Чи підлягають оподаткуванню донати на ЗСУ?

🙏Сьогодні майже кожен українець долучається до волонтерської роботи. Одні створюють різноманітні збори, купують авто та інші необхідні речі для військових, інші – регулярно надсилають донати на спорядження чи техніку для ЗСУ.

📍Якщо ви збираєте гроші для допомоги армії (купуєте дрони, автівки, амуніцію для військових) — ви маєте бути готові, що отримані на картку перекази підлягають оподаткуванню у розмірі 19,5 відсотків (навіть якщо ви вже прозвітувались в соцмережах, що кожна копійка витрачена за призначенням).

🔎Однак, для того щоб донати не оподатковувались мають бути виконані дві умови: фізична особа-благодійник має бути зареєстрована в спеціальному реєстрі волонтерів та мати підтвердні документи про здійснені витрати. 

❗️Під звільнення від оподаткування також потрапляють документально підтверджені витрати волонтера, пов’язані із наданням такої благодійної допомоги (наприклад витрати на паливо при доставці допомоги на позиції).

💡Зауважимо, що реєстрація у Реєстрі волонтерів звільняє лише від обов’язку сплачувати податки із зібраних коштів. Проте навіть зареєстрованим волонтерам потрібно раз на рік подавати до ДПС декларацію про доходи.

Якщо бажаєте дізнатись більше, як правильно збирати донати, залишайте реакції до цього посту!

💰єІнвест - дбаємо про вашу фінансову грамотність!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається