Британський міністр оборони наполягає, що контрнаступ України не провалюється - The Telegraph

Контрнаступ України йде відповідно до плану, розробленого з Британією та США взимку, заявив міністр збройних сил Великобританії.

Джеймс Хіппі відкинув занепокоєння щодо того, що операція зупиняється після витоку німецької військової оцінки, яка поставила під сумнів прогрес і тактику України.

Пан Хіппі сказав, що Київ був «відповідно обережним», відмовляючись відправляти велику кількість людей і озброєння із Заходу на щільні російські мінні поля.

Українські військові, за його словами, стримують достатньо вогневої потужності, щоб у потрібний момент зробити прорив.

«Наразі Україна виправдовує наші очікування. Вони широко реалізують план, який вони розробили з нами, американцями та іншими минулої зими», — сказав він The Telegraph під час інтерв’ю в Пусані, Південна Корея.

«Це не голлівудський фільм. Не було моменту, коли почнуть котитися танки, заграє музика, заграє монтаж війни, а потім – наприкінці – перемога у вересні».

Це сталося тоді, коли західний чиновник також відповів на заяви про те, що Україна повільно прогресує. Джерело повідомило, що Київ все ще чекає, щоб направити другу хвилю своїх сил на найкращий з можливих напрямків для наступу.

«Ми все ще чекаємо, коли українці кинуть другий ешелон проти тієї осі, яку вони виберуть», – сказав чиновник. 

Зараз Україна атакує на трьох напрямках: на Донецьк, Запоріжжя та Бахмут. 

У середу ввечері американські офіційні особи заявили, що основний напрямок контрнаступу України нарешті розпочався в Запоріжжі, до штурму залучені тисячі чоловіків і західна зброя.

«Крупітний прогрес»

Чиновник відкинув просочену оцінку Бундесверу, яка стверджувала, що Україна просувається вперед надто обережно та не вміє застосовувати тактику, яку її солдати навчилися в західних навчальних таборах.

«Я не думаю, що це особливо чесно», — сказали вони. «Українці використовуватимуть обладнання так, як їм зручніше, і дуже важко давати коментарі, коли ти сидиш за тисячі миль від лінії фронту».

Пан Хіппі також сказав, що Україна діяла мудро, утримуючи більшість своїх бригад, оснащених західним обладнанням, «схованими від очей» і подалі від бою.

«Дуже легко втратити десятки тисяч життів, просто намагаючись пройти крізь мінні поля, і тоді у вас не залишиться нічого, з чим прорватися, опинившись там», — сказав він.

«Тож я вважаю, що копіткий прогрес, якого вони роблять, необхідний, і коли вони пройдуть через смуги перешкод, у них все ще буде багато бойової сили, готової використати для прориву».

За словами західного чиновника, українським солдатам доводиться сходити з західної бронетехніки та вручну видаляти міни з полів, частково через брак засобів розмінування.

Лідери в Києві визнали, що наступ досяг лише обмежених успіхів, звільнивши близько 150 квадратних миль, або близько 0,3 відсотка території, здобутої Росією після вторгнення минулого року. 

Росія «ніколи не буде переможцем»

Глибина російської оборони по частинах становить майже 19 миль. Окрім нестачі обладнання для розмінування, Україна також стикається з нестачею критично важливої ​​авіації. Під час наступу київські військові були зрізані обстрілом із російських вертольотів. 

У витоку німецької військової оцінки стверджувалося, що Київ не зміг застосувати стандартну тактику НАТО, атакуючи частинами, що складаються з надто малої кількості людей, і не залучаючи одночасно піхоту, артилерію та танки до «загальнозбройної війни».

Він звинуватив Україну в просуванні ветеранів бойових дій над неперевіреними солдатами, які пройшли підготовку в західних навчальних таборах.

Пан Хіппі, який є фаворитом на заміну Бена Уоллеса на посаді міністра оборони , захистив український прогрес, сказавши, що слід визнати, що Київ зіткнувся з захистом, який готувався протягом шести місяців.

Міністр, який перебуває в Пусані на 70-річчя перемир'я, яке призупинило Корейську війну в 1953 році, сказав, що під час розмов з корейськими офіційними особами він підніме перспективу того, що Сеул зробить більший внесок у військові зусилля України.

Зростає тиск на Південну Корею , яка має одні з найбільших у світі запасів боєприпасів і потужну оборонну промисловість, щоб постачати Україні зброю, якої вона вкрай потребує.

Посол Києва в Сеулі нещодавно заявив BBC, що південнокорейська зброя може «змінити хід війни», але поки що вона обмежила свою підтримку приєднанням до міжнародних санкцій і наданням понад 200 мільйонів доларів (155 мільйонів фунтів стерлінгів) гуманітарної допомоги.

«Якщо корейський уряд здатний і бажає надати більше Україні, це було б неймовірно бажано», — сказав пан Хіппі.

Але він визнав, що Південна Корея, яка стикається з постійним розпалюванням війни з боку озброєної ядерною зброєю Півночі, накопичувала боєприпаси та підтримувала виробничі потужності, оскільки вона зіткнулася з «екзистенціальною загрозою, яка, на їхню думку, є живою та присутньою щодня».

Джерело The Telegraph

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Космос Політики
Космос Політики@politikosmos

Новини України та світу

70KПрочитань
4Автори
247Читачі
На Друкарні з 1 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається