Bluesky для Журналістів

Зміст

Цей текст є перекладом оригінальної статті, опублікованої на Bluesky.

Bluesky знаходиться в бета-версії. Чому мені варто приєднатися?

У вересні Bluesky досяг 1 мільйона користувачів, а менше ніж за місяць ми досягли позначки в 1,5 мільйона користувачів. Розмір нашої користувацької бази стрімко зростає, і серед наших користувачів є люди, які слідкують за політичними новинами, спортом, розвагами та багато іншим. Приєднуйтеся до нас в наших початкових днях, коли ми ростемо з 1 мільйона до 10 мільйонів користувачів!

Як я можу підтвердити себе як журналіста?

На Bluesky журналісти та новинні організації можуть самостійно підтвердити свою особу, встановивши свій веб-сайт безпосередньо як свій логін. Наприклад, деякі існуючі назви газет на Bluesky включають @nytimes.com, @washingtonpost.com і @npr.org.

Як наслідок, кожна організація тепер самостійно керує процесом підтвердження своїх журналістів. Наприклад, редакція може підтвердити свого журналіста через піддомен, наприклад, @name.newsroom.com.

Фріланс-журналісти та письменники, які не належать до конкретної організації, можуть встановити свій логін як свій веб-сайт.

Докладніше про підтвердження домену читайте у нашому керівництві тут.

Чи є у вас поради щодо створення присутності на Bluesky?

Публікуйте та активно спілкуйтеся! У нас дуже активна користувацька база, і створення дописів та відповідей - це найкращий спосіб з'явитися в новинах інших людей.

Ви також можете створювати та підписуватися на власні стрічки.

Що таке власні стрічки і як журналісти можуть їх використовувати?

Власні стрічки - це функція на Bluesky, яка дозволяє вам вибирати алгоритм, який керує вашим соціальним досвідом. Припустімо, ви хочете, щоб ваш часовий ряд був заповнений лише дописами від ваших спільних друзів, або лише дописами із фотографіями кішок, або лише дописами, пов'язаними зі спортом - ви можете просто вибрати вибрану вами стрічку з відкритого ринку стрічок, розроблених нашою командою та розробниками з третьої сторони.

Для користувачів можливість налаштування своєї стрічки дарує їм можливість контролювати, як вони витрачають свою увагу. Для розробників відкритий ринок стрічок надає свободу експериментувати та публікувати алгоритми, якими може скористатися будь-хто.

Це означає, що Bluesky не контролює єдиний алгоритмічний часовий ряд для всіх користувачів. Замість цього користувачі створили свої власні стрічки, включаючи стрічки, спеціально призначені для новин.

Ми закликаємо журналістів також експериментувати зі своїми власними стрічками. Наприклад, місцевий журналіст у Портленді може створити стрічку спеціально для Портленда. Так само організація фінансових журналістів може створити стрічку, присвячену фінансовим новинам.

Як я можу отримати запрошення?

Заповніть нашу чергу для журналістів тут з вашою робочою електронною адресою.

Якщо ви фріланс-журналіст або використовуєте особисту адресу електронної пошти для роботи, будь ласка, також використовуйте вищезазначену форму і надайте посилання на ваш авторський профіль у формі.

Я є частиною новинної організації і хочу розповсюджувати запрошення у свою команду. Як це зробити?

Якщо ви є редактором аудиторії, ви можете написати нам на [email protected] зі своїм ім'ям користувача Bluesky та запитаним кількістю запрошень.

Завдяки обсягу запитів, які ми отримуємо, якщо ви шукаєте одне або кілька запрошень, будь ласка, використовуйте форму черги.

Чи є у вас інструменти для планування публікацій або перекладу дописів на інші платформи?

Наразі у нас немає офіційних інструментів, але оскільки Bluesky - це відкрита соціальна мережа, розробники з третьої сторони можуть створювати власні інструменти. Ось список деяких існуючих проектів сторонніх розробників.

Для запитів в ЗМІ, будь ласка, зв'яжіться з нами за адресою [email protected].


Для тих, хто цікавиться Bluesky, існує спеціальний Телеграм-чат, який сприяє зближенню спільноти та обміну інформацією між учасниками. Ця платформа створена з метою структурування та залучення зацікавлених учасників для обговорення, навчання та співпраці з питань, пов'язаних з Bluesky.
Приєднатися до чату.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Namir GO
Namir GO@namirGO

В пошуках розвитку і знайомств

371Прочитань
28Автори
9Читачі
Підтримати
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

  • Новинка !

    Привіт ми тільки відкрились !

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Що таке письменництво?

    Що то є письменництво для мене. Колись, років у 13 я вірив, що до 25 вже матиму солідну полицю виданих україномовних творів та славу.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Критичне мислення - як м‘яз

    Критичне мислення - це навичка, якою необхідно користуватись щодня, як ранкова зарядка, як прийом витамінів- це зміцнює нас

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Новинка !

    Привіт ми тільки відкрились !

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Що таке письменництво?

    Що то є письменництво для мене. Колись, років у 13 я вірив, що до 25 вже матиму солідну полицю виданих україномовних творів та славу.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Критичне мислення - як м‘яз

    Критичне мислення - це навичка, якою необхідно користуватись щодня, як ранкова зарядка, як прийом витамінів- це зміцнює нас

    Теми цього довгочиту:

    Саморозвиток