Бельгійська поліція знайшла викрадені 14 років тому картини Шагала та Пікассо

У березні 2010 року світ мистецтва втратив два видатних твори — «Голова» Пабло Пікассо та «Чоловік у молитві» Марка Шагала. Ці дві картини, викрадені з приватної колекції родини Герзікович у Тель-Авіві, стали об'єктом обговорення та таємниці на довгі 14 років. Нещодавно їх знайшли у підвалі бельгійського міста Антверпен.

Родина Герзікович втратила не тільки два цінні твори мистецтва, а й коштовності на суму $680 тис. Злочин став справжнім ударом для колекціонерів, а втрата видатних художніх шедеврів шокувала мистецьку спільноту.

Картина «Чоловік у молитві» Марка Шагала, викрадена 14 років тому з Ізраїлю та знайдена в Бельгії
Картина «Чоловік у молитві» Марка Шагала, викрадена 14 років тому з Ізраїлю та знайдена в Бельгії

Переломний момент по цій справі відбувся декілька років тому, коли правоохоронні органи натрапили на слід артдилера, що за оперативною інформацією володів вкраденими картинами.

Під час кількамісячної таємної операції поліції вдалося вистежити підозрюваного, яким був 68-річний ізраїльський торговець годинниками. Попри те, що цей чоловік зізнався у володінні картинами, він не розповідав, де вони знаходяться.

Коли правоохоронці провели обшук будівлі, де раніше розміщувався артсалон, пов’язаний із минулими випадками крадіжок картин й цим артдилером, слідчі знайшли дві дерев’яні коробки, що містили викрадені твори мистецтва

Картина «Голова» Пабло Пікассо, викрадена 14 років тому з Ізраїлю та знайдена в Бельгії
Картина «Голова» Пабло Пікассо, викрадена 14 років тому з Ізраїлю та знайдена в Бельгії

«Голова» Пабло Пікассо, створена у 1971 році, — кубістичний портрет, який вражає своєю глибиною та несподіваними формами. Цей твір став важливим елементом культурної спадщини художника. «Чоловік у молитві» Марка Шагала, створений у 1970 році, також відображає неповторний стиль художника та його унікальний погляд на світ.

Поки розслідування продовжується, історія повернутих картин слугує нагадуванням про важливість охорони творів мистецтва. 

Джерело: theguardian.com

Канал про історію та культуру: https://t.me/+Bw847b_63xlkOTli

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Про історію та культуру
Про історію та культуру@abouthistoryandculture

341Прочитань
0Автори
15Читачі
На Друкарні з 23 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається