Пошук ресурсів під час повномасштабного вторгнення

Повномасштабна війна розділила життя кожного на «до» та «після». І ми все ще адаптуємось і все ще пристосовуємось. Усе ще шукаємо нові сенси, усе ще переживаємо злість, тривогу і стрес.

Усе це нормально, бо умови ненормальні.

Шляхи подолання стресу ніколи не універсальні. Тому варто пробувати різне, щоб максимально озброїтися тим, що підходить, задля захисту свого ментального здоров’я.

Сьогодні пропонуємо пошукати ресурси, щоб серед усього цього мороку не забувати хоч трохи жити життя. 🌈

▪️ 1. Турбота про тіло і фізіологічні потреби.

Через переживання важких емоційних станів, концентрації на власних думках, дуже легко забути про тіло і його сигнали.

• Може вам холодно? Чи спекотно? ❄️🔥

• Може хочете їсти? Пити? Спати? 🍽️🥤😴

• Пройтися? Розтягнутися? 🚶‍♀️💪

Повертатися зі своєї голови до свого тіла, до його потреб «тут і зараз» — вже невеличкий крок до стабілізації емоційного стану, а отже і до можливості отримати ресурс. 🧘‍♂️

▪️ 2. Важливість стабільності.

У нестабільних умовах влаштовувати собі стабільність самостійно — це потужна навичка. Уведення звичок і ритуалів повертає почуття контролю за своє життя. 📆

Коли я знаю, що щоранку я п’ю філіжанку кави, щовечора веду щоденник, щосереди у мене терапія, а у вівторок і п’ятницю — тренування, то моє життя стає зрозумілим й підвладним мені.

▪️ 3. Цінність віри.

Віра була, є і буде однією із найпотужніших опор. Бо те, у що ми віримо, формує наші цінності. Бо там, де високий відсоток невизначеності і низький відсоток знань рятує саме віра. Пам’ятайте про це. 🙏

▪️ 4. Відкритість почуттів і пошук нових сенсів.

Ділитись почуттями — важливо. Це може бути прямий контакт «людина-людина» з вашими друзями, сім’єю, терапевтом, а може бути непрямий спосіб — через творчість або, наприклад, спорт.

Нові умови потребують пошуку нових сенсів. Можливо, ви давно хотіли щось спробувати, чимось зайнятися. Пробуйте. Бо коли ще, якщо не зараз? 🌟

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Project Catch The Sun
Project Catch The Sun@getcts

Психологічна допомога онлайн

161Прочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 10 вересня

Більше від автора

  • А якщо...

    Проблема думок «а якщо...» — це страх перед тим, що вони втіляться в реальність. Страх і тривога змушують уникати ситуацій нових знайомств, кар’єрного розвитку, отримання почуття близькості, нового досвіду і просто повноцінного життя.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Важливість фігури психолога в житті кожного з нас

    Наразі всі ми знаходимося в таких умовах, де звернення до психолога стає необхідністю. Але кожен має свої сумніви, страхи і упередження, через які іноді так важко переступити і записатись на консультацію до спеціаліста.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Проживання травмуючої події або як відбувається зцілення

    Будь-яке проживання — це процес, який складається із маленьких сходинок, на які ми забираємось одна за одною, можемо падати і скочуватись на попередні або довго стояти на одній і не рухатись ні у якому напрямку.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається