Дивні та незвичайні податки

🏛Як відомо, податки властиві кожній із держав. В усьому світі податки — це саме ті гроші, які утримують величезний державний апарат, забезпечують державні закупівлі, фінансують науку, освіту і медицину, з них нараховуються зарплати бюджетникам і соціальні виплати.

📌По всьому світу існували й досі існують багато дивних та незвичайних податків. Пропонуємо розглянути деякі з них:

🌧У Польщі існує податок на дощ. Це плата, яку поляки сплачують через виснаження водних ресурсів країни і пов'язану з цим посуху. Дощовий податок поширюється на власників нерухомості з недостатньою кількістю зелених насаджень, тобто біологічно активних територій.

🟩У податковому обґрунтуванні зазначено, що невелика кількість дерев на ділянці обмежує накопичення вологи у землі і потребує більше ресурсів для відведення зайвої вологи у каналізацію. Мета збору — спонукати власників будівель саджати дерева і чагарники та засіювати газони, щоб запобігти повеням та збільшити природне утримання води. Збір затверджений ще у 2018 році і його сплачують всі об'єкти, де кожен вільний простір вимощений або забетонований.

☀️Податок на сонце діє на Балеарських островах (Іспанія). Туристи, які приїжджають у цей регіон, за щоденне перебування під сонцем зобов’язані сплатити 1 євро. Щороку податок приносить близько 70 млн дол. Ці гроші уряд спрямовує на очищення пляжів i прибережної зони від сміття, залишеного туристами.

👦Шведська податкова система має право обкласти податком дивне ім'я дитини, що спричиняє дискомфорт під час його вимови. Нездатність правильно назвати дітей підлягає штрафу. Згідно з чинним законом, батьки дітей до 5 років зобов'язані показати ім'я своєї дитини у податкову, де його зобов'язані підтвердити. Якщо цього не зробити у зазначений строк, доведеться платити штраф у розмірі 5000 крон.

📍Податок на дивні імена було впроваджено в 1982 році для захисту авторських прав королівських імен та як захист дітей від шаленої фантазії батьків. Держорган блокує імена типу "Аллах", "Ikea" або "Brfxxccxxmnpcccllmnprxvclmnckssqlbb1116».

💃Податок на талію в Японії. Закон вимагає, щоб чоловіки та жінки віком від 40 до 75 років щороку вимірювали свою талію. Якщо талія перевищує певний розмір (85 см для чоловіків та 90 см для жінок), "порушники" відправляються на заняття зі зниження ваги за рахунок компанії-роботодавця. Крім того, якщо таким чином компанії не можуть щорічно скорочувати кількість співробітників з надмірною вагою, вони мають сплатити штраф, який йде на фінансування програми охорони здоров'я людей похилого віку.

🌐Податок на соцмережі в Уганді. Під дію оподаткування потрапили користувачі сервісів соціальних мереж, таких як Facebook та Twitter, та програм для обміну миттєвими повідомленнями та голосового зв'язку, таких як WhatsApp, які є дуже популярними в країні. Кожен день користування обходився угандійцям 0,055 долари. Метою такого податку стала боротьба з наслідками дезінформації і пліток в соціальних мережах.

Якщо бажаєте дізнатись і про інші незвичні податки в світі, залишайте реакції до цього допису!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
єІнвест
єІнвест@einvest

Розвиваємо фін грамотність

4.3KПрочитань
0Автори
49Читачі
На Друкарні з 2 вересня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається