Книга про японську зиму, хитрого лиса і дівчину, яка і не підозрює, що її очікує🦊🇯🇵

https://pin.it/12PK11y

Вступ

Книга, яка несподобалась більшості моїх знайомих, однак всеж подарувала мені гарний вечір. Занижені очікування чи атмосфера, однак з усіма своїми недоліками вона вартує того, щоб про неї почули.

https://pin.it/7fdpGdJ

Загальна інформація

Автор - Аннет Марі

Назва - Червона зима

( трилогія, укр - 1 )

Кількість сторінок - 320

Жанр - фентезі

Суб’єктивна оцінка - 4/5 🦦

https://bookclub.ua/images/db/goods/59840_119213.jpg

Про сюжет і персонажів

І так коротко про сюжет, реально коротко тут і при бажані сильно не розпишеш. Головна героїня обрана богинею і тому весь час готує себе до таємничого ритуалу. Вона нехтує батьками і своїми бажаннями, навколо майбутнього ритуалу і її обов’язку берегти себе обертиься, як її життя, так і весь сюжет.

Її всіляко оберігають від демонів, яких хлібом не корми, дай познущатись над міко. А інші службовці храмах всіляко намагаються її вберегти, здебільшого від самих же вчинків гг.

Ну а характер гг чи можливо занадта опіка зводять разом нашу міко і хитрого лиса. І не повірите він /спойлер/ !!!

Ну все….

Далі спойлери, і хоч сюжет не такий неймовірно закручений, всеж вбережу вас від них.

Емі

Про головних героїв, почнемо з головної героїні. Ну вона обрана, цього досить ? Ну ладно, все життя вона веде дуже регульоване целомудрене і всіляко просвітлене життя. Адже від результатів ритуалу залишить не тільки її життя, а і всього світу. І від початку книги ми спостерігаєм, як напередодні ритуалу Емма починає задавати питання.

А релігія не любить питань. Поправка- незручних питань🗿

Багатьох на початку книги вона бісила, однак за собою такого не помітила. Цілком приємна, хоч не викликаюча захвату, головна героїня.

Вона не великий воїн, що поведе військо, однак і не боїться перешкод. Вона не боїться перешкод, хоч частіше сама їх створює. Забагато думаю про чоловіків ? Так, а що їй залишається крім книг і медитацій.

Ілюстрація з книги
Перший сніг її останньої зими

Кацуо

Ну якщо ви бачили, хоч один відгук ви не сильно до нього привязались😶

Він головний охоронець, при цьому просто хот чоловік. Ну він показав іншу сторону Емі, допоміг розповісти про її минуле. Цього цілком досить🫡

Ілюстрація з книги

Шіро

«звук барабанів»

Ми всі цього чекали, спойлер, Да ладно ніби ви не знали. Кохання маленької міко і більшості читачів. Хистрий, гострий на язик, симпатичний, ну і звісно демон. Хоча думаю всім запам’ятавсь, як чарівний лис. От за його історією мені було цікавіше спостерігати, тут є вже якісь таємниці ( і не важливо, що ти здогадуєшся про головну таємницю, яку розкриють в кінці циклу і так ).

Ілюстрація з книги

Юмей

Напевно мій улюбленець поки, таємничий, знову ж таки - гострий на язик. Дещо зухвалий, дещо лякаючий, демон-ворон.

Тей самий персонаж, що підшукує з парочки і видає саркастичні коментарі.

Однак і він має багато таємниць, і можливо вони нам не сподобається.

Ілюстрація з книги

Цитати ( можливі спойлери‼️)

Емі витріщилася на нього. Він роками тренувався, навіть не вірячи в йокаїв?Можливо, вони приховували правду не для того, щоб зрадити її, а для того, щоб полегшити її завдання...- Чому ти не скористався своїми мечами раніше? / - Я щойно згадав, що вони в мене єНе визнавай борг, якщо можеш його уникнутиВона памʼятатиме його до останнього свого дня. Вона не встигне його забути; її останній день настане надто скоро-Ти роздягнув мене? - ахнула вона. / -Не я, Юмей сказав, що мені не можна довіряти Важко буде забути, як дратує те, що тебе скрізь потрібно тягати на руках- Що ви накоїли? - заричав він. - Я залишив вас на кілька годин, а ви розтрощили мій дім?Це що, їжа навинос? Як ти її замовив? / Я її вкрав. Гадки не маю, що всередині- Це лише чашка. У тебе забагато мотлоху. Ти ворон чи сорока?
https://pin.it/3OiV2IH

Кінець

І так ця книга не шедевр, вона наврядчи змусить вас поглинути в роздуми про всесвіт чи зачепить аж до крові. Однак вона точно подарує чарівний вечір, десь в зимовій Японії.

А що допомагає цього добитись це ілюстрації. Не мій стиль, але нарешті я знаю, як автор уявляв персонажів. Щеб з наголосом так, а то постійно…

Сюжет наївний, Да і персонажі, однак іноді треба розслаблятись від багатошаровість сюжету і почуттів. Іноді просто хочеться поспостерігати за взаємодією лиса, маьенької міко і сороки🙃.

Тому, якщо подобається подібна атмосфера, варто ознайомитись. Але пам’ятайте - ніяких завишених очікувань !

Всі удачі, смачного чаю і спокійної ночі🫡

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kleo
Kleo@kleo

~шуршить книгою~

6KПрочитань
15Автори
36Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається