Камінг-аут для не ЛГБТК персон або як реагувати

НЕ ДЛЯ ГОМОФОБІВ

Сьогодні поговоримо про таку тему, як камінг-аут (тут більше для друзів/рідних/знайомих ЛГБТК+ людей).

Взагалі, що таке камінг-аут?

Камінг-аут/камін-аут — процес добровільного й усвідомленого визнання людиною своєї сексуальної орієнтації чи гендерної приналежності (Вікіпедія).

Але якби мене спитали що це, я відповів би:

«Вихід з зони комфорту 1 та перехід у зону комфорту вищого рівня».

Але ключове - вихід.

Про підтримку

Зробивши камінг-аут перед вами, людина показала, що вона довіряє вам частину себе, саме тому важливо правильно відреагувати та підтримати людину.

Не давіть одразу питаннями, краще спочатку подякуйте, що ця людина відкрила себе вам трохи більше, адже це дуже важливо для неї !!

Якщо ваш друг чи ваша подруга хоче щось розказати - вислухайте та почуйте. Найважливіше - почути та підтримати.

Конфіденційність

Важливим моментом у камінг-ауті є конфіденційність. Ви можете розуміти, що рішення зробити камінг-аут перед вами було не просте та дуже особисте. Тому варто притримуватися конфіденційності та не розповідати без дозволу вашої подруги чи вашого друга про його орієнтацію чи гендер.

[На цю тему буде окремий довгочит.]

Висновки

Тепер можна трохи підсумувати:

1. Покажіть свою підтримку. Скажіть вашому другу, що ви цінуєте його довіру до вас та що ви підтримуєте його в його рішенні. Важливо показати, що ви знаходитесь поруч з ним.

2. Слухайте та питайте. Постарайтеся послухати вашого друга та зрозуміти його переживання та почуття. Задавайте запитання, якщо потрібно, щоб краще зрозуміти його думки та почуття.

3. Дотримуйтеся конфіденційності. Важливо пам'ятати, що камінг-аут - це особисте рішення вашого друга, тому ви повинні дотримуватися конфіденційності та не розповідати про це іншим людям без дозволу вашого друга.

4. Підтримуйте його на всіх етапах. Ваш друг може потребувати підтримки на різних етапах свого життя після камінг-ауту. Постарайтеся бути поруч з ним та підтримувати його, коли він цього потребує.

Нагадаю, що кожна людина та ситуація є унікальними, тому підтримка може бути індивідуальною. Важливо бути відкритим та чуйним до потреб вашого друга та підтримувати його таким чином, який найкраще підходить саме йому.

Сподіваюсь, цей довгочит вам допоміг краще зрозуміти ЛГБТК+ людей.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стефан
Стефан@Stefan

1KПрочитань
28Автори
29Читачі
На Друкарні з 14 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (5)

Дуже корисна стаття, дякую.

Кілька місяців тому робила камінаут перед батьками, було лячно, але вони чудово мене прийняли. Але не всім так щастить.

Вам також сподобається