ГУР у Судані

  • За нашою інформацією, Україна відправила елітні війська воювати в Судан.

  • Її солдати воюють пліч-о-пліч з регулярною армією проти людей генерала Дагло, яких підтримують найманці з "Вагнера".

  • Мета Києва: безпосередньо дестабілізувати інтереси Москви на африканській землі.Ві

Київ планує свою війну проти Росії на африканській землі. За нашою інформацією, в Судані дислокується спецпідрозділ української військової розвідки. Саме туди, за 6 000 км від своїх баз, перекидають бійців для завдання ударів по російських бойовиках групи Вагнера.

Операція довгий час залишалася таємницею, але вперше співробітники військової розвідки дали свідчення на камеру. Вони були присутні з серпня 2023 року, та воювали разом з регулярною армією проти сил генерала Дагло на псевдо "Хеметті". Хеметті, зі свого боку, заручався підтримкою бойовиків Вагнера.

"Україна створила бренд.”

Мета - дестабілізувати діяльність Росії на африканському континенті, зокрема, видобуток золота, який контролюється групою Вагнера. "Чому Судан? Тому що це була пріоритетна ціль через концентрацію там бойовиків "Вагнера". Як казав Кирило Буданов (голова української військової розвідки), ми знайдемо наших ворогів, де б вони не знаходилися на планеті", - розповів LCI боєць батальйону "Братство" на ім'я С. Його колега Стоїк додав: "Судан перетворився на великий логістичний транзитний пункт в регіоні, з інфраструктурою на Червоному морі. Звідти Вагнеру зручно вивозити всілякі природні ресурси та транспортувати їх через Судан для фінансування своєї структури та війни в цілому".

Ще одна мета: відтворити в Судані десантні операції, які проводилися в Україні. Саме цей підрозділ військової розвідки минулого року ненадовго висадився в Криму. Ексклюзивні кадри LCI показують одну з таких операцій на березі Нілу, де вони проникають у тил ворога на борту човна. Таким чином вони намагаються відрізати логістичні шляхи суданських бойовиків, яких підтримують росіяни.

Українська армія також тренує солдатів лояльних військ. На знімках у документі видно, як суданські солдати повертаються з місії в тилу ворога і зустрічаються з українцями. Нарешті, українці навчають своїх колег навичкам, які стали їхньою візитною карткою: застосування безпілотників-камікадзе. 

У такий спосіб Київ прагне використати досвід своїх бійців у дипломатії. "Україна вже створила бренд. Висока якість і досвід її бійців визнані. Вони можуть передавати свої навички", - пояснив Стоїк. Перед тим, як попередити: "Ми хочемо мати такий же рівень амбіцій і планування, як у ворога".

Томас Гуєн

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
PS Magazine українською
PS Magazine українською@PsMagazineUA

Команда перекладачів і авторів

2.6KПрочитань
1Автори
28Читачі
На Друкарні з 20 лютого

Більше від автора

  • 3D-друк і вогнепальна зброя

    З кожним днем питання друкованої зброї все частіше спливає в інтернеті та публічному обговорені.

    Теми цього довгочиту:

    3d Друк
  • Ризики для торговельних суден в сучасній зоні бойових дій.

    Більш ніж два роки активних бойових дій в Чорному морі та атаки хуситськими угрупуваннями торговельного судноплавства в Червоному морі, змушують звернути увагу на засоби ураження які застосовувались проти суден, і шкоду які такі засоби можуть спричинити суднам.

    Теми цього довгочиту:

    Флот

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається