Ціна Notcoin. Три сценарії. Яка його місія у TON екосистемі. Токеноміка та розбір найпопулярнішого стартапу від Telegram.

Ціна Ноткоїн. Три сценарії

Якщо з торгівлею на DEX стало трохи зрозуміліше, то що щодо ціни $NOT?

Само собою, справжніх котирувань до лістингу ніхто не знає (а якщо хтось каже, що знає - то не вір йому). Але можна провести аналіз і зробити кілька припущень.

Якщо є можливість обміну великої кількості токена на інші корисні активи, то ціна буде стабільною. Це називається ліквідністю. Низька ліквідність може призвести до більших змін ціни під час здійснення угод, і навпаки.

Припустимо, творці гри додали на біржу 100 TON і 100 $NOT. При співвідношенні 1к1 обмінний курс складе 1 TON за 1 $NOT.

На жаль, ти не зможеш обміняти значний обсяг токенів за такою ціною. Кожна операція змінює співвідношення активів у пулі та впливає на ціну. Воно тим сильніше, чим більше TON з пулу ти хочеш отримати.

При продажу 1 $NOT у нашому прикладі, ліквідність складе вже 99 TON і 101 $NOT або 0,98 TON за 1 $NOT. І навпаки, якщо хтось купить 1 токен, то в пулі залишиться 101 TON і 99 $NOT або 1,02 TON за $NOT. Таким чином, курс на DEX залежить від співвідношення TON до токенів. Чим більше TON у ліквідності, тим вища ціна за 1 $NOT.

Продемонструємо кілька сценаріїв курсу $NOT після мінта залежно від кількох умов.

Припустимо, для старту торгів творці надали ліквідність 1,000,000 TON і 1% доступних $NOT (~70 млрд). А щоденних трейдерів у нас 20-30% від зареєстрованих гаманців.

І вийшли такі сценарії курсу з різними шансами на те, що трейдери продаватимуть/купуватимуть $NOT наступні 365 днів:

1) Позитивний. Цей сценарій дає нам дає понад 1600% стрімкого зростання за рік за рахунок великої кількості угод

2) Середній. Мінімальні коливання вартості від 14.9 TON до 15 TON за мільйон монет

3) Негативний. У перший місяць трейдери зливають усі токени. Навіть при тому, що продажів 60% від усіх угод, ціна скочується в 0.

Тепер ти знаєш, як у активу з'являється вартість на DEX і цілих 3 сценарії можливого розвитку подій після лістингу.

Токеноміка

Давай розберемося, від чого залежить той чи інший сценарій розвитку проєкту (часто набір параметрів активу називають токеномікою).

1) Як перші власники отримують свій токен. Чим складніше його добути, тим він цінніший.

2) Скільки всього жетонів існує. Що їх більше, то сильнішою буде спокуса продати частину, а отже - зменшити курс (по-іншому це називається - вдарити по стакану)

3) Швидкість випуску нових жетонів (або інфляція, знецінення). Наприклад, якщо загальний випуск активу подвоюється кожні кілька днів, то ціна за одиницю падатиме так само швидко. Що більше токенів надходить на ринок, то нижча ціна за кожен з них.

4) Розподіл за власниками. Що менше токенів перебуває в одного власника, то менший вплив він зможе мати на ціну. І навпаки. Якщо у тебе 10% усіх монет, ти здатний самотужки обрушити ринок.

5) Маркетинг. Тобто те, як проєкт залучає нових покупців.

6) Відносини з регулювальними органами. Усі без винятку криптоактиви несуть у собі високі юридичні ризики. Законодавство у сфері криптовалют досі мізерне. У немилість може впасти будь-який проект. Навіть такий гігант як Binance.

7) Команда. Сильні команди викликають довіру в інвесторів. Якщо ви, наприклад, Сем Альтман, то можете не переживати про ціну вашого токена.

Як курс залежить від токеноміки.

Наприклад:

1) Графік Bitcoin - монети з обмеженим випуском у 21 мільйон токенів, низькою інфляцією за рахунок поступових зменшень винагород за майнінг і рівномірним розподілом, що сприяє хорошій токеноміці.

2) Графік Dogecoin - ця криптовалюта була створена як жарт, відсутнє обмеження за кількістю випущених монет, що призводить до високої інфляції. Розподіл монет також не надто рівномірний, і більша частина токенів перебуває в руках невеликої кількості великих власників.

Аналіз Notcoin:

Мета ноткоінів у тому, щоб залучати но-крипто-користувачів у TON

Наразі немає інформації щодо припинення видобутку монет, але, ймовірно, це трапиться після мінта (випуску в блокчейні).

Токени рівномірно розподілені між користувачами, ніхто не має великих часток. У найбільшого власника менше 0,1% усіх монет.

Як ми вчора дізналися з інсайду, планується поступово виводити токен на ринок. Спочатку будуть p2p і otc (позабіржові) угоди. Це потрібно, щоб зменшити тиск на ціну при лістингу. Нетерплячі гравці зможуть продати частину монет до старту.

Команда проекту (Open Builders) публічна, вже 2 роки робить внесок у TON, виступає з презентаціями на конференціях. Вони спільно з The Open Platform (ceo є членом TON Foundation і колишнім ceo ВК) займаються платформою Tonstarter, що додає кілька кредитів довіри. Також вони партнери таких великих бірж, як HTX, OKX, Gate.

Ноткоїн зараз є найпомітнішим криптостартапом. Багато в чому за його успіхом або провалом оцінюватимуть і саму команду. Усі дивляться. Ставки високі. Упевнені, що їм хочеться зробити цю подію яскравою і позитивною. Чи вийде в них? - інше питання. Щоб відповісти на нього, давайте пройдемося метриками ноткоїна.

Понад 18,000,000 користувачів. 16,000,000,000 запрошені за реферальним посиланням .

Понад 100,000 грають одночасно.

А всього за день мінідодатком користується 3-5 млн юзерів.

Щотижня кількість гравців збільшується у 2 рази.

У середньому на користувача припадає 400,000 монет.

На графіку ми бачимо, що % щоденного онлайну знижується зі зростанням кількості юзерів. Найімовірніше, це пов'язано з тим, що кожен наступний мільйон монет добувати трохи менш цікаво. Також на 1 - 8 січня припали новорічні свята. Традиційно після них онлайн знижується майже у всіх онлайн іграх.

Можна припустити, що онлайн поступово знижуватиметься й надалі.

Незважаючи на це, цифри все одно вражають.

Важливе значення для ціни $NOT матимуть рішення команди щодо обмеження випуску нових монет, а також активності для спалювання вже наявних. Так, за останню добу було вироблено ~ 1,5 трлн монет, а спалено всього ~ 0,5 трлн.

Цікаво ще те, що сьогодні ноткоїн уже отримує виручку. Тобто це не просто дефолтний клікер. Швидше дорога web3 рекламна платформа. Ще є проблеми, які належить вирішити. Але вже зараз рекламодавці витрачають десятки і сотні тисяч доларів, щоб їхні проєкти з'явилися в розділі earn. Це важливий фактор. Частина отриманих з реклами коштів якраз можуть піти на лістинги і забезпечення первинної ліквідності.

Історія ноткоїна тісно пов'язана з масадопшн і перетворенням телеграма на криптохаб. Чи чекає на нас хеппі енд, чи ми потрапили у фільм жахів, покаже час.

Наша думка - що ноткоїн проєкт інноваційний за своєю суттю. Не варто бачити в ньому тільки клікер. Задумайтеся. Скільки коштує перший масадопшн (у разі успіху)?

Поспішати нам нікуди. Давайте спостерігати за розвитком проєкту разом.

Тепер ти знаєш, як формується цінність монеток. Саме час трохи прокачати свій гаманець.

Розпочати видобуток Notcoin

Інструкція Notcoin

Розпочати видобуток ICE

#$NOT #Not #notcoin #ton #telegram #crypto #токеноміка #airdrop #криптовалюта #фінанси #аналіз #nft # web3 #google #googletrends

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Криптобатько
Криптобатько@Cryptobatko

Чиназес🌚

108.7KПрочитань
30Автори
58Читачі
На Друкарні з 9 січня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається