ФтМ та аґендери

Пояснення від команди чайоманів.

Обкладинка: ФтМ, аґендери.
.

ФтМ

Трансґендерний чоловік — особа, яка при народженні була призначена жінкою, але ідентифікує себе як чоловіка. Це означає, що їх ґендерна ідентичність не збігається з призначеною при народженні статтю. Такі чоловіки можуть відчувати дискомфорт або несуттєвість своїх анатомічних статевих ознак і прагнути виразити свою справжню статеву ідентичність через різні способи, включаючи зміну зовнішнього вигляду, використання інших імен та займенників та, можливо, медичні втручання. Трансчоловік може бути геєм, бісексуалом, пансексуалом, полісексуалом, асексуалом, демісексуалом, тощо, а деякі трансчоловіки вважають традиційні ярлики сексуальної орієнтації неадекватними або непридатними для них. У літературі вказується, що сексуальний потяг до представників їхньої ж статі є значно рідшим серед трансчоловіків, ніж серед трансжінок; переважна більшість тчоловіків є гетеросексуальними.


Аґендери

Аґендерність — це ґендерна ідентичність для опису людини, яка не відносить себе до будь-якої гендерної ідентичності, або відчуває себе взагалі без неї. Ця ідентичність підпадає під небінарну парасольку, в якій людина не є тільки чоловіком або жінкою. Аґендерні особи також можуть ідентифікувати себе як небінарні, ґендерквірні або трансґендерні, хоча деякі вважають за краще уникати цих термінів, оскільки вони можуть мати на увазі, що вони ідентифікуються як «маю і ґендер», хоча насправді це не так.

Деякі з аґендерних людей страждають від ґендерної дисфорії, як і трансґендерні персони, якщо вони не в змозі виразити свою ґендерну ідентичність комфортним для себе чином, проте не завжди так.

Більшість аґендерних людей обирають займенники “they/them”(“вони/їх”), або “it/its”(“воно/його”). Деякі надають перевагу неозайменникам, таким як “Xe/Xer” чи “Ze/Zem”.


Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
квіри п'ють чай
квіри п'ють чай@queersdrinktea

3.9KПрочитань
3Автори
51Читачі
На Друкарні з 11 червня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається