Іскра, Буря, Що я блін написав або чому коди і відсилки то круто

В контексті життя і массової культури ми добре знайомі із такою річу як відсилки або ж пасхалки. Це можуть бути словестні згадки, жарти, візуальні або аудіо деталі. І зазвичай це просто забавні речі, що можуть змусити посміхнутися читача, глядача або просто обивателя. Але відсилки можна використовувати не лише як прикольну деталь, а ще як і спосіб розкриття іншої сторони сюжету, історії, світу. Такі посилання можна знайти наприклад у грі від розробників HoyoLab, а саме у Genshin Impact.
І якщо так задуматися то насправді відсилки можуть бути дуже сильим інструментом, щоб не кидати просто в обличчя весь сюжет, а давати “натяки”.
Те ж саме стосується і різного роду кодів і мов шифрування. Хоч самі ці коди і мови не рідко стають частиною історії у наприклад різного роду АРГ серіалах, що доволі популярні на заході. Будь то Каталог Мандєли чи вже нині давно закічнчений серіал Hiimmarymary. Так чи інакше для багатьох людей шифри чи мови кодування це лиш тема ютуба. “Ну от це сучастне покоління”.
Хоча, як на мене грамотне використання базового Base64 чи шифра Цезаря може додати світу глибини. Це особливо стосується наукової фантастики де е наприклад не звичайні наукові центри чи якісь таємні організації. Що можуть таким чином встановлювати контакт між своїми співробітниками.
Як на мене, книга може бути більш цікавою коли в ній багато деталей, особливо якщо це наукові деталі. Терміни чи означення якихось речей існуючими речами. Будь то щось уж в край не реалістичне, наприклад: зброя із душею людини що має власну особистість.
Хоча для методи деталізації особистості це окрема розмова, що сама по собі доволі спірна і від цього залежить в багатьом персональна думка людини. Але відсилки та коди це точно не найгірший метод надати якусь краплю інформації о подіях/персонажі. Або ж дати дуже жирний натяк/спойлер. Але то вже не зовсім те що треба. Бо це впершу чергу підказка, як і цей текст.
Дякую за прочитання. Прошу пробачити за столь малий об’єм. ;)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Друкарня з котиками^^
Друкарня з котиками^^@caeruleum_deus

19Прочитань
0Автори
3Читачі
На Друкарні з 26 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається