвольних змаганнях УНР , створення УВО , вбивство Коновальця і т.д.

Проте в цій статті я поговорю саме про сьогодення.

Український націоналізм у 2014 та 2022

Мабуть все почалось у 2014 році , з Євромайдану на котрому прийняла участь організація “ Правий сектор “ , вони себе презентували саме як українські націоналісти . Не правим сектором єдиним , також на майдані приймала участь партія ВО “ Свобода “ та Національний корпус , теж декларовані націоналісти . Але брудом нас стала поливати російська пропаганда саме через Правий сектор , організація приподносилась як нациська і як русофобська . В обіход пішли слова “ Бандерівець “ і “ Правосек “ . Для середньостатистичного обивателя “ нацизм “ від “ націоналізму “ нічим не відрізняється , а Бандеру він вважає українським Власовим . Після анексії Криму та Донбасу люди почали цікавитись хто ж такий Бандера . Як виявилось нічого страшного Бандера не вчинив , тому багато хто став записувати себе у Бандерівці .

Після 24 лютого , коли російські ракети полетіли у наші будинки більшість людей різко відчуло себе націоналістами .

І от ви скажете “ відчуло , ну так чудово . Що тобі не так ? “ От зараз в поговоримо .

“ Коли націоналісти всі - ніхто не націоналіст “

Є таке правило “ якщо ти любиш усіх однаково - в ітозі ти всіх однаково не любиш “ , теж саме і з націоналізмом . Після 24 лютого в націоналісти почали записуватись люди котрі насправді з цим рухом не мають нічого спільного .

Коломойський
Добкін
Прапор ЛГБТ та УПА на одному марші

Аби не москальщина

Саме через те що більшість вважає що український націоналізм це синонім до слова русофобія і в націоналісти себе записали кожен другий це створило наступний казус : в нашу культуру , в нашу націю почали записувати особ котрі з нами нічого спільного не мають . Ці люди вважають що українець це той хто любить сало і борщ , носить шаровари і вишиванку і вивчив два слова українською , їх улюблена фраза “ кохайтеся чорноброві - та не з москалями “

Мабуть найяскравіший приклад описаного вище

Націоналізм- до першого англійського слова

Я помітив таку річ , що більшість тих хто стали націоналістами після 24 лютого мають повагу до свого лиш до того часу поки річ не заходить про Американську культуру чи англійську мову , от тут вже починається раболепіє і вилизування панського чобота . Усі ці люди оспівують американську культуру і проявляють перед нею меншовартість . Я неодноразово помічав що цих людей дратують русизми , але вони самі охоче використовують англіцизми котрим є українські аналоги .

Нажаль в мене немає якихось конкретних прикладів щоб продемонструвати , проте це доволі часто зустрічається у спілкуванні з людьми .

Прапор правого сектора та Ізраїлю

Доволі часто також є меншовартість перед представниками інших націй , наприклад євреїв і поляків .

Що робити справжнім націоналістам ?

Я впевнений що цю статтю прочитали й справжні українські націоналісти в котрих з'явилось питання “ Що ж робити ?” Так от скажу наступне :

  1. Хотілося б нагадати фразу арабського націоналіста Мішеля Афляка “ Націоналізм - це любов “ ,ми маємо перш за все полюбити своє а не ненавидіти чуже . Полюбити свій народ яким би він не був , полюбити свою країну якою б вона не була . Як писав Микола Міхновський “ Ми маємо керуватись лише здоровим національним егоїзмом “ .

  2. Дочекатися кінця цієї війни . Після війни я впевнений зайві самі собою відсіються і перестануть називати себе націоналістами

  3. Визначити для самих нас хто для нас є націоналістами а хто ні .

На цьому в мене все . Дякую тим хто дочитав до цього моменту .

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Прапороносець
Прапороносець@iX0a6St3F1YHRJj

Ніколи не губи свою посмішку⚡⚡

230Прочитань
2Автори
4Читачі
На Друкарні з 18 червня

Більше від автора

  • Герман Вірт: Арійський матріархат, Атлантида та Язичницький солярний монотеїзм

    Вітаю, сьогодні моя розповідь піде про Германа Вірта, людину котра настільки поглибилась в народну культуру що вирішила шукати її коріння в легендах .

    Теми цього довгочиту:

    Німеччина
  • НБП- як виник феномен 90-их ?

    Почнемо як завжди з передісторії. Першими націонал-більшовиками себе називали німці Ернста Нікіша та читачі журналу “ Зміна Віх” Миколая Устрялова.

    Теми цього довгочиту:

    Історія
  • Хто такий Олекса Арестович ?

    Так , я знаю що ви знаєте хто такий Арестович , в цьому пості я хочу розібрати його як особистість , як політичного діяча . В принципі цей Довгопис це власна думка і висновки які я зробив знаючи його біографію і подивившись його інтерв'ю .

    Теми цього довгочиту:

    Політика

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Націоналіста від самозванця можна визначити одним питанням “Який 2-ий пункт Декалогу українського націоналіста?” чи будь-який інший пункт.

Вам також сподобається