Божевілля буденності

Я відчуваю себе божевільним. Мої однолітки курять, п'ють, деградують по повній. А я… я… не можу бути таким “звичайним”. Мені хочеться читати незвичайно звичайну для сучасності літературу, хочеться розвиватися, а не поїдати суцільне сміття, хочеться не прикидатися, а бути собою. Я уже загубився де оце собою і яким потрібно бути.

Так, є свої переваги в девіантності - ти не такий, як всі, ти унікальний, ти особистість. Але на цьому вони і закінчуються. Якщо ти унікальний, то оточення не сприймає тебе, лише залишається терпіти або зробити крок.

Не сприймайте це, ніби я жаліюся на своє життя. Ні, навіть навпаки. В самотності є щось прекрасне, щось, чого немає в інших речах. Я не можу описати це щось, але воно надзвичайне.

Вчора я був у школі і знову терпів. Все-таки діти дуже жорстокі. А я? А що я? Я не можу дати здачі, та й хіба в цьому є сенс? Останнього разу, коли я забрав свої речі в них мене викликали до директора. Я залишився винним. Та хіба вони не бачать цього на уроках, на перервах, в їхній присутності. Їм просто байдуже. Байдужість гірша ніж злість чи ненависть. Вона не знищує. Ти лише робиш вигляд, що існуєш в зовсім іншій проекції і нічого не розумієш. Скільки ж таких зараз існує в своєму світі? “Музика вне палітіке! В них ще є газ і нафта! Мій перегляд нічого не зробить!!!”, — говорять вони, ігноруючи все на світі. Ох, як ми могли прийти до цього? Поки одна частина збираються для боротьби, інша живе в своєму вакуумі.

Субота. Я пишу це на даху багатоповерхівки. Залишився лише один крок і все. Ніхто не буде через мене переживати, ніхто не буде жаліти. Перебираючи своє життя, я думаю, що все могло бути інакше. Якби ж лише суспільство було інакшим. Отже, лише один крок.

Один крок…

Післямова

Я думаю всі зрозуміли, що це лише твір і ніхто не вийшов у вікно передчасно. Одразу прошу вибачення за такий сумний твір — це все “Записки українського самашедшого”. Не думаю, що я хоч трохи наблизився до рівня Ліни Костенко, але я старався)

Ви можете підписатися на мене. І як це назвати. Напевно, поаплодувати. А ще не забудьте задонатити ЗСУ і якщо сподобався твір, то і мені на buy me a coffee. Також пишіть коментарі зі своєю думкою.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Мелодист або Таки Роман
Мелодист або Таки Роман@Falsend

Любить писати щось цікаве

3.8KПрочитань
8Автори
100Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

  • Відбиток смерті

    Всім знайомий той момент, коли вас проймає неочікуваність та жах. І особливо це стається, коли смерть зачіпає близьких.

    Теми цього довгочиту:

    Божевілля
  • Божевільні види мистецтва

    Я думаю більшість з нас пробувалися в різних видах мистецтва: малювання, писання прози та віршів, творення музики та будь-що інше. Тому хочу показати вам витвори мистецтва, якими можна захоплюватися або ненавидіти, але ніхто не заперечить, що для них потрібна справжня впертість.

    Теми цього довгочиту:

    Щось Цікаве
  • Я не маю ні одної ідеї та як проходить звичайний день автора з Друкарні

    Таки всім привіт. В кожному своєму дописі я розповідаю вам щось про друкарню, її авторів та свої думки. Сьогодні ж в нас трохи неординарний допис про самого себе. Не знаю, чи моя особистість та буденність комусь цікава, але я вирішив перевірити цю тезу.

    Теми цього довгочиту:

    Письменництво

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Файний твір! Коли читаєш його, таке відчуття, що ніби все це знайоме

Вам також сподобається