Гаррі Поттер та ціна любові фанатів


Історія про хлопчика, який вижив напевно відома більшості з тих, хто тією чи іншою мірою знайомий з світом фентезі. Книги, фільми та  настільні і комп'ютерні ігри. Стільки різних способів дізнатися про цю чарівну історію, що пройти повз просто неможливо. Як результат юний чарівник швидко став  популярним персонажем, при чому настільки популярним, що перспективи використання його образу швидко були оцінені.

Не дарма ж кажуть «наслідування найвищий ступінь захоплення», тому враховуючи популярність історії тих хто хотів показати своє захоплення було дуже багато. Думаю, перераховувати всі ті написані «під натхненням» від історії книги буде зайвим, адже багато з них знайшли і свою частку слави. Але і цього фанатам було мало.

І тут їм на допомогу прийшла фанатська творчість. Комікси, фанфіки, арти та навіть анімаційні відео. Коли йдеться про Гаррі Поттера всього цього у нас в достатку. Щоправда, все було не геть позитивно, адже нарівні з справді добрими роботами, як «Гаррі Поттер і методи раціонального мислення» з'являлися й інші, які були більше справою смаку.

Враховуючи фанатську базу, що швидко зростає, і їхню любов до персонажа, рішення Джоан Роулінг не вбивати Поттера було закономірним. Її спіткала доля Артур Конан-Дойля. Гаррі, як і Холмса, врятували від смерті фанати. Але навіщо врятували?

На жаль, але з кожним роком на це питання все складніше відповісти. Адже, на превелике розчарування деяких фанатів всесвіт, що встиг який так всім полюбитися несподівано почав розсипатися на очах. Логіка, що до того була не чужою світу магії, чомусь відійшла кудись у тінь. Нові книги, замість доповнювати світ, почали перекреслювати те, що раніше було каноном.

Колір шкіри Герміони, орієнтація Дамблдора… Щоразу стикаючись з подібним читачі задавалися питанням, а чи це правда був початковий задум, чи може це просто чергова спроба привернути увагу до історії, що й без цього досі міцно засіла в серцях. На жаль, відповідь на це питання ми навряд чи отримаємо. Залишається лише чекати, яку ж чергову “таємницю” цього світу відкриє нам автор.

Гаррі та Драко були таємно закохані? Ньют позашлюбний син Дамблдора? Герміона була закохана у Джині, а Рон став заміною? Рон насправді Дамблдор? На жаль, але твердо сказати, що такого не станеться не можна, а значить залишається запасатися попкорном і чекати, коли події одного з фанфіків раптом стануть каноном.

На жаль, але ціна любові фанатів виявилася не маленькою, і невідомо наскільки вона ще зросте.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Яна Однорог (Samadreal)
Яна Однорог (Samadreal)@samadreal

109Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • Смородиновий ель

    Кожна історія має початок. Але інколи початок однієї не більше, ніж просто продовження іншої більш старої історії.

    Теми цього довгочиту:

    Фентезі
  • Цей схожий на дівчинку хлопчик на справді князь темряви

    Життя насправді дуже дивна річ. Ми витрачаємо всі наші сили та найкращі його роки лише заради того щоб у якомусь гіпотетичному майбутньому насолодитися благами, які на той момент заробимо, але чомусь навіть не задумуємося, а що якщо ми до нього не доживемо.

    Теми цього довгочиту:

    Данмей

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається